PKK'ya Silah Bırakma Çağrısı - Son Dakika
Güncel

PKK'ya Silah Bırakma Çağrısı

Suriye Kürdistan Demokrat Partisi (SKDP) Politbüro Üyesi Nuri Brimo, "Türkiye'de artık çok farklı şartlar söz konusu. Demokratik bir ortam var. O nedenle Türkiye'deki Kürt sorununun diyalog yoluyla çözülmesi lazım. Çünkü Türkiye, Suriye ve Irak'la bir tutulamaz. Zira Suriye ve Irak'ta silahı bırakmak, toprağını IŞİD'e teslim etmek demektir" dedi.

03.03.2015 15:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye Kürdistan Demokrat Partisi (SKDP) Politbüro Üyesi Nuri Brimo, " Türkiye'de artık çok farklı şartlar söz konusu. Demokratik bir ortam var. O nedenle Türkiye'deki Kürt sorununun diyalog yoluyla çözülmesi lazım. Çünkü Türkiye, Suriye ve Irak'la bir tutulamaz. Zira Suriye ve Irak'ta silahı bırakmak, toprağını IŞİD'e teslim etmek demektir" dedi.

Suriyeli Kürt partilerinin temsilcileri, çözüm süreci kapsamında Dolmabahçe'deki heyetler arası görüşmeden sonra PKK'ya silah bırakma çağrısı yapılmasını memnuniyetle karşıladı.

Siyasi faaliyetlerini Irak'ın Erbil kentinde sürdüren Suriye Kürdistan Demokrat Partisi (SKDP) Politbüro Üyesi Nuri Brimo, AA muhabirine yaptığı açıklamada, barış sürecini başından beri desteklediklerini belirterek, "Bunun başarıya ulaşması en büyük temennimizdir. Zira biz siyasi gelenek olarak şiddete karşıyız. Hak aramanın demokratik yöntemlerle ve diyalogla olması gerektiğine inanıyoruz. Ancak her şey şeffaf ve açık bir şekilde yürütülmelidir. Masa başında hileye baş vurulmamalı ve verilen sözler tutulmalıdır" dedi.

Türkiye'deki durumun Irak ve Suriye'dekinden farklı olduğuna dikkati çeken Brimo, "Silah ve silahlı mücadele tercih edilmemelidir. Silah sorunları arttırıyor ve küçük olan bir problemi içinden çıkılmaz hale getiriyor. Sorunlar siyasi yöntemlerle çözülmelidir, askeri ve şiddet yöntemleriyle değil. Türkiye'de artık çok farklı şartlar söz konusu. Demokratik bir ortam var. O nedenle Türkiye'deki Kürt sorununun diyalog yoluyla çözülmesi lazım. Çünkü Türkiye, Suriye ve Irak'la bir tutulamaz. Zira Suriye ve Irak'ta silahı bırakmak, toprağını IŞİD'e teslim etmek demektir" diye konuştu.

Suriye'deki Demokratik Birlik Partisi'nin (PYD) Erbil Temsilcisi Garip Huso da 30-40 yıl süren çatışma ortamından sonra barışın gelmesinin "çok güzel bir gelişme" olduğunu dile getirerek, "Çözüm sürecinin başarıya ulaşmasıyla çatışma ortamı, ölümler ve düşmanlık sona erecek, kardeş kavgaları bitecek. Halkların yakınlaşması ve kaynaşması artacaktır. Birlikte yaşama kültürü daha da güçlenecek ve kemikleşecektir" ifadelerini kullandı.

Türkiye ve Ortadoğu'nun içinden geçtiği hassas süreçte barışa daha fazla ihtiyaç duyulduğunu anlatan Huso, barış ortamının, hem Ortadoğu hem de uluslararası camiada örnek teşkil edeceğini, diğer ülkelerde yaşayan Kürtlerin de bundan olumlu etkileneceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel PKK'ya Silah Bırakma Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement