PKK'dan Kaçan Aileler, Diyarbakır'da Otellere Yerleştirildi - Son Dakika
Güncel

PKK'dan Kaçan Aileler, Diyarbakır'da Otellere Yerleştirildi

Diyarbakır'da PKK'lı teröristlerin baskı yapıp 'çıkma' dediği ve canlı kalkan olarak kullanmak istediği aileler otellere yerleştirildi. Kentte neredeyse bütün oteller dolu.

06.02.2016 07:53  Güncelleme: 08:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Sur'da 2 Aralık 2015'den beri devam eden operasyonlar nedeniyle şu ana kadar 4 bin 996 aile ilçedeki evlerini terk etti. Bu ailelere 6.7 milyon lira yardım yapıldı. Kalacak yeri olmayan 134 aile otellere yerleştirildi.

"DİYARBAKIR'IN BÜTÜN OTELLERİ DOLU"

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Londra dönüşü "Sur'u terk etmiş ailelere kira yardımı yapıyoruz. Ayrıldığı evin ücreti 250 TL, biz onlara 1000 lira kira yardımı yapıyoruz. PKK baskı yapıyor, 'çıkma' diyor, canlı kalkan olarak kullanıyor. Diyarbakır'ın bütün otelleri dolu" dedi.

Bu konudaki detaylar ortaya çıktı:

- Diyarbakır Merkez, Sur, Bağlar, Kayapınar ve Yenişehir Sosyal Yardım ve Dayanışma Vakıfları tarafından 4 bin 996 aileye, 1 milyon 216 bini acil destek olmak üzere şimdiye kadar 6 milyon 398 bin 362 lira nakdi yardım yapıldı. Sadece geçtiğimiz Ocak ayında Sur'dan ayrılan her aileye 1000 lira kira yardımı verildi.

964 AİLEYE YARDIM PARASI

- Ayrıca Sur Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yasaklı 5 mahalle ve 1 cadde ikamet eden 964 aileye bu yardımların dışında 290 bin 500 lira yardım dağıtıldı. Böylece yardımlar toplamda 6 milyon 688 bin 862 liraya ulaştı.


- Sokağa çıkma yasağı uygulanan 6 mahalleye, 2 bin 100 koli gıda ve 9 bin adet ekmek dağıtıldı. Yasaklı 6 mahalleden taşınanlara ise 3 bin 820 koli gıda yardımı dağıtıldı. Bunların dışında Vakıflar Genel Müdürlüğü 4 bin koli gıda dağıttı. Kızılay tarafından ise 750 koli gıda, 750 adet battaniye operasyonlar nedeniyle mağdur olan ailelere ulaştırıldı. Kızılay önümüzdeki günlerde bir tır giyim yardımı da yapacak.

518 KİŞİ OTELDE

- Terk ettiği evi dışında kalacak hiçbir yeri olmayan toplam 134 aile tespit edildi. Toplamda 518 kişiden oluşan bu 134 aile ise ücreti Başbakanlık tarafından karşılanarak Diyarbakır'daki çeşitli otellere yerleştirildi.

- İşyeri Sur'da bulunan 1099 küçük esnaf için Başbakanlık ödeneğinden toplam 3 milyon 184 bin 500 lira yardım yapıldı.


YARALILAR DEĞİL HDP'Lİ VEKİL ARADI

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) Şırnak'ın Cizre ilçesinde yaralı olduğu halde sağlık hizmetine ulaşamadığını iddia eden kişilerin tedbir taleplerini reddetmesine ilişkin kararında, Adalet Bakanlığı'nın gönderdiği yazının etkili olduğu değerlendirildi. Bakanlık, mahkemeye gönderdiği yazıda, sürecin doğru anlaşılabilmesi için 155 Polis İmdat ve 112 Acil Servis'le gerçekleştirilen görüşmelere ilişkin tutanak ve resmi belgelere yer verdi. Yazıda, yaralı olduğunu iddia eden başvurucular tarafından resmi makamların aranmadığı, aramaların HDP Milletvekili Sarıyıldız tarafından yapıldığı belirtildi. Yaralı olduğu iddia edilen kişiler için farklı adresler verildiğine işaret edilen yazıda, sağlık ekiplerinin yoğun çabasına vurgu yapıldı ve konuyla ilgili çelişkili ifadeler mahkemenin dikkatine sunuldu. Bakanlığın gönderdiği yazıda, yaralıların Cudi Mah. Caferi Sadık Sk. 5-7 nolu adreste olduğunun bildirildiği ancak 25 Ocak'taki bildirimde adresin Bostancı Sokak 23 Numara olarak değiştirildiği vurgulandı.



PKK\'dan Kaçan Aileler, Diyarbakır\'da Otellere Yerleştirildi

Son Dakika Güncel PKK'dan Kaçan Aileler, Diyarbakır'da Otellere Yerleştirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (41)

  • Yetkin: operasyona devam bir tane hain kalmasın 34 10 Yanıtla
  • misafir55: hdp bir sevdadir satiliklar bilmez 9 19 Yanıtla
  • cumali: Tayyip kendini desteklemeyen kürt halkını cezalandiriyor tıpkı Saddam Hüseyin gibi 11 14 Yanıtla
  • emrah: Kendi ülkesindeki vatandaşlarının can güvenliğini sağlayamayan bir dünyaliderimiz var 1 20 Yanıtla
  • can: Şu rezillige bi bak dünyalideri , aasrın bbüyük devlet aadamı recep Tayyip Erdoğan nin yeni Türkiye sinde insanlar kendi ülkesinde mülteci oldu 4 15 Yanıtla
  • emre: Pkk ya yataklik edenin sonu bu 9 0
  • cumali: Emre nerden biliyon. O insanlar iki ateş altında kolay mı onların yaşadıkları. AKP ddüşüncesi iste 0 3
  • duru: O yüzdenmi yasiyorlar demekki can güvenli gi var canınızı alan pkk 3 0
  • emre: O pkk ateşine ev acmadaydiniz devletin ateside olmazdi huzurla yaşardiniz hayine ev açtınız rahat battı size 2 0
  • emre: Akp chp li degiliz turkiyeliyiz anlayın şunu kafanız niye almıyor pkk size tek yaptığı yanlış siyaset ya sen nerde gördün yolları kazıyorlar insanların yaşadığı yerleri kapatiyorlar pkk nin yaptiklari size normal geliyor evinize alıyorsunuz yuh size 2 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti
    05:34 Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti

    Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne tahsis ettiği 5 arazözün Makine ve İkmal Şube Müdürlüğünce teslim alındığını bildirdi. 2024 model ve 4 ton sutaşıma kapasitesine sahip olan arazözler, orman yangınlarına daha hızlı ve etkili müdahale edebilmek amacıyla ekipler tarafından kullanılacak. Arazözlerin teslim alınması programında Bölge Müdürü Erdal Dingil, Makine ve İkmal Şube Müdürü Tuncay Yakın, Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Ahmet Yavuz Helvacı ve Kütahya Orman İşletme Müdürü Mustafa Doğan gibi yetkililer hazır bulundu. Bölge Müdürü Erdal Dingil, arazözlerin bölgedeki orman yangınlarında güçlerine güç katacağını belirterek, arazözlerin bir an önce İşletme Müdürlüklerine dağıtılması talimatı verdi.

  • Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı
    04:22 Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı

    Dünyaca ünlü sokak sanatçısı Banksy'nin Londra'nın Finsbury Park bölgesinde yaptığı son eser, yeşil badana gibi görünüyor. Eserin Banksy'ye ait olup olmadığı tartışmaları başladı. Eserin fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı. İngiltere İşçi Partisi'nin eski lideri Jeremy Corbyn de eseri ziyaret etti. Eserin nasıl korunacağı henüz bilinmiyor.

  • AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak
    03:23 AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak

    Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere karşı yaptırım uygulanması konusunda anlaşmaya vardı. Yaptırımlar çerçevesinde şiddet yanlısı yerleşimcilerin AB ülkelerine girişi yasaklanacak ve mal varlıkları dondurulacak. Ayrıca Hamas için de ek yaptırım kararı alındı.

  • Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı
    03:01 Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı

    Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir açıklama yayınladı. Parti Sözcüsü Yunus Ekşi, zaferin milletimizin bağımsızlık direnişinin en önemli göstergelerinden biri olduğunu belirtti. Açıklamada, Çanakkale Zaferi'nde şehit düşenlerin anıldığı ve ekonomik bağımsızlığın korunması için dışa bağımlı ekonomi modelinin değiştirilmesi gerektiği vurgulandı.

  • Düzce'de 1 haftada 8 bin araç denetlendi, bin 417 araca 671 bin lira ceza
    02:49 Düzce'de 1 haftada 8 bin araç denetlendi, bin 417 araca 671 bin lira ceza

    Düzce'de polis ekipleri Ramazan ayında da kural tanımayan sürücülere yönelik denetimlerini sürdürürken, denetlenen 8 bin 96 araçtan bin 417'sine cezai işlem uygulandı. Yapılan kontrollerde toplamda 671 bin 159 lira cezai işlem uygulanırken, 16 bin 587 kişi sorgulandı ve 30 aranan şahıs gözaltına alındı. Ayrıca 110 araç trafikten men edildi.


Advertisement