PKK Marşıyla Başlayan HDP Kongresinde Öcalan ve Atatürk Posteri Yan Yana - Son Dakika
Güncel

PKK Marşıyla Başlayan HDP Kongresinde Öcalan ve Atatürk Posteri Yan Yana

HDP Kongresi, Ankara'nın ayazına rağmen, halaylarla başladı. Ölen PKK'lılar için yapılan saygı duruşunun ardından PKK marşının okunduğu salonda Atatürk ve Öcalan posteri yan yana duruyor.

24.01.2016 13:56  Güncelleme: 17:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP'nin ikinci olağan kongresi için Ankara'daki Ahmet Taner Kışlalı spor salonunda polis yoğun güvenlik önlemi aldı.

DEV ATATÜRK RESMİ VE TÜRK BAYRAĞI

HDP'nin daha önceki toplantı ya da mitinglerinde Türk bayrağının yer almaması yoğun şekilde eleştirilmişti. Ankara'da bugün yapılan 2. olağan kongrede salonun en görünür yerlerinde dev bir Atatürk portresi ile aynı büyüklükte bir Türk bayrağı yer aldı. Ayrıca kürsünün arkasına kurulan dev ekranın sol kısmına da Türk bayrağı sabitlendi. Ekranın sağ köşesinde ise HDP parti amblemi yer aldı.


TEK TEK ARANDILAR

Kongre salonuna girişte polis gelenleri tek tek, ancak bir kez aradı. HDP'liler ise hem Kongre salonunun bahçe kapısında, hem bina kapısında, hem de tribüne girerken üç ayrı arama noktası kurdu. Gelenlerin üstleri de, çantaları da titizlikle, tek tek arandı.


SAYGI DURUŞU VE PKK MARŞI

Kongrenin ilk saatlerinde ölen teröristler için saygı duruşundu bulunuldu. Saygı duruşu sonrasında PKK marşı okundu.


HEM KÜRTÇE, HEM TÜRKÇE SLOGANLAR

Tribünlerden atılan sloganlar genellikle Kürtçe oldu. Sık sık PKK Lideri Abdullah Öcalan lehinde slogan atıldı. Ekranda ise, partinin sloganları daha çok Türkçe olarak yer buldu. Zaman zaman iki dilde de sloganlar ekranda kendine yer buldu. Anonslar da hem Türkçe, hem de Kürtçe yapıldı. Kongre'de "demokrasi mücadelesinde ölenler" için yapılan saygı duruşu sırasında, tribünlerden "Kürdistan faşizme mezar olacak" sloganları atıldı.


FRANSA'DA ÖLEN ÜÇ PKK'LI KADININ DA POSTERİ DUVARDA

Öcalan fotoğrafının asılmadığı salonda, Fransa'da öldürülen, aralarında Sakine Cansız'ın da olduğu üç PKK'lı kadının fotoğrafı yer aldı. Yine Ankara ve Suruç saldırısında ölen genç ve kadınların fotoğrafları da salona asılmıştı. Aralarında en çok dikkat çekenler biri de Ankara saldırısında ölen Meryem Ana'nın fotoğrafı idi.

DEMİRTAŞ İZDİHAMI

Ankara'nın ayazına rağmen büyük bir coşkunun hakim olduğu kongrede HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın salona girişi sırasında büyük bir izdiham yaşandı.

BULDAN YEREL KIYAFETLE GELDİ

Salondaki partililer normal kıyafetle salona gelirken HDP İstanbul Milletvekili ve Meclis Başkanvekili Pervin Buldan yerel bir kıyafet giymeyi tercih etti.

PKK Marşıyla Başlayan HDP Kongresinde Öcalan ve Atatürk Posteri Yan Yana

Son Dakika Güncel PKK Marşıyla Başlayan HDP Kongresinde Öcalan ve Atatürk Posteri Yan Yana - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (259)

  • : KUBAN OLAM PKK YE HER ZAMAN YANINDAYIZ 181 44 Yanıtla
  • GÖKTÜRK: Abi ne var ki bunda. Akp hdp chp bir oldu ülkeyi bu hale getirdi. 77 22 Yanıtla
  • fistanı çiçekli: Anamın fistanını giydim geldim denen folklor ekibide sahnede kıvırtsın tam onların yeri şimdi :)) 96 3 Yanıtla
  • çorumlu: AKP türkiyeyi afganistanlastirir HDP türkiyeyi modernlestirir 32 62 Yanıtla Akın: Çorumlu yazma lan oraya ermenistanli yaz 26 3
  • Polis: Hdp Candır 22 71 Yanıtla TÜRKİ: Patlıcan değil pırasa 1 1
  • SUR. CİZRE. SİLOPİ .SİLVAN...: Sonına Kadarr HdP 20 67 Yanıtla
  • çorumlu: Türkiyenin kurtulusu HDP dedir 20 66 Yanıtla
  • çorumlu: Herkesin kendini ifade edebilecegi tek parti 29 53 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement