Bursa'da Taraftarı Gözünden Yaralayan Polis Açığa Alındı - Son Dakika
Güncel

Bursa'da Taraftarı Gözünden Yaralayan Polis Açığa Alındı

Bursa\'da Taraftarı Gözünden Yaralayan Polis Açığa Alındı

Bursaspor-Galatasaray maçı sonrasında, ev sahibi taraftarı gözünden yaralayan polis memuru açığa alındı.

19.04.2014 15:25  Güncelleme: 15:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursaspor'un çarşamba günü Galatasaray'a yenilip Türkiye kupasından elenmesinin ardından çıkan olaylar sırasında, polisin attığı plastik merminin gözüne isabet etmesi sonucu kalıcı görme kaybı tehlikesiyle karşı karşıya kalan 26 yaşındaki Osman Yılmaz'ın tedavisi sürüyor. Bu olayla ilgili olarak 1 polis memuru görevden uzaklaştırılırken, konuyu araştırması için müfettiş istendi.

YÜZDE 80 GÖRME KAYBI YAŞANABİLİR

Bursa Atatürk Stadyumu'nda maç sonrası çıkan olaylar sırasında iddiaya göre polisin attığı plastik mermi ile yüzünden yaralanan Osman Yılmaz, kaldırıldığı Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Çay ocağında çalışan evli 1 çocuk babası Yılmaz'ın darbeye bağlı olarak sağ gözünün içinde kanama olduğu, kanamanın arka kısmında yaşanması sonucu yeterince müdahale edilemediği için hastada yüzde 80 oranında görme kaybı yaşanabileceği doktorlar tarafından belirtildi.

BURSA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ AÇIKLAMA YAPTI

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Bursa Emniyet Müdürlüğü, olayların araştırılması için müfettiş talep ettiklerini duyurdu. Maç sonrası koltukları kırıp stat içersine atan, hakemler, yönetciler ve futbolculara küfür eden taraftarların protestolarını dışarda da sürdürdüklerinin belirtildiği açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

"ANONSA RAĞMEN DAĞILMADILAR"

"Stat çıkışı, Kültürpark girişinde 100-200 ve merdivenlerinde ise 300-400 kişilik taraftar grubu toplanarak protesto etmeye devam etmişlerdir. Emniyet birimlerince protokol girişinde zincir şeklinde tertibat alınıp megafon ile tüm taraftarların duyacağı şekilde dağılmaları yönünde anons yapılmıştır. Buna rağmen grup uyarıları dikkate almayarak agresif tavırlarını arttırmış, polise taş, şişe gibi sert cisimler atmaya başlamışlardır.

"O.Y İSİMLİ TARAFTARLAR HASTANEYE SEVK EDİLDİ"

Taraftarların dağılmayıp polise taş atmaya devam etmeleri üzerine dağılmaları için merdivenlere Çevik Kuvvet personeli sevk edilmiş. Müdahale sırasında O.Y isimli taraftarın yaralandığının görülmesi üzerine görevlilerce hemen ambulans ile en yakın hastaneye sevki sağlanmıştır.

"AMİRLERİNDEN HABERSİZ KAPSÜL ATTIĞI İÇİN..."

Yaralanmaya neden olan durum ile ilgili yapılan incelemede müdahale esnasında G.İ isimli polis memuru olayın heyecanı içerisinde amirlerinden habersiz savunma tüfeği ile kapsül attığı tespit edilmiş ve hakkında gerekli işlemlere başlanılmış. Personel, soruşturmanın selameti açısından görevinden uzaklaştırılmıştır. olay ile ilgili çok yönlü incelemeler devam etmekte olup detaylı inceleme için müfettiş talep edilmiştir. Konular hassasiyetle takip edilmektedir."

"9 POLİS MEMURU YARALANDI"

Yazılı açıklamada, çıkan olaylarda, atılan şişe ve taşlar ile 9 polis memurunun çeşitli yerlerinden yaralandığı belirtildi.Bu arada polislerin, yaralanan taraftar ve ailesiyle de ilgilendikleri öğrenildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bursa'da Taraftarı Gözünden Yaralayan Polis Açığa Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • Misafir: Öncelikle elbette ki üzücü bir durum geçmiş olsun. Ammaaa edepsiz adam polise taş atarken bişey yoktu. Polis sana bişey atınca kötümü oldu. Ona rağmen seni ambulansa zorla götürüyorlar. Hala erkeklik yapıyorsun polis elindeki imkanı kullanıyor. Sende adam ol devletine ve görevlilerine saygılı ol. Avrupada bir polis memuru yüzlerce kişinin kontrolünü tek başına yapabilkiyor kimsede itiraz edemiyor neden acaba.... 30 6 Yanıtla
  • MOBİLYACI: futbol 1 pkk 2 başa bela 13 1 Yanıtla
  • ahmet yıldız: destan yazıyor aslanlar 8 0 Yanıtla
  • Kara Ağaç Destanı Oyuncuları Selçuklu Uygarlığı Müzesi'ni Ziyaret Etti
    14:18 Kara Ağaç Destanı Oyuncuları Selçuklu Uygarlığı Müzesi'ni Ziyaret Etti

    Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan Selçuklu Uygarlığı Müzesi'ni ziyaret eden Kara Ağaç Destanı dizi oyuncuları Merih Öztürk ve Eray Ertüren, yapıya emeği geçenlere teşekkür etti.

  • İçişleri Bakanı: 'MAHZEN-14' Operasyonlarıyla Organize Suç Örgütü Çökertildi
    14:17 İçişleri Bakanı: 'MAHZEN-14' Operasyonlarıyla Organize Suç Örgütü Çökertildi

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul merkezli 11 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen 'MAHZEN-14' operasyonlarında elebaşılığını Onurcan Bildik'in yaptığı organize suç örgütünün çökertildiğini duyurdu. Operasyonlarda elebaşının da içerisinde bulunduğu organize suç örgütü üyesi 50 şüpheli yakalandı. Operasyonlar sonucu, suçtan elde edildiği değerlendirilen 150 milyon TL değerinde taşınmaza el konuldu.

  • Kırklareli Müftülüğü Şiir Okuma Yarışması Düzenlendi
    14:15 Kırklareli Müftülüğü Şiir Okuma Yarışması Düzenlendi

    Kırklareli Müftülüğü tarafından düzenlenen şiir okuma yarışmasında, ortaokul öğrencileri Mehmet Akif Ersoy'un şiirlerini ezbere okuyarak yarıştı. İl Müftüsü Yusuf Eviş, dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi ve yarışmaya katılan tüm öğrencilere teşekkür etti.

  • Vahap Seçer, Mersin Cemevi'ni Ziyaret Etti
    14:15 Vahap Seçer, Mersin Cemevi'ni Ziyaret Etti

    Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Vahap Seçer, Mersin Cemevi'ni ziyaret etti. Seçer, Mersin'in kapsayıcı ve kucaklayıcı anlayışa ihtiyacı olduğunu belirterek, gelecek 5 yılda Mersin'i daha iyi noktalara götüreceklerini söyledi.

  • Ankara'da Uyuşturucu Operasyonu: 4 Şüpheli Gözaltına Alındı
    14:14 Ankara'da Uyuşturucu Operasyonu: 4 Şüpheli Gözaltına Alındı

    Ankara'nın Mamak ilçesinde yapılan operasyonda, uyuşturucu ticareti yaptığı belirlenen 4 şüpheli gözaltına alındı. Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bir iş yerinde yapılan aramada 40 bin 627 sentetik uyuşturucu hap ve av tüfeği ele geçirdi. Şüphelilerin adliyeye sevk edileceği bildirildi.

  • Kastamonu'da Ruhsatsız Tabanca Yakalanan Şahıs Hakkında Adli İşlem Başlatıldı
    14:14 Kastamonu'da Ruhsatsız Tabanca Yakalanan Şahıs Hakkında Adli İşlem Başlatıldı

    Kastamonu'da polis ekipleri tarafından durdurulan araçta yapılan aramada, 1 adet ruhsatsız tabanca ve tabanca takılı şarjör içinde 7 adet fişek ele geçirildi. Yakalanan şahıs hakkında adli işlem başlatıldı.

  • Erdoğan'ın iftar yemeğinde sarf ettiği cümle Yunanistan'da tepkiyle karşılandı! Hükümete çağrı yaptılar
    14:12 Erdoğan'ın iftar yemeğinde sarf ettiği cümle Yunanistan'da tepkiyle karşılandı! Hükümete çağrı yaptılar

    Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün akşam Ankara'da 4. Kolordu Komutanlığı'nda askerlerle bir araya geldiği iftar programında sarf ettiği "Kıbrıs'ta belki de güneye yüklenmiş olsaydık, artık güney-kuzey diye bir şey kalmaz, Kıbrıs tamamen bizim olurdu" cümlesi Yunanistan'da tepkiyle karşılandı. Ana muhalefet partisi SYRIZA, Yunan hükümetine çağrıda bulunarak Erdoğan'ın sözlerine resmi bir tepki gösterilmesi talebinde bulundu.

  • İstanbul Fatih'te Tebliğci Tarafından Uyarılan Vatandaşlar Kaydedildi
    14:12 İstanbul Fatih'te Tebliğci Tarafından Uyarılan Vatandaşlar Kaydedildi

    İstanbul Fatih'te bir kafede oturan vatandaşlar, oruç tutmadıkları için bir tebliğci tarafından uyarıldı. Tebliğcinin görüntüleri sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Videonun altında yapılan yorumlarda hoşgörü ve uyarı şekli tartışıldı.


Advertisement