Plan ve Bütçe Komisyonunda Orman Bakanlığı Bütçesi Görüşüldü - Son Dakika
Politika

Plan ve Bütçe Komisyonunda Orman Bakanlığı Bütçesi Görüşüldü

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 3. köprü için kesilen ağaçlar için 5 kat ağaç dikme zorunluluğu getirdiklerini belirterek, "Bunu da taahhüt altına aldık." dedi.

19.11.2014 21:15  Güncelleme: 22:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 3. köprü için kesilen ağaçlar için 5 kat ağaç dikme zorunluluğu getirdiklerini belirterek, "Bunu da taahhüt altına aldık. 6 noktada yaban hayatının geçişi için ekolojik köprü yapılacak" dedi.

Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Orman ve Su İşleri Bakanlığı bütçesinin görüşülmesinin ardından Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, milletvekillerinin sorularını cevapladı. Kuraklığa karşı ciddi tedbir aldıklarını söyleyen Eroğlu, "30-40 yıl sonrasını belirledik. Hızlı şekilde şehirlerin su problemini çözmek için 70 tane yerleşim yerinin su sıkıntısını belirledik ve çok hızlı şekilde 70 büyük yatırım yaptık" ifadelerini kullandı.

3. köprü için kesilen ağaçlar için 5 kat ağaç dikme zorunluluğu getirdiklerini ifade eden Eroğlu, "Bunu da taahhüt altına aldık. 6 noktada yaban hayatının geçişi için ekolojik köprü yapılacak" dedi.

3. havaalanı bölgesinin ormanlık alan olarak ifade eden Eroğlu, "Bu alan kömür çıkarılırken tahrip edilmiş. Hatta uçaktan bakarsanız, bu alan aydaki kraterler gibi. Dolayısıyla kesilen ağaçların 5 katı ağaç dikilecek. 96 bin kardelen sahadan sökülerek, taşındı. İstanbul'da sadece bu yıl 1,5 milyon fidan dikildi" diye konuştu.

HES'lerle ilgili denetimi firmaların yaptığını kaydeden Eroğlu, "Ailece karar aldık. Hiçbir akrabamız 'ihale almayacak' diye" ifadelerini kullandı.

Maden izinlerinin Madem İşleri Genel Müdürlüğü tarafından verildiğini belirten Eroğlu, "Maden izni verilir diye madde var. Uygun görmediğimiz madenci, mahkemeye gitti. Maden işlerinden ruhsatı almış" şeklinde konuştu.

2-B çalışmaları kapsamında Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na hem ORKÖY hem de ağaçlandırma için para aktarıldığını belirten Eroğlu, "Şuana kadar 97.4 milyon lira kaynak kullanılmış. Gerek ORKÖY ve gerekse diğer ağaçlandırma faaliyetlerinde. Bunun geçen yıl 63 milyon 516 bin TL'si ORKÖY, 17 milyon 700 bin TL'si ağaçlandırma olmak üzere geçen yıl toplam 81 milyon 200 bin TL'lik bir aktarma oldu. Bu yıl 13 milyon ORKÖY için kullanıyoruz. Ağaçlandırma için 3.2 milyon TL olmak üzere toplam yıl sonu 16.2 milyon TL'lik bir aktarma oldu. Böylece 97.4 milyon kaynak aktarılmıştır" dedi.

Köpek dövüşleri için yapılan çalışmalarla ilgili Eroğlu şunları söyledi:

"Ankara Şube Müdürlüğü'nce müdahale edilmiş 32 kişi hakkında özellikle gecenin 03.30'unda Ankara Emniyeti Müdürlüğü'nde ifadeleri alınmış ve 4 bin 562 lira idari para cezası kesildi." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Plan ve Bütçe Komisyonunda Orman Bakanlığı Bütçesi Görüşüldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement