PKK Tehdit Etti: Hile Karşılıksız Kalmaz - Son Dakika
Yerel

PKK Tehdit Etti: Hile Karşılıksız Kalmaz

PKK Tehdit Etti: Hile Karşılıksız Kalmaz

PKK, Ceylanpınar ve Birecik'te seçimi protesto edenlere destek isterken, "Hiçbir hile ve saldırı karşılıksız kalmayacaktır" diyerek tehditte bulundu.

03.04.2014 14:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

PKK/KCK çeşitli siteler aracılığı ile yaptığı yazılı açıklamada, aralarında Şanlıurfa'nın ilçeleri olan Ceylanpınar, Birecik ve Viranşehir'in de bulunduğu bazı merkezlerde seçim sonuçlarının BDP aleyhine değiştirilmek istendiğini kaydederek yazılı bir açıklama yayınladı. Ceylanpınar, Birecik, Viranşehir, Ağrı, Akdeniz, Ahlat, Kağızman gibi birçok merkezde halkın oylarına sahip çıkma mücadelesinin aynı zamanda bir demokrasi mücadelesi olduğunu savunan KCK, "AKP'nin geliştirdiği saldırı ve halkın iradesini yok sayma zihniyeti sadece Ceylanpınar, Viranşehir ve diğer direnen halkımıza yönelik olmayıp tüm Kürdistan halkına yöneliktir. AKP'nin bu saldırılarına karşı halkımız Kürdistan'ın her tarafında ve metropollerde tam bir ulusal birlik ve özgürlük ruhuyla seçim sonuçlarına sahip çıkmalı ve sonuç alınıncaya dek Serhıldanlar yükseltilmelidir" çağrısında bulundu. KCK, AK Parti'nin zorla ele geçireceği yerlerdeki belediyelerin Kürt halkı nezdinde hiçbir meşruiyeti olmayacağının altını çizdi.

'DÜZEN PARTİLERİ BDP'YE KARŞI BİRLEŞTİ'
AK Parti ve tüm düzen partilerince, BDP'nin başarısının kabullenilemediğine vurgu yapılan açıklamada, "AKP devleti, CHP, Gülen hareketi ve MHP Kürdistan'da halkımızın haklı ve demokratik iradesine karşı ortak bir strateji ve planla hareket etmişlerdir. Halkımızın seçimlerde iradesini demokratik özerklikten yana kullanacağını bildikleri için devlet medyası üzerinden 'Kürtler demokratik özerkliği ilan ve inşa edecek' propagandasını geliştirerek her türlü hile, yalan, entrika ve saldırılarına zemin hazırlamaya çalışmışlardır. Ortak strateji ve planlarını her ne koşulda olursa olsun BDP kazanmasın Kürtler kendi öz yönetimlerine kavuşmasın üzerinden kurmuşlardır. Bunun için seçim propagandası sürecinde birçok aşiretlerle görüşmeler gerçekleştirmiş, Kürtler arasında güvensizlik yaymaya çalışmış, bunu adeta bir psikolojik savaş düzeyinde yürütmüş, BDP'nin adaylarını karalayarak toplumda güvensizlik ve moral bozukluğunu yaratmak istemiş, asker, polis, korucu ve para gücüyle Kürtlerin birliğini ve iradesini dağıtmayı ve kırmayı hedeflemiştir. Kürdistan'da birçok ilçe ve beldelerde sandıklarla oynanmış, BDP'nin oyları çalınmış, yırtılmış, mükerrer oylar kullanılmıştır. Dışarıdan asker, polis ve memurlar getirtilerek oy kullandırılmıştır. İnsanlar açık oy kullanmaya zorlanmışlardır." denildi.

'AKP DEMOKRATİK SİYASET KANALLARINI KAPATIYOR'
Örgüt, Şanlıurfa'nın ilçeleri olan Ceylanpınar, Viranşehir ve Birecik'in yanı sıra Kozluk, Kurtalan, Ağrı, Ahlat, Kağızman, Gevaş, Akdeniz, Dağpınar, Tatvan ile Norşin'de de oyların resmen çalındığını, yırtıldığını ve kaybedildiğini ileri sürerek, şunları kaydetti: "Demokratik yöntemlerle kazanamayan devlet her türlü hile ve zor yoluyla buraları kazanmak istemektedir. Yüksek Seçim Kurulu il ve ilçe seçim kurulları AKP devletinin bu politikalarına taraflı davranarak alet olmuştur. AKP'nin hiçbir somut bilgi ve belgeye dayanmadığı halde yaptığı tüm başvurular derhal kabul edilirken BDP'nin görüntülü ve görüntüsüz çok açık ve somut bilgi ve belgelere dayalı hiçbir itiraz başvurusu kabul edilmeyip derhal reddedilmiştir. Dolayısıyla seçim kurullarının AKP'nin birer yan örgütü ve kuruluşları gibi hareket ettikleri tescillenmiştir. Ceylanpınar, Birecik, Viranşehir, Ağrı, Ahlât, Kozluk ve birçok ilçe ve beldelerde yaşanan durum budur. Böylece AKP'nin demokratik siyaset kanallarını nasıl kapattığı, demokratik mücadele zeminini nasıl yok ettiği açıkça görülmektedir. Kürtlere demokratik siyaset ve mücadele kanallarının bu kadar kapatıldığı bir durumda Kürtlerden istenen aslında tüm değerlerine ters düşerek teslim olmak ve boyun eğmektir. Ama Kürt halkı onurlu ve direnişçi bir halktır."

'AKP'Yİ BİR KEZ DAHA UYARIYORUZ'
Ak Parti'nin; Ceylanpınar, Viranşehir ve Birecik'te Kürt halkına karşı yoğun bir sindirme, baskı, işkence ve tutuklama furyası başlattığını kaydeden eden örgüt, "Tüm Kürdistan halkı yüreğini ve iradesini direnen Ceylanpınar, Viranşehir, Ahlat, Ağrı ve Tatvan halkımızın yüreği ve iradesiyle birleştirerek Serhıldana kalkmalıdır. AKP'nin geliştirdiği saldırı ve halkın iradesini yok sayma zihniyeti sadece Ceylanpınar, Viranşehir ve diğer direnen halkımıza yönelik olmayıp tüm Kürdistan halkına yöneliktir. AKP'nin bu saldırılarına karşı halkımız Kürdistan'ın her tarafında ve metropollerde tam bir ulusal birlik ve özgürlük ruhuyla seçim sonuçlarına sahip çıkmalı ve sonuç alınıncaya dek Serhıldanlar yükseltilmelidir. Artı şu gerçeklik ortaya çıkmıştır; AKP'nin zorla ele geçirmek istediği yerlerdeki belediyelerin halkımızın nezdinde hiçbir meşruiyeti olmayacak ve halkımız bunu kabullenmeyecektir. AKP'yi bir kez daha uyarıyoruz. Kürdistan halkının iradesine saygı göstermelidir. Hile, entrika ve zorbalığa dayalı tutumundan bir an evvel vazgeçmelidir. Aksi durumda halkımızın bu anti- demokratik ve zalimce yaklaşımlara misliyle cevap vereceği kesindir. Hiçbir hile ve saldırı karşılıksız kalmayacaktır. Kürdistan halkı Türkiye'nin devrimci demokratik güçleriyle birlikte mücadelesini daha büyük bir inanç ve kararlılıkla sürdürecektir." şeklinde ifadelere yer verdi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel PKK Tehdit Etti: Hile Karşılıksız Kalmaz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement