PKK'ya Silah Bırakma Çağrısı - Son Dakika
Yerel

PKK'ya Silah Bırakma Çağrısı

AK Parti Elazığ Milletvekili Şuay Alpay, "İmralı'dan yapılan açıklamayla birlikte AK Parti kadroları, çok uzun bir hikaye olan ve bu millete çok büyük acılar yaşatan bir dönemi sona erdirmek üzere tarihi bir adım attı" dedi.

01.03.2015 15:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Elazığ Milletvekili Şuay Alpay, " İmralı'dan yapılan açıklamayla birlikte AK Parti kadroları, çok uzun bir hikaye olan ve bu millete çok büyük acılar yaşatan bir dönemi sona erdirmek üzere tarihi bir adım attı" dedi.

Alpay,  AK Parti Bingöl İl Başkanlığınca Bingöl Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen milletvekili aday adaylarına yönelik temayül yoklamasına katıldı.

Burada konuşan Alpay, Türkiye'nin dün itibariyle bütün dünyanın müşahede ettiği özel bir iklime yeniden yelken açtığını belirterek, "28 Şubat 1997'de bu millete, bu milletin evlatlarına zulmü, alçaklığı ve her türlü kötülüğü reva gören karanlık bir dönemin bin yıl devam edeceğini ilan edenler, rabbimin yardımı ve sizlerin desteği, duası ve gayretiyle 4 yıl sonra hüsrana uğratıldılar. Sayın Başbakanımızın ifade ettiği gibi 28 Şubat alçaklığı, hainliği, karanlığı ve darbesi adına ne varsa bugün ayaklarınızın altındadır." ifadesini kullandı.

PKK'nın silah bırakma çağrısına da değinen Alpay, şunları kaydetti:

"Çözüm süreci ile ilgili, dün yeniden ülkeyle bu millet, inşallah ebediyete kadar devam edecek bir barış, kardeşlik ve huzur iklimini yeniden tesis etme yönünde bir karar verdi. İmralı'dan yapılan açıklamayla birlikte AK Parti kadroları, çok uzun bir hikaye olan ve bu millete çok büyük acılar yaşatan bir dönemi sona erdirmek üzere tarihi bir adım attı. Ben bu adımın bu cennet coğrafyadan bütün dünyaya mesaj verecek bir barış iklimine yol açmasını rabbimden niyaz ediyor ve kalıcı olmasını temenni ediyorum."

Yapılan konuşmanın ardından, bin 13 delege, temayül yoklaması için kurulan sandıklarda oy kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel PKK'ya Silah Bırakma Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement