PKK'nın Sözde Üst Düzey Yöneticisi Fehman Hüseyin Öldürüldü - Son Dakika
Güncel

PKK'nın Sözde Üst Düzey Yöneticisi Fehman Hüseyin Öldürüldü

Terör örgütü PKK'nın sözde yöneticilerinden "Bahoz Erdal" kod adlı Fehman Hüseyin Suriye'de öldürüldü.

09.07.2016 18:57  Güncelleme: 19:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anadolu Ajansının servis ettiği bilgiye göre, terör örgütü PKK'nın sözde yöneticilerinden "Bahoz Erdal" kod adlı Fehman Hüseyin Suriye'de öldürüldü.

HAVAYA UÇURULARAK ÖLDÜRÜLDÜ

Suriye'de rejime karşı savaşan Tel Hamis Tugayları Sözcüsü Halid el Hasekavi, terör örgütü PKK'nın üst düzey sorumlularından Fehman Hüseyin'in aracının havaya uçurularak öldürüldüğünü açıkladı.

KAMIŞLIYA GİDERKEN ÖLDÜRÜLDÜ

AA muhabirine konuşan Hasekavi, terör örgütü PKK'nın üst düzey sorumlularından "Bahoz Erdal" kod adlı Fehman Hüseyin'in dün akşam 20.30'da Himo beldesinden Kamışlı'ya giderken hedef alındığını söyledi.

"TÜRKİYE HALKINA MÜJDE" DİYE DUYURDU

Fehman Hüseyin ile aralarında korumalarının da olduğu araçtaki en az 8 kişinin öldüğünü belirten Hasekavi, Suriye ve Türkiye halkına "müjde" olarak nitelendirdiği bu operasyonun uzun süren takip sonrası gerçekleştiğini ifade etti.

ESAD REJİMİNİN EN BÜYÜK DESTEKÇİLERİNDEN BİRİ

Hasekavi, PKK terör örgütünün Suriye topraklarında işgalci olduğunu bildirerek, "Beşşar Esad rejiminin en büyük destekçilerinden biri olan PKK'nın bu üst düzey yöneticisine dönük gerçekleşen operasyonu Suriye şehitlerine, gazilerine ve Suriye zindanlarında işkence gören şerefli Suriye halkına armağan ediyoruz." dedi.

BAHOZ ERDAL KİMDİR?

Bahoz Erdal" kod adlı Fehman Hüseyin 1969'da Suriye'de doğdu. Şam'da tıp eğitimi aldı. Abdullah Öcalan'ın yakalanmasının ardından Murat Karayılan ve Cemil Bayık'la birlikte örgüt yapılanmalarının kontrolünü ele geçirdi. 2004 ve 2009 yılları arasında örgütün askeri kanadı olan Halk Savunma Güçleri'nin kumandanlığını yaptı. Kürdistan Özgürlük Şahinleri adlı grubu yönettiği düşünüldü. 16 Eylül 2010'da Geçitli'de minibüsün mayına çarpması olayında etkisi olduğu öne sürüldü. 2012 Gaziantep saldırısı'nı verdiği bir röportajda yalanlamıştır. Şubat 2013'te de kolon kanseri olduğu iddia edildi. Suriye'de IŞİD tarafından öldürüldüğü iddiası haber kaynaklarına yansıdı. 28 Ekim 2015'den beri, Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan "en çok aranan teröristler" listesinin kırmızı kategorisinde yer almıştı.

PKK\'nın Sözde Üst Düzey Yöneticisi Fehman Hüseyin Öldürüldü

Son Dakika Güncel PKK'nın Sözde Üst Düzey Yöneticisi Fehman Hüseyin Öldürüldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (9)

  • yigit annesi: leşini o çok sevdiği daglardaki inlerinde bıraksınlar güzel ülkemin topraklarını kirletmesin 34 2 Yanıtla
  • RIZELI: BU ADAM 10 KEZDIR ÖLDÜRÜLÜYOR. ALLAHIN VELISIMI DİRİLİYOR ANLAYAMADIM 4 26 Yanıtla
  • CanBerk: Bahoz geberirse, Türkiyede yerini doldurmak icin hain cok hemen boyunlarını uzatıp tasmalarını takarlar 26 1 Yanıtla
  • AMEDLI: ATEŞİN BOL OLSUN FEHMAN .BOMBALI SALDIRI EMIRLERI VERDIN.SENINDE SONUN BU OLDU.SIRA DIGERLERINDE 25 2 Yanıtla
  • Mechul: Kedi gibi 7 canlı ölmez bu adam5 2 13 Yanıtla
  • Mechul: Eğer bu seferde dirilirse kendim gidip gebertcem bu herifi 8 2 Yanıtla
  • Mechul: Galiba bu sefer kesin öldü. 6 2 Yanıtla
  • e: BAŞLIGA BAKIN SÖZDE YÖNETİCİ ZATE HEM YÖNETİCİ HEMDE KOMUTAN GERÇEGİ BU YA SİZCE GERÇEK NASİLDIR 3 5 Yanıtla
  • Mechul: Yahu hewal bahoz çık artık ortaya bu gürültüye bir son ver. 0 0 Yanıtla
  • Hamur makinesine kaptırdığı eli, bileğinden koptu
    10:17 Hamur makinesine kaptırdığı eli, bileğinden koptu

    Karaman'da bir ekmek fırınında çalışan genç, dalgınlığı sonucu kolunu hamur makinesine kaptırarak elini bileğinden kaybetti. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Genç, yapılan müdahalenin ardından kopan eliyle birlikte Konya'da bir hastaneye sevk edildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimi Belediye Başkanlarını Tebrik Etti
    10:16 Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimi Belediye Başkanlarını Tebrik Etti

    Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetimi, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimi'nde seçilen belediye başkanlarına tebrik ziyaretinde bulundu. ETSO Yönetimi, Aziziye Belediye Başkanı Emrullah Akpunar, Palandöken Belediye Başkanı Av. Muhammet Sunar ve Yakutiye Belediye Başkanı Dr. Mahmut Uçar'ı makamlarında ziyaret ederek başarı dileklerini iletti.

  • Denizli'de Kriket T-20 Büyük Erkekler Türkiye Şampiyonası Başlıyor
    10:14 Denizli'de Kriket T-20 Büyük Erkekler Türkiye Şampiyonası Başlıyor

    Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu faaliyet takviminde yer alan Kriket T-20 Büyük Erkekler Türkiye Şampiyonası 22-26 Nisan tarihleri arasında Denizli'de yapılacak. Şampiyonada 8 ilden 13 takım mücadele edecek.

  • Türkiye Hazır Giyim Sektörü Dünya Liderliğine Oynayabilir
    10:14 Türkiye Hazır Giyim Sektörü Dünya Liderliğine Oynayabilir

    Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İş İnsanları Derneği (DOSABSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Nilüfer Çevikel, Türkiye'nin katma değeri yüksek ürünlerle marka olarak dünya liderliğine oynayabilecek durumda olduğunu belirtti. Hazır giyim ve tekstil sektöründe yaşanan düşüşe rağmen Avrupalı sektör temsilcilerinin Türkiye'ye yeniden 'yeşil ışık' yakması, sektöre umut verdi. Çevikel, Türkiye'nin artık ucuz değil, katma değeri yüksek marka üretmesi gerektiğini vurguladı ve Türk tekstil sektörünün dönüm noktasında olduğunu ifade etti.

  • Çaykur Rizesporlu Muhammet Taha Şahin: Her maç bizim için bir final
    10:13 Çaykur Rizesporlu Muhammet Taha Şahin: Her maç bizim için bir final

    Çaykur Rizespor'un 23 yaşındaki futbolcusu Muhammet Taha Şahin, Avrupa kupaları hedefleri olduğunu belirterek, "Her maç bizim için bir final" dedi. Şahin, Başakşehir maçı öncesi yaptığı açıklamada, takımın hedeflerine ulaşmak için her maça final gibi çıktıklarını vurguladı. Ayrıca Türkiye Milli Takımı'na gitmek istediğini ve Rizespor'un taraftarının kendileri için itici bir güç olduğunu söyledi.


Advertisement