PKK'nın Kaçırdığı 20 Gümrük Memuru Kuzey Irak'ta Serbest Bırakıldı (2) - Son Dakika
Güncel

PKK'nın Kaçırdığı 20 Gümrük Memuru Kuzey Irak'ta Serbest Bırakıldı (2)

PKK\'nın Kaçırdığı 20 Gümrük Memuru Kuzey Irak\'ta Serbest Bırakıldı (2)

Habur'dan GİRİŞ YAPTILAR Hakkari ve Van'da PKK tarafından kaçırılan ve bugün Kuzey Irak'ta serbest bırakılan 20 gümrük muhafaza memuru Habur Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yaptı.

08.09.2015 15:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Habur'dan GİRİŞ YAPTILAR

Hakkari ve Van'da PKK tarafından kaçırılan ve bugün Kuzey Irak'ta serbest bırakılan 20 gümrük muhafaza memuru Habur Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yaptı.

Habur Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye kendilerini PKK'dan teslim alan heyet ile giriş yapan 20 gümrük muhafaza memuru, yetkililer tarafından karşılandı. Heyet Başkanı olan İHD Genel Başkan Yardımcısı ve Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici, çeşitli sivil toplum örgütlerine ile çağrıda bulunduklarını ve ailelerin şubelerine başvurusu olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Bizler İHD Diyarbakır şubesi, Hakkari şubesi, Şırnak Barosu ile beraber KESK, DİSK, TMOB, Türk Tabipler Birliği adına bir heyet oluşturduk ve ayın 4'ünde Güney Kürdistan'a geçtik. 5 günün sonunda hava operasyonları devam ediyordu. Can güvenliği sağlanması gerekiyordu. O vesile ile uzun süre bekledik. Bugün bu gerçekleşti ve alıp getirdik. Sağlık durumları iyidir. Sıkıntıları yoktur. Gümrük memurlarına teslim ettik. Onlar bu süreçten sonra takip edecekler. 4 kişi buradan gittik. 2 kişi HDP adına Erbil temsilciliği bir de Irak Kürdistan hükümeti adına IKYK Kaymakamı yer alıyordu heyette. Memurlar, PKK'nın elinden protokol ile alındı. Her hangi bir sıkıntıları yok. Bizimle beraber gelen 20 arkadaştan 18'i memur 2'si şofördür. Şu anda sağlık kontrolünden geçiyorlar. Normal prosedürler işliyor. Aynı şekilde emniyette ifadelerine başvuracak. Sonra memleketlerine gönderilecekler."

Heyet Habur sınır kapısından ayrılırken, 18'i memur 20 kişinin önce sağlık kontrolünden geçirileceği ve daha sonra ifadelerinin alındıktan sonra evlerine gönderilecekleri belirtildi. - Memuru

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel PKK'nın Kaçırdığı 20 Gümrük Memuru Kuzey Irak'ta Serbest Bırakıldı (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement