PKK'lı Karayılan: Artık Köy Korucularını Hedef Almayacağız - Son Dakika
Güncel

PKK'lı Karayılan: Artık Köy Korucularını Hedef Almayacağız

KCK Yürütme Komitesi Üyesi Murat Karayılan, örgütün artık köy korucularını hedef almayacağını açıkladı.

27.05.2015 19:55  Güncelleme: 10:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sterk TV'ye konuşan PKK'nın çatı örgütü KCK'nın yürütme komitesi üyesi Murat Karayılan koruculara karşı artık silah kullanmayacaklarını söyledi.

"ARTIK KORUCULARA KARŞI SİLAH KULLANMAYACAĞIZ"

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Karayılan şu ifadeleri kullandı:

"Biz artık korucuları hedef almıyoruz. Bu durumu değiştiriyoruz. Korucu, düşmanın silahını kaldırdığı için eleştirilmelidir. Ancak korucuyu fiziki olarak tasfiye etmek doğru değildir. Koruculara karşı silah kullanmayacağız."

ŞİMDİYE KADAR 1660 KÖY KORUCUSU ŞEHİT EDİLDİ

PKK ile mücadelede güvenlik güçlerinin yanında yer alan ve çoğunlukla bulundukları köyleri korumakla görevli olan yaklaşık 67 bin geçici ve gönüllü köy korucusu var. Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen, 30 yılı aşkın süredir devam eden çatışmalarda şimdiye kadar 1660 köy korucusunun şehit olduğunu söylüyor.

İKİ GÜN ÖNCE KORUCU ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

Van'ın Erciş ilçesinde geçici köy korucusu Abdulbari Gül, iki gün önce silahla vurularak öldürülmüştü. Valilik tarafından yapılan açıklamada zanlının S.C. isimli bölücü örgüt mensubu olduğu belirtilmişti.

Kaynak: Al Jazeera

PKK\'lı Karayılan: Artık Köy Korucularını Hedef Almayacağız
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel PKK'lı Karayılan: Artık Köy Korucularını Hedef Almayacağız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (122)

  • misafir: Artık koruculara kurşun sıkmayacakmış katil pkk ya 2 gün önce şehit ettiğiniz 13 çocuklu köy korucusunun yetim babasız bırktınız o cocuklarının hakını vebalini nasıl taşyacaksınz ALLAH gazabı üzerinize olsun İNŞALLAH 504 3 Yanıtla
  • kürt: Keşke butun komutanlar senin gibi olsa 10 212 Yanıtla
  • Atilla: Kahrolsun ermeni örgütü PKK 152 3 Yanıtla
  • dadaÅ?: Van da şehit ettiğiniz korucunun 13 çocuğunun ahi sizi kahri perişan edecek inşallah ben Müslümanım diyen kürt kardeşim bunlara oy verirsen büyük vebal altına girersin 114 9 Yanıtla
  • MADEN: ÖLDURSELERDE YAKSALAR YIKSALRDA OYUM pkk ye 6 104 Yanıtla
  • izzettin: Yasin börü bir kürttü ama yine aynı semtin kürt gençleri tarafından linç edilip vahşice öldürüldü nasıl bir oyunun içindesiniz sizi kaos a sürükleyen zihniyet size nasıl refahı vaad edebilir . 103 2 Yanıtla
  • türk 34: EN DOGRU KARAR HELAL TEŞEKÜR KARA YILAN İYİKİ VARSIN ALLAH SENİ BAŞİMİZDA EKSİK ETMESİN 23 55 Yanıtla
  • 2537: Zalimler icin yasasin CEHENNEM 70 1 Yanıtla
  • norşinli şiyar: La murat öbür dünyaya nasıl gideceksin Ölümün çoook zor olacak. O kadar Müslümanın kanı elinde...hdp ye oy verenler bu günaha ortak olmayın birazcık içinizde Allah korkusu varsa 41 17 Yanıtla
  • anti pkk-ypg: Peki o katlettiğin 1660 korucunun hesabını kim verecek. Sonunuz yaklaşıyor işid hepinizi cehenneme gönderecek 41 17 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Bagaja saklanan göçmenlerin yakaya ele verdiği anlar kamerada
    18:31 Bagaja saklanan göçmenlerin yakaya ele verdiği anlar kamerada

    Hatay'da polis ekiplerinin çalışmaları kapsamında 25 göçmen yakalandı. Aracın bagaj kısmına saklanan 2 şahsın yakalanma anıysa kameraya yansıdı. Hatay'da göçmen kaçakçılığıyla mücadeleye karşı çalışmalar aralıksız sürüyor.

  • İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu: Bilecik'in sorunlarını çözeceğiz
    18:31 İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu: Bilecik'in sorunlarını çözeceğiz

    İYİ Parti Medya İlişkileri Başkanı ve Parti Sözcüsü Ankara Milletvekilli Kürşad Zorlu, Bilecik'in önemli sorunları olduğunu söyleyerek, belediye yönetiminde huzur ve kardeşliği sağlayacaklarını belirtti.

  • Kedi Eros'u tekmeleyerek öldüren sanık hakkındaki karara başsavcılık itiraz etti
    18:29 Kedi Eros'u tekmeleyerek öldüren sanık hakkındaki karara başsavcılık itiraz etti

    Başakşehir'de bir sitede Eros isimli kediyi dakikalarca tekmeleyerek öldüren İbrahim Keloğlan hakkında verilen karara Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı itiraz etti. İtirazda, sanık hakkında verilen kararın bozulması ve sanığın tutuklanmasına yönelik karar verilmesi talep edildi.

  • Samsun'da Trafik Bilgilendirme Faaliyetleri Gerçekleştirildi
    18:29 Samsun'da Trafik Bilgilendirme Faaliyetleri Gerçekleştirildi

    Samsun Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, trafik kazalarının önlenmesi ve yaya önceliği bilincinin artırılması amacıyla il merkezinde bilgilendirme faaliyetleri gerçekleştirdi. 204 araç sürücüsü ve 281 yayaya el broşürleri dağıtılarak trafik kuralları ve yayalara öncelik tanınması konusunda bilgilendirme yapıldı. Yaya ve sürücülerin bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetlerinin yıl boyunca devam edeceği belirtildi.


Advertisement