PKK'ya Katılmak İçin Suriye'den Gelen 7 Pyd'lilerden 1'i Teslim Oldu - Son Dakika
Güncel

PKK'ya Katılmak İçin Suriye'den Gelen 7 Pyd'lilerden 1'i Teslim Oldu

PKK\'ya Katılmak İçin Suriye\'den Gelen 7 Pyd\'lilerden 1\'i Teslim Oldu

Hatay'ın Hassa İlçesi'nde jandarmaya teslim olan PYD'li bir terörist, Suriye'den Türkiye'ye birlikte geçtiği 6 kişinin PKK terör örgütüne katılmak üzere Amanos Dağları'na kaçtıklarını söyledi.

30.06.2016 12:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hatay'ın Hassa İlçesi'nde jandarmaya teslim olan PYD'li bir terörist, Suriye'den Türkiye'ye birlikte geçtiği 6 kişinin PKK terör örgütüne katılmak üzere Amanos Dağları'na kaçtıklarını söyledi.

Hassa İlçesi'nde dün akşam saatlerinde PYD'li bir terörist Ardıçlı Mahallesi'ndeki Aktepe Jandarma Karakol Komutanlığı'na teslim oldu. Mardin doğumlu olan terörist, jandarmadaki sorgusunda 7 kişilik bir grup olarak Amanos Dağları'ndaki PKK grubuna katılmak için Suriye'nin Afrin kentinden yasa dışı yollarla Türkiye'ye geçtiklerini, kendisinin Ardıçlı Mahallesi kırsalında gruptan ayrılarak teslim olduğunu, diğer 6 kişinin ise Amanos Dağları'na doğru kaçtığını anlattı.

OPERASYON BAŞLATILDI

Teslim olan teröristin ilk ifadesinin ardından birlikte sınırı geçtiği 6 PYD'li teröristin yakalanması için bölgede jandarma ekipleri tarafından geniş çaplı operasyon başlatıldı. Hatay İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı Jandarma Özel Harekat birliklerinin de destek verdiği operasyon, Hassa İlçesi'nin Amanos Dağı etekleri ile Ardıçlı-Söğüt-Hacılar Mahallesi üçgeninde yoğunlaştırıldı.

Teröristlerin Hassa İlçesi'nin Amanos Dağları'na geçiş noktası olan Arpalıuşağı ve Gülpınar mahalleleri bölgesinde olma ihtimaline karşı bir birliğin de bu mahallelerde operasyon yaptığı belirtildi.

CAMİLERDEN ANONS YAPILDI

Operasyon bölgesindeki halkın dikkatli olması için camilerden anonslar yapıldı. Anonslarda vatandaşların bölgede görecekleri yabancıları ve şüphelendikleri kişileri hemen jandarmaya bildirmeleri istendi.

Anonslarda ayrıca operasyon tamamlanana kadar mahalle sakinlerinin Amanos Dağı'na çıkmamaları konusunda uyarıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel PKK'ya Katılmak İçin Suriye'den Gelen 7 Pyd'lilerden 1'i Teslim Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement