PKK'lıların Saldırı Planları Ortaya Çıktı! - Son Dakika
Güncel

PKK'lıların Saldırı Planları Ortaya Çıktı!

PKK\'lıların Saldırı Planları Ortaya Çıktı!

Hakkari Yüksekova'da açılan hendeklerin kapatılması, kurulan barikatların kaldırılması, huzur ve asayişin sağlanması amacıyla 14 Mart'ta başlatılan "Şehit Uzman Çavuş Ramazan Gülle Operasyonu" sürüyor.

10.04.2016 14:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkari Yüksekova'da açılan hendeklerin kapatılması, kurulan barikatların kaldırılması, huzur ve asayişin sağlanması amacıyla 14 Mart'ta başlatılan "Şehit Uzman Çavuş Ramazan Gülle Operasyonu" sürüyor. Bölgede yürütülen operasyonlar sırasında çok sayıda silah ve mühimmatın yanı sıra teröristlerin hain planını deşifre eden çok önemli bir belge ele geçirildi.

Güvenlik güçleri, yapılan aramalarda teröristlerin el yapımı patlayıcı yerleştirmek için keşif yaparak belirledikleri noktaların krokisine ulaştı. Teröristler tarafından el yapımı bomba yerleştirmek için belirlenen noktaların koordinatlarını içeren yerler arasında "Hakkari Yüksekova Selahaddin Eyyubi Havalimanı Terminal binası, Yüksekova İlçe Jandarma Komutanlığı, Yüksekova Lisesi karşısı polis merkezi, Yüksekova 3. Taktik Tümen Komutanlığı, polisevi, kaymakam evi, helikopter pisti, askeri koğuş, bölük deposu, kademe garajı, Şemdinli polis noktası, Şemdinli Yolu Gazi Kavşağı, Amed Çarşısı Kavşağı, Şemdinli yolu beton trafo önü, Şemdinli Yolu eski polis noktası" yer alıyor.

TÜNELLER VE BARİKATLAR KAPATILIYOR

PKK'lılara yönelik düzenlenen temizlik operasyonları kapsamında eli kanlı teröristlerin kaldıkları evlerin içinde mevzi yaptıkları, tünel açtıkları ve kapı girişlerine çok sayıda patlayıcı yerleştirdikleri tespit edildi. Kararlılık ve azimle yürütülen operasyonda barikatların kaldırılması, kazılan çukurların kapatılması, patlayıcı tuzakların imhası amacıyla güvenlik güçlerince ayrıntılı arama tarama çalışması yürütülüyor.

DHA'nın haberine göre ilçede dünkü operasyonda 6 PKK'lı etkisiz hale getirilirken 1 PKK'lının cesedi bulundu ve 2 el yapımı patlayıcı imha edildi. Yapılan aramalarda  4 tabanca, 2 av tüfeği, 5 el bombası, 30 Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği ve 7 adet telsiz ele geçirildi.  Operasyonda bugüne kadar 145 PKK'lı etkisiz hale getirilirken 219 el yapımı patlayıcı imha edildi.

Bölgedeki güvenlik kaynakları, ilçede devam eden operasyon sırasında çekilen fotoğrafları paylaştı. PKK'lı teröristlerin binaların içine koydukları çuvalların içini amonyum nitrat ile doldurup, güvenlik güçlerinin binaya girdiklerinde patlatarak binayı çökertmeyi amaçladıkları belirtildi.  Binalardaki amonyum nitratlı çuvallar hem kendilerini koruma amaçlı, hem de binaları havaya uçurma maksatlı olarak kullanıldığı öğrenildi. Güvenlik güçlerinin PKK'lıların terk ettikleri bir binada yaptıkları aramada ise ele geçirilen notlarda ; ilçedeki kamu binalarının ve güvenlik noktalarının  ne kadar mesafede ve kaç derecede olduğu yazması dikkat çekti.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel PKK'lıların Saldırı Planları Ortaya Çıktı! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • y.ovalı??????: Yeter artik bu savas lutfen 0 0 Yanıtla
  • y.ovalı??????: Allah tan tek dilegim biran once yuksekovanin toparlanmasi :):):):):(:(:( 0 0 Yanıtla
  • Depreme Dirençli Yerleşim Alanları Oluşturulmalı
    21:45 Depreme Dirençli Yerleşim Alanları Oluşturulmalı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde söyleşiye katılan jeolog ve deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür, depreme dirençli yerleşim alanların oluşturulması gerektiğine dikkat çekti. Görür, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen 'İskenderun'un Depremselliği ve Deprem Dirençli İskenderun' söyleyişine katıldı.

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Hazine iddiası jandarma ve emniyet ekiplerini alarma geçirdi
    21:37 Hazine iddiası jandarma ve emniyet ekiplerini alarma geçirdi

    Van'ın İpekyolu ilçesinde define avcılarının kazı yaptığı ihbarı üzerine olay yerine giden jandarma ve emniyet personeli, mühimmat ele geçirdi. Jandarma ve emniyet ekipleri, kazı alanında güvenlik önlemi alarak çalışma başlattı ve mühimmatı ele geçirdi. Olaya ilişkin soruşturma devam ediyor.


Advertisement