Plan ve Bütçe Komisyonu'nda "Muhatap Almama" Tartışması - Son Dakika
Politika

Plan ve Bütçe Komisyonu'nda "Muhatap Almama" Tartışması

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer ile AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca arasında "muhatap almama" tartışması yaşandı.

20.06.2014 16:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer ile AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca arasında "muhatap almama" tartışması yaşandı.

"Torba Tasarı"nın görüşülmesi sırasında söz alana Seçer, dün buradaki tartışmalar sırasında Koca'nın "Soma yasasını engelliyorsunuz" dediğini belirterek, "Bu söylemi ben kusura bakmayın çok ahlaki bulmam" dedi.

Salih Koca da konuşmasının tasarının bir an önce çıkarılması gerektiği üzerine olduğunu ifade ederek, "Ama burada ben sayın vekilimize söz vermeyeceğim çünkü o ifadeleri kendisine yakıştıramadım" diye konuştu.

Koca, dünkü ifadelerinin ahlaki olup olmadığını CHP İzmir Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli'ye sorması üzerine, Seçer, "Benim avukatım Rahmi Bey değil, direk bana söyleyebilirsiniz" karşılığını verdi.

Koca'nın "Sizi böyle bir ifadeniz karşısında muhatap almak istemiyorum" sözleri üzerine sinirlenen Seçer, "Senin haddin mi beni muhatap alıp, almama. Sen kim oluyorsun ki beni muhatap almıyorsun? Sen o sözü söyledin mi, söylemedin mi? Ben sana direk 'ahlaksız' diyorum. Sen bana 'muhatap almıyorum' diyemezsin. Senin haddin de hukukun da değil. Bu yaptığın terbiyesizliktir" dedi.

Bunun üzerine Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Recai Berber, Seçer'e, "Sizin yaptığınız ne oluyor?  Üslubunuz nedeniyle arkadaşımız muhatap almıyor" diye konuştu.

Tartışmanın uzaması üzerine Berber, komisyonun çalışmalarına ara verdi.

"Korkuluk değiliz"

Aranın ardından HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan da söz talebine cevap verilmediğini ileri sürerek, "Korkuluk değiliz. Önerge veriyoruz işleme koymuyorsunuz, söz istiyoruz söz vermiyorsunuz. Derdiniz ne sizin? Milletin iradesini sadece siz temsil etmiyorsunuz, İlla bağırmam mı lazım?" diye sordu.

Bunun üzerine AK Parti milletvekilleri, Kaplan'a bağırarak söz alınamayacağını ifade ederek, muhalefetin komisyonu uzatmak istediğini ancak hakaret ederek uzatılamayacağını söylediler.

Kaplan da yerinden kalkarak ve bağırarak, her eleştiriye hakaret denildiğini ifade etti.

Bu arada bazı muhalefet milletvekilleri de tasarıda 2, 3 tane sorunlu madde bulunduğunu, bunların çekilmesi halinde görüşmelerin hızlanacağını kaydetti.

Ayrıca milletvekilleri komisyonun çalışma saatlerinin yoğunluğundan şikayet ederek, komisyonun hafta sonu çalışıp çalışmayacağını sordu. Milletvekilleri seçim bölgelerindeki programlarına gidemediklerini belirtti. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Plan ve Bütçe Komisyonu'nda 'Muhatap Almama' Tartışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement