PKK'lı Teröristlerin Okul Müdürünü Kaçırma Girişimi - Son Dakika
Güncel

PKK'lı Teröristlerin Okul Müdürünü Kaçırma Girişimi

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde, terör örgütü PKK mensuplarının bir okulun müdürünü kaçırmak istemesi tepkiyle karşılandı.

30.09.2016 18:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde, terör örgütü PKK mensuplarının bir okulun müdürünü kaçırmak istemesi tepkiyle karşılandı.

Memur-Sen Diyarbakır İl Başkanı Yunus Memiş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, teröristlerin 1990'lı yıllardan günümüze kadar yaptığı okulların yakılması, öğretmenlere yönelik saldırıların olması ve kaçırılmasının kabul edilebilir bir durum olmadığını söyledi.

Silvan ilçesindeki bir okulun müdürünü kaçırma girişiminde bulunulmasını kınadığını belirten Memiş, terör örgütünün eğitim camiasına yönelik saldırısının bölge halkına zarar verdiğini bildirdi.

Devletin, bölgenin eğitim açığını kapatmak için yoğun çaba sarf ettiğini anlatan Yunus Memiş, terör örgütünün ise eğitime darbe vurmaya çalıştığını ifade etti.

Terör örgütünün eğitim camiasına yönelik saldırılarını bilinçli olarak yaptığına dikkati çeken Memiş, şöyle konuştu:

"Terör örgütü PKK, çocukların eğitimden uzaklaştırılarak cahil kalmasını istiyor. Eğitime yönelik yapılan saldırılardan da açıkça görülüyor ki PKK, Kürt halkının eğitim hakkının olmaması için mücadele veriyor. Kürtler üzerinden oyunlardan vazgeçilmelidir. Eğitimde okul yakma, yıkma, öğretmenleri kaçırma, bölgenin cahilleştirilmesi için yapılan bir politikadır. Bu şekilde hiçbir yere varılamaz. Terör örgütü dış mihrakların taşeronluğunu yapıyor. Teröristler kaos ortamı oluşturarak eğitimcileri tedirgin etmeye çalışıyor ama amaçlarına ulaşamayacaklar. Eğitimciler yüreğiyle öğrencilerine ve çocuklara karşı sevgilerini büyüterek, eğitim ve öğretime devam etmektedir. Bunlar örgütün sürekli kullandığı propagandalardır."

Silvan ilçesinde, Feridun Mahallesi Mehmet Adil Kepoğlu İlkokulu Müdürü A.B. ve öğretmenler, okuldan ayrılmak için arabaya binecekleri sırada silahlı ve yüzleri maskeli PKK'lı teröristlerce durdurulmuş, müdür A.B'yi kaçırmak isteyen teröristlere müdür yardımcısı H.Y. karşı çıkmıştı. H.Y'yi silahla yaralayan teröristler, olay yerinden kaçmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel PKK'lı Teröristlerin Okul Müdürünü Kaçırma Girişimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement