PKK'yı Boğma Operasyonu! İlk Hedef Kazan Vadisi Kampı - Son Dakika
Güncel

PKK'yı Boğma Operasyonu! İlk Hedef Kazan Vadisi Kampı

TSK, terör unsurlarını boğmak için kapsamlı operasyon başlattı. İlk hedef, 400 teröristin barındığı PKK'nın eğitim ve toplanma kampı olan Kazan Vadisi Kampı'nı yok etmek.

07.09.2016 07:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye'ye Fırat Kalkanı Harekatı başlatan TSK, yurt içinde de terör unsurlarını boğmak için kapsamlı operasyon başlattı. Operasyon Hakkari Çukurca kırsalında yoğunlaştı. İlk hedef, PKK'nın eğitim ve toplanma kampı olan Kazan Vadisi Kampı'nı yok etmek ve Irak'tan Türkiye'ye terörist akışını durdurmak. Bu kampta 400 teröristin barındığı tahmin ediliyor.

TSK'nın Hakkari-Çukurca kırsalında başlattığı operasyon bir haftayı geride bırakırken operasyonla ile ilgili ayrıntılar da gün yüzüne çıkmaya başladı. Suriye'de IŞİD ve PKK/PYD'ye yönelik Fırat Kalkanı Harekatı'yla eş zamanlı olarak başlatılan Çukurca Operasyonu'yla, Suriye'de zor durumda kalan PKK'nın Türkiye'deki ikmal hatlarını da kesilmesi hedefleniyor.

400 PKK'LI KAMPTA

Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Çukurca kırsalında bulunan PKK'nın kullandığı Kazan Vadisi'nde büyük bir kamp bulunuyor. Terör örgütünün toplanma, eğitim ve sevk noktası olarak kullandığı Kazan Vadisi Kampı'nın hemen arkasında Irak'a ait topraklar ve PKK'nın Irak'taki merkez kampları Hakurk ve Avaşin'e açılan yollar bulunuyor. Yaklaşık 400 teröristin barındığı tahmin edilen bu kampta Irak veya Suriye'ye eğitime gönderilen veya oralardan gönderilen eğitimli teröristler bulunuyor.

TERÖR HATTINA DARBE

Eğitimleri tamamlanan teröristlerin bu kamptan Türkiye'deki diğer noktalara sevk edildiği bildirildi. Hava Kuvvetleri'nin zaman zaman sınır ötesi hedeflere yönelik gerçekleştirdiği operasyonlar da bu hattı yok etmek için gerçekleştiriliyor. Harekatın ilk safhasında, Kazan Vadisi'ni çevreleyen Hantepe ve Kaletepe teröristlerden temizlendi. Çatışmaların Dağbaşıtepe bölgesinde yoğunlaştığı bildirildi. Vadiye hakim noktaların temizlenmesinin ardından kamp yok edilecek.

İKMAL YOLLARI KESİLİYOR

Geçtiğimiz hafta bu kampı yok etmek ve PKK'nın Türkiye'ye açılan ikmal yollarını kesmek için başlatılan operasyon bu kampa 4 yılın ardından yapılan ilk operasyon olması dikkat çekişiyor. Kazan Vadisi'ne 2015 yılı içerisinde de kapsamlı bir operasyon yapılması planlanmış ancak 7 Eylül 2015 günü PKK'nın Dağlıca'da yaptığı ve 16 askerin şehit olduğu terör saldırısının ardından ertelendiği ve ağırlığın Dağlıca'ya kaydırıldığı ifade ediliyor. Çukurca'da geçen hafta başlatılan operasyonlarda 10 asker şehit olmuş, 160'dan fazla terörist öldürülmüştü.

TERÖRLE MÜCADELEDE YENİ DÖNEM

Başbakan Binali Yıldırım, geçtiğimiz günlerde Çukurca'daki harekat merkezini ziyaret ederek incelemelerde bulunmuştu. Başbakan Yıldırım burada askerlere yaptığı konuşmada, "Özellikle 15 Temmuz'dan sonra terörle mücadelede yeni bir yol haritası ortaya koyduk. Savunmada değil, taarruzdayız" dedi. Yıldırım, "Kısa sürede buraları kontrol altına alacağız ki ondan sonra bütün gücümüzü yurt içindeki bunları kümelendikleri 10-12 yer var. Bu yuvalara girmek suretiyle memleketimizi yıllardır meşgul eden bu alçak terör örgütünü hizaya getireceğiz" ifadelerini kullandı.

IRAK ÜZERİNDEN AĞIR SİLAHLAR

Çukurca'ya yönelik başlatılan kapsamlı operasyon üzerine kayıplarını telafi etmek isteyen teröristler, Yüksekova İki Yaka bölgesindeki teröristlerden destek istedi. PKK'nın yurt içindeki diğer unsurlarına sevk etmeyi planladığı antitank tipi silahları da Çukurca'daki teröristlerin destek istediği İki Yaka'daki teröristlerin elinde bulunduğuna yönelik kuvvetli istihbarat bulunuyor. Suriye'deki Fırat Kalkanı Operasyonu'yla eş zamanlı olarak yurt içindeki terör kamplarına da operasyon başlatılması dikkat çekici bir husus olarak değerlendiriliyor. Suriye'deki PKK'lı teröristlerin ve özellikle güdümlü anti tank silahlarının Irak üzerinden Türkiye içlerine sokulduğu biliniyor.

JETLER ÇUKURCA'DA VURDU

Hakkari'nin Çukurca ilçesi ile Irak'ın kuzeyindeki Hakurk ve Metina bölgelerinde bölücü terör örgütü üyelerince kullanılan silah mevzisi, sığınak, barınak ve mağaralar hava harekatıyla imha edildi. Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, Hakkari'nin Çukurca ve Irak'ın kuzeyindeki Hakurk, Metina bölgelerinde bölücü terör örgütü üyelerine ait hedeflere hava harekatı düzenlendi. Savaş uçakları, teröristlere ait silah mevzisi, sığınak, barınak ve mağaraları yok etti.(Kaynak: Yeni Şafak)

PKK\'yı Boğma Operasyonu! İlk Hedef Kazan Vadisi Kampı
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel PKK'yı Boğma Operasyonu! İlk Hedef Kazan Vadisi Kampı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement