Plajda "Çay İkramlı" Yıkım - Son Dakika
Yerel

Plajda "Çay İkramlı" Yıkım

Plajda "Çay İkramlı" Yıkım

Marmaris'in Kızkumu Plajı'ndaki kaçak olduğu belirtilen tesis, belediye görevlilerince yıkıldı.

17.11.2014 15:06  Güncelleme: 17:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Marmaris Belediyesi tarafından Orhaniye Mahallesi'nde, Kızkumu Plajı'nın da bulunduğu koydaki bir tesis hakkında kaçak olduğu gerekçesiyle yıkım kararı alındı.

Denizin üstünde uzanan efsanevi olduğuna inanılan kumdan yol nedeniyle üne kavuşan Kızkumu Plajı'ndaki restoran ve kafeteryaların yer aldığı tesise, sabah saatlerinde Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri ile güvenliği sağlamak amacıyla 25 zabıta ve 20 civarında jandarma geldi.

İş yeri sahibi ve çalışanları, alışılmışın aksine yıkıma gelen ekipleri hoşgörülü bir şekilde karşıladı. İş yeri sahibi Celal Ataş, belediye görevlileri ve askerlere çay ikramında bulundu.

Ataş, eşyaları dışarı çıkartmak için belediye görevlilerinden zaman istedi. Belediye işçilerinin de yardımıyla restoran ve kafeteryadaki masa, sandalye ve dolap gibi malzemeler dışarı taşındı. Daha sonra personel ve ve belediye işçileri, ahşap ve çelik konstrüksiyondan yapılmış tesisin çatı kısımlarından yıkıma başladı.

Ataş, gazetecilere yaptığı açıklamada, yıkım kararının haksız olduğunu savundu. 30 yıldır faaliyetini sürdüren tesisi son 14 senedir kendilerinin işlettiğini belirten Ataş, "Marmaris Belediyesinin burada bir işlem yapması doğru değil. Burası Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünün tasarrufunda. Buraya çok fazla para harcadık. Kiralama süremiz doldu, yeniden ihaleye çıkmasını beklerken yıkım kararı verildi" dedi.

Her yıl 112 bin lira kiralama bedeli ödediklerini anlatan Ataş, söz konusu bölgede çok sayıda kaçak yer varken yıkıma kendi işletmelerinden başlanmasının adaletsiz olduğunu iddia etti. Ataş, konuyu yargıya taşıyacağını kaydetti.

Marmaris Belediyesi yetkilileri ise kiralama süresi dolan iş yerinin yıkımının, "3194 sayılı İmar Kanunu'nun 32. maddesi" uyarınca Encümen tarafından kararlaştırıldığını bildirdi.

Efsanevi plaj, turistlerin gözdesi

Yıkımına başlanan tesisin bulunduğu ve 3 bin yıl önce hüküm sürmüş Baybassos Kenti'nin kralının kızıyla ilgili anlatılan efsaneden adını alan Kızkumu, yaz sezonunda her gün yüzlerce turisti konuk ediyor.

Kızkumu'nda yaklaşık bir saat kalan yerli ve yabancı turistler, poseidon çayırlarının bir arada tuttuğu kumlardan denize doğru uzanan yaklaşık 2 metre genişliğindeki yolda yürüyor. Birkaç metre mesafede demirli bulunan yatlar ve teknelerin yanında yürüyen turistler, bu heyecanlı anları fotoğraf makinesi ya da kameralarına kaydederek ölümsüzleştiriyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Plajda 'Çay İkramlı' Yıkım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement