Gaziantep'te, PKK'nın Kaçırdığı Kızın Ailesi Feryat Etti - Son Dakika
Güncel

Gaziantep'te, PKK'nın Kaçırdığı Kızın Ailesi Feryat Etti

PKK tarafından kaçırılan Büşra Esendemir'in anne ve babası Muharrem ve Selin Esendemir Belediye Başkanı Fatma Şahin'e sarılıp ağlayarak feryat etti.

01.06.2014 15:15  Güncelleme: 16:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep’te Muharrem ve Selin Esendemir’in kızları Büşra’nın PKK tarafından kaçırıldığını iddia eden aile yetkililerden yardım istedi. Kızlarının Kars Kafkas Üniversitesi’nde sınıf öğretmenliği 2’inci sınıf öğrencisi olduğunu söyleyen baba Muharrem Esendemir, kızının PKK’lılar tarafından kafasının yıkandığını ve kandırıldığını ifade etti. Acılı anne evine gelen Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'e sarılıp isyan etti.

"KIZIMI DAĞA KAÇIRDILAR"

Ağrı Doğubeyazıt’a pikniğe giden 20 yaşındaki kızı Büşra’dan pikniğe gittikten sonra 15 gündür haber alamadığını belirten acılı baba, kızının PKK’lılar tarafından kandırıldığını ve dağa kaçırıldığını söyledi. Kızının bir an önce bulunulmasını isteyen Muharrem Esendemir, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan yardım istedi.

BAŞKAN'A SARILIP AĞLADI

PKK’lılar tarafından kaçırıldığı iddia edilen Büşra’nın annesi Sevil Esendemir ise kızının fotoğrafına sarılarak, kızını 20 yaşına kadar getirdiklerini, okutarak topluma yararlı bir birey yetiştirdiklerini ifade etti. Kızının öğretmen olacağını söyleyen gözü yaşlı anne, kızının bir günde ortadan kaybolduğunu ve kızını aramak için Diyarbakır’a gittiğini belirtti. Başkan Şahin’e kızının kaçırıldığını anlatan acılı anne, Şahin’e sarıldı ve gözyaşlarına boğuldu. Başkan Şahin de durum karşısında gözyaşlarını tutamadı ve ağlamaya başladı.

"TÜRKİYE'NİN BU SESİ DUYMASI LAZIM"

Şahin, Büşra’nın bulunulması için görüşmelere başlanacağını ifade ederek "Burada insani bir dram yaşanıyor. Anne ve babanın feryadına baktığınız zaman bütün Türkiye’nin bu sesi duyması lazım. Okuyup öğretmen olacak kızımızın şu an nerede kimlerin elinde olduğu belli değil. Önce insani olarak bunu anlamamız lazım. Ahlaki olarak bütün Türkiye halkının bunun arkasında olması lazım. Bunun toplumsal bir seferberliğe dönüşmesi lazım." şeklinde konuştu.

"BENDE BİR ANNE OLARAK İSYAN EDİYORUM"

Şahin, "Bu aile vatana, millete hayırlı evlatlar yetiştirmiş ama kötü niyetli, çocukları kullanan, özellikle reşit olmayan çocukları kandıran ve onları götürüp terörize eden bir anlayış var. Ben de bu anlayışa bir kadın ve anne, iki çocuk annesi olarak isyan ediyorum. Bu anlayışın toplumun nazarında tamamen çökmesi ve en çok güneydoğudaki anaların buna yeter artık deyip deme vakitlerinin geldiğini ve geçtiğini düşünüyorum. Türk, Kürt bütün analar bu sese cevap verirse bu çözümün en önemli miladı olacaktır." açıklamasında bulundu.

"ACIYA SAHİP ÇIKSINLAR"

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde grubu bulunan Halkların Demokratik Partisi’ne seslenen Şahin konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"Özellikle grubun temsilcisi olan kadınlara seslenmek istiyorum. Şu anda kadınlar yerel yönetimde çok güçlüler. Bunun acısını onlar çekti birebir yaşadılar. Onlar acıyı biliyorlar. Bu acı ile o acının bir farkı yok. Bu acıya sahip çıksınlar gereğini hep beraber yapalım. Gözyaşının rengi yok. Acının, ırkın, cinsiyetin rengi yoktur. Onlar ne acı çektiyse şimdi bu aile de o acıyı çekiyor, ben de aynı acıyı çekiyorum. O yüzden herkesin elini taşın altına koyup, bunu bir siyasi malzeme olarak görmeyip, bunun bir insani duruş olduğunu ve herkesin ahlaki olarak bunun arkasında durması gerektiğini görmesi lazım."

Gaziantep\'te, PKK\'nın Kaçırdığı Kızın Ailesi Feryat Etti
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Gaziantep'te, PKK'nın Kaçırdığı Kızın Ailesi Feryat Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (12)

  • Dikkat: Bu anne ve babaya sesleniyorum. Hakkınızı arayacağınız ve hesap sormanız gereken tek kişi var. Çözüm sürecinin mimarı Recep Tayyip Erdoğan.. 9 31 Yanıtla
  • dujwar: VERİN ÇOCUKLARIMIZI.ŞU DÜNYADA GELMİŞ GEÇMİŞ EN İLKESİZ EN PİSLİK EN ACIMASIZ EN HAİN VE HER TÜRLÜ PİSLİĞE BULAŞMIŞ TEK TERÖR ÖRGÜTÜ PKK DIR. BUNU BÜTÜN DÜNYA BİLİYİİ.hemen inkar ederler pkk zorla adam kaçırmaz diye. madem yaptığınızdan utanırsınız yapmayın. 9 10 Yanıtla
  • kurtnejla: Vatandas olarak Pkk ya karsi sesimizi korkmadan yukseltmeliyiz her ilde pkk ya karsi eylem yapmaliyiz bu vatan hainlerinin cocuklarimizin dunyasini ahiretini mafetmesine izin vermeyelim 7 9 Yanıtla
  • çetin: iki yıldır üniv. kalan bir genç kafası yıkana biliniyorsa. bu kız ya kafasında bir sorun var yada en az 14 yıl boyunca okuduğu okullarda hiç bir şey öğrenmemiş(boş okumuş). böyle bir saçmalık mı olur. kızın kendi iradesiyle örgüte katıldığı ortada neyin kafasını yaşıyorsunuz. belkide türkiye de yapılan zülümlere katlanamamış gitmiştir. 11 5 Yanıtla Mehmet: Sen de boş okumuşsun ki ekmek yediğin sofraya nankörlük ediyorsun.. 0 0
  • çocuklara kıymayın anaların ahı tutar.: Dünyanın gelmiş geçmiş en ilkesiz terör örgütü.bir taraftan hint keneviri bir taraftan haşhaş. PKK'nın Güneydoğu'da yol kesmeleri, belli bölgeleri giriş çıkışlara kapatmalarının haşhaşın sütünün yani morfin alım hasat mevsimine denk gelmesi tesadüf müdür? ..BENİM ESRARIMA KARIŞMA. YOKSA DAĞA ÇIKARAM HAAA:: benim esrarıma karışma. yoksa dağa çıkaram haaa... KARAKOL BAHANE EROİN ŞAHANE:esrar tarlaları ve eroin imalathaneleri kontrol edilemesin diye oralarda karakol istemiyorlar. anlayın artık. ..KAÇIRILAN ÇOCUKLARI YA SURİYEDE SAVAŞTIRIRLAR. YA DA ORGAN MAFYASINA SATARLAR. 10 SENE SONRA DA ŞURADA ŞEHİT OLDU DİYE LİSTE YAYINLARLAR. 1990 LARDA ÖLEN TERÖRİSTLERİ ŞİMDİLERDE YAYINLIYORLAR.ulan bu pkk ne kadar ilkesizmiş. 7 7 Yanıtla
  • CİĞERİ YANMIŞ BİR ANANIN BEDDUASI.: BU ÇOCUKLARI SURİYEDE SAVAŞA GÖTÜRÜYORLAR.HEP KANTON LARINI KORUMAK İÇİN.ALLAH SİZİN CEZANIZI VERECEK.KANTON KANTON DEDİKLERİ ÜÇ KÜÇÜK İLÇE. ŞUNLARIN KANTONLARINI YIKIVERİN BAŞLARINA İŞID LI KARDEŞLERİM..BİR KÜRT OLARAK DUALARIM SİZİNLE. ATEİSTLERE DUA EDECEK DEĞİLİM HERHALDE. 4 9 Yanıtla Bizimle birleş: Abartma, Işid PKK dan bile daha kötü.. Onlar bizzat kafa kesiyor ve ciğer yiyor.. Sen, halkımız ile, Türkiye ile yürek olarak birleş. Gerisi gelir.. 0 0
  • diego maradona: ALLAH SANLI ORDUMUZA GUC KUVVET VERSIN GAZANIZ MUBAREK OLSUN 6 3 Yanıtla
  • diego maradona: APO DA BINLERCE KISIYI ZEHIRLEDI MUCADELE DEDI 30 SENE PAKETLENINCE UTANMADAN SIKILMADAN MILYONLARIN GOZUNUN ICINE BAKARAK DEVLETIMIN HIZMETINDEYIM DEDI ODA ANLADI AMA GEC ANLADI ALLAH TURK ORDUSUNA GUC KUVVET VERSIN GAZALARI MUBARAEK OLSUN TURK MILLETI TURK ORDUSUDUR HER SEYIN VATAN ICIN OLDUGUNU BILIYORLAR SEHITLERIN OLMEZ VATAN BOLUNMEYECEKTIR MILYONLARCA TURK GENCI SIRADA BEKLIYOR VATAN SAN CANIM FEDA INSAALLAH SEHIT LIK MERTEBESINE ULASIRIM YARABBI NASIP ET 5 3 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Antalya Devlet Opera ve Balesi 'Rapunzel' Çocuk Operasını Sahneledi
    14:24 Antalya Devlet Opera ve Balesi 'Rapunzel' Çocuk Operasını Sahneledi

    Antalya Devlet Opera ve Balesi, minikleri masallar dünyasında yolculuğa çıkaran 'Rapunzel' operasını sahneledi. Ahmet Sait Karabulut'un bestelediği eser, Sabri Özmener'in yönetmenliğinde ve Zeynep Ergüven'in metniyle sahnelendi. Eser, 23 Nisan ve 25 Nisan tarihlerinde tekrar sahnelenecek.

  • Edirne'de Balkan İş Forumu düzenlendi
    14:23 Edirne'de Balkan İş Forumu düzenlendi

    Edirne Valiliği Balkan Şehirleri İş Birliği Edirne Platformu tarafından düzenlenen Balkan İş Forumu, Edirne Valisi Yunus Sezer'in açılış konuşmasıyla başladı. Sezer, Edirne'nin Türkiye'nin Avrupa'ya açılan kapısı olduğunu vurgulayarak, bölgenin ticaret ve sanayi potansiyelinin her yıl arttığını belirtti. Forumun kalıcı hale getirilmesi amacıyla bir fuar düzenleneceğini de söyleyen Sezer, Edirne'nin Balkanlar'la köprü olma vazifesine talip olduğunu ifade etti. Forum kapsamında iş insanları arasında ikili iş görüşmeleri de gerçekleştirilecek.

  • Sivas Belediye Başkanı Özbelsan yöneticilerinin huzur haklarını yarıya indirdi
    14:23 Sivas Belediye Başkanı Özbelsan yöneticilerinin huzur haklarını yarıya indirdi

    Sivas Belediye Başkanı Dr. Adem Uzun, belediye ve yan kuruluşlarındaki gereksiz harcama ve israfın önlenmesine yönelik çalışmaları çerçevesinde Özbelsan yöneticilerinin huzur haklarını yarıya indirdi.

  • Azdavay'da Ormanlık Alanda Çıkan Yangın Kontrol Altına Alındı
    14:22 Azdavay'da Ormanlık Alanda Çıkan Yangın Kontrol Altına Alındı

    Kastamonu'nun Azdavay ilçesinde otmanlık alanda çıkan yangın, itfaiye ve orman ekiplerinin müdahalesi ile büyümeden söndürüldü. Yangın söndürme çalışmalarını yerinde takip eden Azdavay Belediye Başkanı Cevat Taşhan, herhangi bir can kaybı veya yaralanma olmadığını belirtti.

  • Esenyurt'ta Kadınlar Arasında Çıkan Kavga Sokak Ortasında Tekme Tokatla Sonuçlandı
    14:21 Esenyurt'ta Kadınlar Arasında Çıkan Kavga Sokak Ortasında Tekme Tokatla Sonuçlandı

    Esenyurt'ta iki kadın arasında çıkan tartışmaya bir kadının kocası da dahil olunca çift, anne kızı sokak ortasında dövdü. Olay anları çevredeki vatandaşların cep telefonu kamerasına yansıdı. Kadının yardımına ise mahalle sakinleri koştu. Polis ve sağlık ekipleri olay yerine gelerek müdahalede bulundu. Saldırgan karı koca gözaltına alındı.

  • Elazığ'da otomobil ile çarpışan hafif ticari araç yan yattı, 1 kişi yaralandı
    14:20 Elazığ'da otomobil ile çarpışan hafif ticari araç yan yattı, 1 kişi yaralandı

    Elazığ'da meydana gelen kazada, E.K. idaresindeki otomobil ile O.M. idaresindeki hafif ticari araç çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle hafif ticari araç yan yatarken sürücüsü yaralandı. Yaralı, Fırat Üniversitesi Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • İznik'te define arayan 3 kişi hayatını kaybetti
    14:19 İznik'te define arayan 3 kişi hayatını kaybetti

    Bursa'nın İznik ilçesinde define aramak için girdikleri mağarada gaz sızıntısı nedeniyle hayatını kaybeden baba, oğul ve bir arkadaşının cesetleri bulundu. İhlas Haber Ajansı tarafından görüntülenen mağara ve tünellerde birden fazla salon bulunuyor.


Advertisement