Playstation 4, 2.0 Güncellemesi ile Yeni Yeteneklere Kavuşuyor - Son Dakika
Teknoloji

Playstation 4, 2.0 Güncellemesi ile Yeni Yeteneklere Kavuşuyor

Playstation 4, 2.0 Güncellemesi ile Yeni Yeteneklere Kavuşuyor

Önümüzdeki ay ilk doğum gününü kutlayacak olan PlayStation 4'e gelecek olan 2.0 güncellemesi ile konsolun eksikleri kapatılacak.

17.10.2014 15:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Önümüzdeki ay ilk doğum gününü kutlayacak olan PlayStation 4'e gelecek olan 2.0 güncellemesi ile konsolun eksikleri kapatılacak.

Lansmanında tanıtılan özelliklerin bazılarının konsolun çıkışına yetişmemesinden dolayı kullanıcılar tarafından gelen şikayetleri dinleyen Sony, PlayStation 4'ün eksiklerini gidermekle kalmayıp ona yeni yetenekler de ekliyor. Gamescom 2014 fuarında Sony'nin düzenlediği konferansta ufak bir tanıtımı yapılan PlayStation 4, 2.0 güncellemesi bugün daha da detaylandırıldı.

Masamune kod adlı bu yeni güncelleme ile birlikte artık PS4, USB Stickler içerisinde bulunan müzikleri çalabilecek. Konsola içerisinde müzik bulunan bir USB stick taktığınızda otomatik olarak müzik çalarını açacak olan PS4, oyun oynadığınız zamanlarda da müzik dinleme olanağı sunuyor. Konsol, MP3, MP4, M4A ve 3GP formatlarını destekleyecek.

Arka planı özelleştirme ve tema desteği de Masamune güncellemesi ile birlikte gelecek. Altın, mavi, kırmızı, yeşil, pembe, mor ve gri renk tonlarından birini seçerek PS4'ünüzü istediğiniz gibi kişiselleştirme imkanına sahip olacaksınız. Yeni nesil konsolların en büyük yeniliklerinden biri olarak geçen canlı yayınlarda da çeşitli iyileştirmelere gidilmiş durumda. PS4'de bulunan Live from PlayStation uygulaması içerisinde artık kanalları aramak çok daha kolay.

Arkadaş aramalarında da çeşitli iyileştirmelere giden konsol, sizlere arkadaşlarınızın arkadaşlarını önererek tanıdığınız insanlarla bağlantı kurmanızı sağlayacak. Ayrıca konsolun belki de en önemli özelliği olan uzaktaki bir arkadaşınızın oyununa girip onun geçemediği bir bölümü geçme imkanı da Masamune kod adlı güncelleme ile birlikte gelecek olan yenilikler arasında yer alıyor.

Yeni güncelleme ile sesli komutların sayısı da arttırılıyor. "PlayStation" dedikten sonra sizi dinlemeye başlayan konsol, artık "All Commands" dediğinizde sesli komut ile yapabileceklerinizin bir listesini gösterecek. "Yayına başla" "Yayını bitir" gibi yeni komutlara uygulayacak olan PS4'e Türkçe komut desteğinin gelip gelmeyeceği de bilinmiyor. PlayStation Plus abonesi olanların da konsollarında gereksiz yere yer kaplamasını istemediğiniz ve sonra oynamak istediğiniz ücretsiz oyunları artık kütüphaneye ekle özelliği ile indirmeye gerek kalmadan saklayabilirsiniz.

PlayStation Vita ve PlayStation TV'ye de 3.35 güncellemesi ile PS4'te bulunan Live from PlayStation uygulaması ekleniyor. Böylece sevdiğiniz yayınları istediğiniz her yerde izleme imkanına sahip olacaksınız. Bunun dışında PlayStation'un mobil uygulaması da güncellenerek yeni özelliklere ve tasarıma sahip olacak. Konsola büyük yetenekler getirecek olan bu güncellemenin önümüzdeki ay indirilebileceği de Sony tarafından açıklandı.

The post PlayStation 4, 2.0 Güncellemesi ile Yeni Yeteneklere Kavuşuyor appeared first on Silikon Vadisi TV.

Kaynak: SilikonVadisi.tv

Son Dakika Teknoloji Playstation 4, 2.0 Güncellemesi ile Yeni Yeteneklere Kavuşuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement