PKK'nın Hain Saldırısını Kahraman Şoför Önledi - Son Dakika
Güncel

PKK'nın Hain Saldırısını Kahraman Şoför Önledi

Yol kesip LNG yüklü araca bomba yükleyen ve araca binen PKK'lı terörist karakolu havaya uçuracaktı. Şoför karakola 300 metre kala kamyondan atladı ve askerleri uyardı.

21.08.2015 07:58  Güncelleme: 07:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Iğdır-Doğubayazıt karayolunda teröristlerin gasbettiği sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) yüklü tanker ile Suveren Jandarma Karakoluna saldırı girişiminde bulunuldu. Olası bir faciayı şoförün soğukkanlılığı önledi.

Şoför araçta bulunan terörristin bir anlık dalgınlığından faylanıp el frenini aniden çekti ve araçtan atlayarak askeri uyardı.

YOL KESTİLER

Doğubayazıt'tan Iğdır'a giden sürücüsü ve plakası açıklanmayan LNG yüklü tanker, Korhan Yaylası mevkisinde Iğdır-Doğubayazıt karayolunu kapatan terör örgütü PKK mensupları tarafından durduruldu.

"KARAKOLA SÜR"

Üzerinde patlayıcı düzeneği bulunan bir terörist, tankere binerek ölümle tehdit ettiği şoförden aracı 5 kilometre mesafedeki Suveren Jandarma Karakol Komutanlığına sürmesini istedi.

KAHRAMAN ŞOFÖR

Tehdit üzerine yola çıkan sürücü, Suveren Jandarma Karakol Komutanlığına yaklaşık 300 metre kala teröristin bir anlık dalgınlığından yararlanarak, el frenini çekip durdurduğu araçtan atladı. Korku ve panik içerisinde jandarma karakoluna doğru koşarak askerleri saldırı girişimine karşı uyaran sürücü, olası bir faciayı önledi. Şoförün kaçmasının ardından üzerindeki patlayıcı düzeneğini araçta bırakıp tankeri takip eden bir pikap ile bölgeden uzaklaşan terörist, tankerdeki düzeneği uzaktan kumandayla patlattı.

BÖLGEDE OPERASYON BAŞLADI

Patlamanın etkisiyle sürücü bölümü alev alan araç, kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin ve toplumsal olaylara müdahale aracının (TOMA) müdahalesiyle söndürüldü. Alevlerin, içerisinde 16 ton LNG bulunan aracın tank bölümüne sıçramadan kontrol altına alınmasıyla, facianın önüne geçildi. Gazın, kullanılamaz hale gelen araçtan başka tankerlere tahliyesi için çalışma yürütüldü. Teröristlerin yakalanması için güvenlik güçlerince operasyon başlatıldı.

Bu arada, tankerde yüklü 16 ton LNG'in patlaması halinde geniş bir alanı etkileyeceği, bunun da ölümcül ve çevresel sonuçlara neden olacağı belirtildi.

FACİAYI ÖNLEMİŞ OLDU

Jandarma karakoluna yaklaşık 300 metre kala tankeri durduran şoför T.M.G., büyük bir faciayı önlemiş oldu. Teröristlerin hava saldırısına karşılık Korhan yaylasına götürdükleri otomobilleri yaktıktan sonra Ağrı Dağı'na doğru kaçtıkları belirlendi.

PKK\'nın Hain Saldırısını Kahraman Şoför Önledi

Son Dakika Güncel PKK'nın Hain Saldırısını Kahraman Şoför Önledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (50)

  • vatansver: o şöförün ellerinden öperim 180 17 Yanıtla GS: Bende alnından 132 4
  • kral: bu kürt halkı kadar aptal bir halk görmedim bıkmadınızmı ya sokaklarınızda insanca yaşamak istemiyomusunuz bakın türkiynin hiçbir bölgesinde terör yok sadece sizde var halk olrak desteginiz sürdügü sürece terör örgütü pkk yüzünden hiçbir zaman gelişemiyecek ve huzur içerisinde yaşayamayacaksınız artık gözlerinizi açın kime karşı savaşıyosunuz neye karşı savaşıyosunuz sizler artık yaşama hakkınızı bu hayinlere bırakmayın nasıl bir bakış açısı var sizde esrar ve kokain içmekten beyniniz bitmiş 141 23 Yanıtla
  • avel: kürt cocukları pkk sayesinde uyuşturucu satıcısı ve kokain bagımsı olmuş bütün torbacılar kürt bütün pis işler bunlarda bunlarda anne baba da yok bir insan evladının eine molotof verip askere polise attırabiliyorsa o anne baba canilige susamıştır bu halk insanca yaşayamaz siz sürünmeye mahkümsunuz dogu ve güney doğu halkları bakın örnek alın lazlardan nasılda kafalarına göre takılıyolar hiç kimsede bişey demiyo bu devlet sizin desteklediginiz pkk yüzünden size böyle davranmak zorunda 105 17 Yanıtla
  • iman: Komünist pkk yla savaşımız kıyamete kadar devan edecektir yaşasın imanlı türk askeri namazlarda askerlerimize polislerimize dua edelim 48 4 Yanıtla
  • orak&çekiç: şu anda yapılmak istenen gezinin terör versiyonudur ,arkasındaki güçler aynı 28 3 Yanıtla
  • AKP: Sonuna kadar AKP yi destekliyorum. Bu millete hizmet edenlere dil uzatmayacağım. Bu güne kadar kiler ne yaptı. Yıllardır şehit vermiyoruz ondan memnun olmuyorduk şimdi de herkes RTE ye kızıyor. PKK ya gidin saldırın mı dedi. Biz mi bozduk ateşkesi. Bırakın bu ahmaklığı 23 7 Yanıtla osmaniyeli: Ahmagin önde gideni sensin.ulan zirto hangi ülke veya hükümet terörle muzakere etmis.baris mis ne barışı terörle barış nerde olur.salata rte betona gomun diyor silahları., bugüne kadar nerdeydi.rabia ya Agladigi kadar bir şehit için aglamadi 4 tarafimizla savaş halindeyiz madem akp yi destekliorsun buyur koçum önden alalım seni pkkyla savaşmaya. He bide şu beyaz kefenini giyersin ama 7 9
  • MEHMET: ığdırlı olmasak inanacağım nerdeyse hepsi yalan tırın lastiği patladı :) 6 17 Yanıtla
  • Nes: Anlamadigim şeylerden biride neden terörist lerin olduğu dağlar yerle bir edilmiyor yeter artik 21 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement