PKK'ya Bir Darbe de Dicle'de Vuruldu! Örgütün Bombacısı Öldürüldü - Son Dakika
Güncel

PKK'ya Bir Darbe de Dicle'de Vuruldu! Örgütün Bombacısı Öldürüldü

Diyarbakır'ın Dicle ilçesindeki operasyonlarda 4 terörist öldürüldü, çok sayıda silah, mühimmat ve bomba ele geçirilirken, örgütün kaçak yapıları da yerle bir edildi.

09.11.2015 10:35  Güncelleme: 11:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Terör örgütü PKK varlığına yönelik operasyonlarını aralıksız sürdüren Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı, örgüte bir darbe de Dicle ilçesinde vurdu. 5-7 Kasım tarihleri arasında 22 mahallesinde sokağa çıkma yasağı ilan edilen ilçedeki operasyonun bilançosu açıklandı.

ÖRGÜTÜN BOMBACISI ÖLDÜRÜLDÜ

Konuya ilişkin Diyarbakır Valiliği'nden yapılan ve gazetelerde de yapılan açıklamada, ilçenin kuzeyi, Kurşunlu, Kırkpınar ve Kayaş Mahalleleri ile Görüsedağı Tepe arasında kalan bölgede düzenlenen operasyonda, örgüt mensupları ile girilen sıcak temas neticesinde 4 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirildi.

Teröristlerden 2'sinin kimliklerinin belirlendiğine dikkat çekilen açıklamada, bunlardan birinin Dicle ilçesi 27 Mayıs Mahallesi Üçyol mevkiinde ele geçirilen el yapımı patlayıcı üzerinde parmak izlerinin bulunduğunun ve örgütün bombacısı olduğunun tespit edildiği vurgulandı.

KISTIRILDIKLARI MAĞARADA ÖLDÜRÜLDÜLER

Açıklamada, operasyonel faaliyet neticesinde, teröristlerin kullandıkları bir mağaranın da etkisiz hale getirildiği bildirilerek, şunlar kaydedildi:



"4 terörist ile birlikte 1 Bixi makineli tüfek, 1 M-16 piyade tüfeği, 3 Kaleşnikof piyade tüfeği, 20 tüp (küçük-büyük, 10 tanesi EYP için hazırlanmış), 10 kilogram tütün, 15 kalem muhtelif yasam malzemesi, 20 kalem muhtelif mutfak malzemesi, 10 kalem yaklaşık 500 kilogram muhtelif gıda malzemesi, 2 boş Kaleşnikof şarjörü, 1 palaska ve 4 adet şarjör çantası ele geçirilmiştir. Yapılan arazi arama ve tarama faaliyetinde ise, terörist mezarlığının çevresinde 14 ayrı noktada 17 tüp 1 adet ağaca tuzaklanmış aydınlatma mühimmatı, 1 C-3 ile güçlendirilmiş elektrikli fünye ve muhtelif patlayıcı maddeler ile tuzaklanmış EYP ve muhtelif yaşam malzemeleri, terörist mezarlığının girişinde bulunan yol üzerinde 3 adet el yapımı patlayıcı düzeneği ve 1 adet basma düzenekli el yapımı patlayıcı tespit edilmiş ve olay yerine sevk edilen Patlayıcı Madde İmha Timi tarafından tamamı herhangi bir can ve mal kaybına sebebiyet vermeden etkisiz hale getirilmiştir: "

ÖRGÜTÜN YASA DIŞI YAPILARI DA YIKILDI

Operasyonda, örgütün yasa dışı yapılarının yıkıldığına da dikkat çekilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:



"İcra edilen operasyon kapsamında, Dicle Kurşunlu bölgesinde bulunan ve bölücü terör örgütü mensupları tarafından kullanılan sözde terörist mezarlığı bölgesinde yapılmış 7 adet tek katlı yapı ve eklentileri, 3 adet konteyner, ilgili makamlar tarafından verilen yıkım ve el koyma kararlarına istinaden yıkılmıştır. Operasyonda mezarlara dokunulmamıştır. Yasa dışı yapıların içlerinde çok sayıda el yapımı patlayıcı yapımında kullanıldığı değerlendiren kesilmiş tüp başlıkları ve örgütsel dokümanlar ele geçirilmiştir. Bölücü terör örgütü mensuplarınca tüplerin başlık bölümleri kesilerek içerisine patlayıcı madde konularak, el yapımı patlayıcı yapıldığı, bölgede ele geçirilen ve kontrollü olarak patlatılan el yapımı patlayıcılardan anlaşılmaktadır. Bu değerlendirmeler ışığında terörist mezarlığı bölgesinde yoğun olarak EYP yapıldığı tespit edilmiştir."

PKK\'ya Bir Darbe de Dicle\'de Vuruldu! Örgütün Bombacısı Öldürüldü
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel PKK'ya Bir Darbe de Dicle'de Vuruldu! Örgütün Bombacısı Öldürüldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (21)

  • mutlu oldum: Atv de dediler ki operasyonlarda 3500 den fazla pkkli öldürüldü COK GÜLDÜM BE ne mutlu koyunum diyene 12 38 Yanıtla
  • Gerçek: Taş taş üstünde bırakmayın. Hainlerin inlerine giren askerlerimizi tebrik ediyorum. 40 8 Yanıtla
  • vatan sever: Elinize saglık aslanlar.Allah sizi korusun. 40 6 Yanıtla
  • Adam: Yalannnnnnnnnnnnn 8 38 Yanıtla
  • karataşli: bir amedli olarak allah bu pkk ya firsat vermesin 32 8 Yanıtla
  • Kurmay Asker: youtube asker operasyondan pkk leşleriyle dönüyor ...........yaz izle leşleri hainlere ibret olsun diye sonunuzu görün diye izleyin 34 5 Yanıtla
  • Yağız Murat: Allah askerimizi polisimizi korusun 27 7 Yanıtla
  • SIZMAYAN SU: Kalmasin bir tane kalmasin 30 2 Yanıtla
  • ADA: YAW HE HE HE HE HE SİZİN YALAN HABERİNİZE DEĞİL SİZE İNAN SALAKLARA ACIYORUM 35 YILDIR HEP AYNI ŞEYLER HEPTE AYNI ŞEYLERE İNANANLAR ÇOK ACIYORUM SİZE. 6 25 Yanıtla
  • mehmet: gebertin.... Pkk lıları ezin başlarını 27 3 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Karabük'te çıkan yangında müstakil ev kullanılamaz hale geldi
    22:48 Karabük'te çıkan yangında müstakil ev kullanılamaz hale geldi

    Hanköy köyünde Ramazan Yazıcı'ya ait 2 katlı müstakil evde çıkan yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü. Kısa sürede büyüyen alevler tüm evi sardı. İhbar üzerine adrese jandarma ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Eskipazar Belediyesi itfaiye ekiplerince söndürülen yangında ev kullanılmaz hale geldi.

  • Antalya'da Minibüsle İki Kişinin Üzerine Sürülen Şüpheli Yakalandı
    22:39 Antalya'da Minibüsle İki Kişinin Üzerine Sürülen Şüpheli Yakalandı

    Antalya'nın Kepez ilçesinde bir iş yerinde çıkan tartışma sonucu, iş yeri sahibinin oğlu olan şüpheli, minibüsle yol kenarında bekleyen 2 kişinin üzerine sürdü. Kazada bir kişi hayatını kaybederken, diğer kişi yaralandı. Olay yerinden kaçan şüpheli, polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı ve tutuklandı.

  • Adana'da Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda Gökhan Tepe konseri
    22:39 Adana'da Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda Gökhan Tepe konseri

    Adana'da düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı'nda şarkıcı Gökhan Tepe, Merkez Parkı'nda konser verdi. Konseri çok sayıda kişi izledi ve Tepe'nin en sevilen parçalarına müzikseverler eşlik etti. Tepe'nin performansı, dinleyiciler tarafından alkışlandı.

  • Muğla Vali Yardımcısı: Geçen yıl 6,5 milyon turist ağırladık
    22:38 Muğla Vali Yardımcısı: Geçen yıl 6,5 milyon turist ağırladık

    Muğla Vali Yardımcısı Murat Sarı, Muğla'nın geçen yıl yaklaşık 6,5 milyon yerli ve yabancı turisti misafir ettiğini belirtti. Sarı, klasik turizmin yanı sıra kültürel, gastro turizm, spor turizmi ve sağlık turizmi gibi konularda da çalışmalar yaptıklarını ve hedeflerinin daha sürdürülebilir ve gelir getiren bir turizm anlayışını benimsemek olduğunu söyledi. Muğla ve çevresinin antik çağlardan günümüze inanç ve sağlık turizmi açısından önemli bir coğrafya olduğunu vurgulayan MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar ise üniversitenin sürdürülebilir turizmi teşvik etmek için çeşitli projeler yürüttüğünü belirtti.

  • Zeytinburnu'nda motosiklet hırsızlığı kamerada
    22:35 Zeytinburnu'nda motosiklet hırsızlığı kamerada

    İstanbul Zeytinburnu'nda maskeli 2 hırsız, park halinde bulunan motosikleti çaldı. Hırsızlık anı güvenlik kamerasına yansıdı. Olay, 13 Nisan'da Zeytinburnu Çırpıcı Mahallesi Modabağ Sokak'ta meydana geldi. İddialara göre, otomobille sokağa gelen maskeli 2 kişi, Emre Ceylan'a ait olan 34 HTH 390 plakalı motosikleti iterek götürdü. Sabah uyandığında motorunun yerinde olmadığını gören Ceylan, güvenlik kamerasından çalındığını anlayınca polis ekiplerine ihbarda bulundu. Polis ekipleri güvenlik kameralarını inceleyerek hırsızları yakalamak için çalışma başlattı.

  • Karabük'te alevlere teslim olan müstakil ev tamamen yandı
    22:33 Karabük'te alevlere teslim olan müstakil ev tamamen yandı

    Karabük'ün Eskipazar ilçesinde, Hanköy'de Ramazan Yazıcı'ya ait müstakil evde çıkan yangın sonucunda ev tamamen kullanılamaz hale geldi. Jandarma ve itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın kontrol altına alındı.

  • Mardin Emniyet Müdürlüğü Polisleri Türk Kızılayı'na Kan Bağışında Bulundu
    22:27 Mardin Emniyet Müdürlüğü Polisleri Türk Kızılayı'na Kan Bağışında Bulundu

    Mardin Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görevli polis memurları, 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı'nda bulunan Artuklu Kan Alma Birimine giderek kan bağışında bulundu. Polisler, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra kan bağışında bulunarak, vatandaşları da duyarlı olmaya davet etti.

  • Soma Belediyesi Makam Araçlarını Satışa Çıkaracak
    22:25 Soma Belediyesi Makam Araçlarını Satışa Çıkaracak

    Soma Belediye Başkanı Sercan Okur, önceki dönemdeki makam araçlarının satılacağını açıkladı. Belediye personelinin araçları özel işlerde kullanıldığı için satışa çıkarılacak olan araçlar yerine yeni makam araçları alınmayacak.


Advertisement