PKK'ya Eleman Kazandıranlara Operasyon - Son Dakika
Güncel

PKK'ya Eleman Kazandıranlara Operasyon

Bitlis İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, İstanbul'dan getirilerek örgüte götürülmek istenen bir çocuk ile çocuğu örgüte teslim etmeye götüren şahsı yakaladı.

17.06.2015 14:58  Güncelleme: 15:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bitlis İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bir ihbarı değerlendirerek, İstanbul'dan getirilerek örgüte götürülmek istenen bir çocuk ile çocuğu örgüte teslim etmeye götüren şahsı yakaladı.

Bitlis Valiliğinden yapılan açıklamada, "İstanbul'da ikamet eden küçük yaşta bir şahsın Bitlis'e getirilerek örgütün kırsal alandaki kampına götürüleceği ihbarını değerlendiren ekiplerin yaşı küçük olan A.K. ile onu örgüte götürmek isteyen yaşı büyük M.A. isimli şahsı yakaladığı" belirtildi.

Emniyette alınan ifadelerinin ardından suça sürüklenen çocuk A.K'in ailesine teslim edildiği belirtilerek şöyle denildi: "M.A. isimli şahıs, 'Örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek ve kırsal alana eleman temin etmek' suçundan çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak Bitlis E Tipi Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumuna teslim edildi."

Açıklamanın devamında, son günlerde terör örgütünün kırsal alanına götürülmek istenen 10 çocuk ile birlikte bunları örgüte götürüp teslim etmek isteyen 7 kişinin gözaltına alındığı, çocukların ailelerine teslim edilirken 7 kişinin çıkarıldıkları mahkeme tarafından 'Örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek ve kırsal alanına eleman temin etmek" suçlarından tutuklandıkları belirtildi. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel PKK'ya Eleman Kazandıranlara Operasyon - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement