Pojeleri Çok önemli Bir İmkan - Son Dakika
Güncel

Pojeleri Çok önemli Bir İmkan

Berlin'de İş Güvenliği Stajı Çerçevesinde Almanya Devlet Bakanı AYDAN ÖZOĞUZ ARDA Beratung & Bildung'un Türkiye'den Öğrencilerini Kabul edecek

15.03.2016 07:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırklareli Pehlivan Köy Çok Programlı Anadolu Lisesi, Yozgat İsmail Yeşilyurt Teknik Anadolu Lisesi ve Konya Akören Ali Aşık Çok Programlı Anadolu Lisesi Elektrik-Elektronik Teknolojisi Alanı öğrencileri AB projesi kapsamında Berlin'de İş Güvenliği konusunda 14 gün süre ile staj yapacaklar.

Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Korkmaz "Projeye dâhil olan 36 öğrenci ve 4 Elektrik-Elektronik Teknolojisi Alanı öğretmenlerinin 14 gün süren proje kapsamında Almanya'nın Berlin şehrinde staj görmesinin çok büyük bir imkan ve ilerki yaşamlarında önemli bir dönüm noktası olduğunu belirti.

Proje Koordinatörü Ömer Erkan, Tuğrul Bayraktar ve Ömer Duman ''En fazla kazanın madencilik ve elektrikle alakalı alanlarda yaşanmış olduğunu'' belirterek ''AB ülkelerinde tavizsiz uygulanan iş güvenliği, iş disiplini ve iş kazası riskini azaltıcı çalışma tedbiri ve düzenlemelerinin'' yapılmasına katkı sağlamanın projenin hedefi olarak belirlenmiş olduğunu söylediler.

ALMANYA İŞ KAZALARININ EN AZ OLDUĞU ÜLKE

ARDA Beratung & Bildung kurum müdürü Dr. Susam Dündar Işık tarafından yapılan açıklamada ''İş kazalarının önlenmesinin bütün ülkeler için çok önemli bir kunu'' olduğu belirtilerek, özellikle ''Öğrencilerin daha eğitimlerinin başında iş kazaları konusunda hassasiyetlerinin ve bilinçlenlerinin artırılması en önemli konuların başında gelmiş olduğuna'' vurgu yapıldı. Dr. Dündar Işık ''İş kazasının en yüksek olduğu sektörlerde en çok istihdama sahip ülke olan Avrupa'nın sanayi devi Almanya olmasına rağmen, iş kazasının en az gerçekleştiği ülkelerden birisi'' olduğun sözlerine ekledi.

FEDERAL ALMANYA DEVLET BAKANI AYDAN ÖZOĞUZ İLE GÖRÜŞME

Berlin'de 14 gün boyunca ciddi anlamda eğitime tabi tutulacağını belirten ARDA Beratung & Bildung kurum müdürü Dr. Susam Dündar Işık ''Öğrencilerin aynı zamanda Almanya Başbakanlığı'nda Federal Almanya Göç, Uyum ve Mültecilerden sorumlu Devlet Bakanı Aydan Özoğuz tarafından da kabul edileceğini'' sözlerine ekleyerek ''Öğrencilerin elektirik ve elektronik alanında iş güvenliği konuları üzerine Siemes AG, Vattenfall AG gibi dünya devi firmalarda staj ve teorik eğitim alacaklarını'' belirtti. Son olarak ARDA Beratung & Bildung kurumu tarafından öğrencilerin T.C. Berlin Başkonsolosu Egitim Ateşesi Dr. Gürsel Gür ile çok dillilik üzerine bir toplantıya katılarak, Bergama Müzesi ve Prag ziyareti gibi kültürel etkinliklerde bulunacakları belirtildi.

Proje Katılımcıları: İbrahim Korkmaz (Kırklareli Milli Eğitim Müdürü), Necmettin Ayçiçek, Mustafa Bayrak, İsmail Hakkı Atik, Ömer Duman, Halil Arslan ,Tuğrul Bayraktaroglu Ömer Erkan, Mustafa Turan Dinc, Hakan Ekiz, Sadeddin Gündemir, Süleyman Ciftci, Fahri Cicek, Enes Caglak, Ibrahim Cetiner, Hasan Cetinbag, İsmail Bildirici, Abdullah Helvaci, Bünyamin Cay, Eren Cagdas Atakul, Ramazan Cirik, Hamza Aktas, Halil Ibrahim Yavuz, Kadir Demirci, Hasan Yildirim, Dogukan Candemir, Umut Muhammet Alper, Fevzi Can Birgül, Mustafa Burak Camyaylan, Celal Oba, Mehmet Ali Karacabay, Yusuf Yesin, Tayyip Esser, Sefa Ünlüsoy, Yusuf Şerefli, Uğur Binli, Enes Dalgıç, Engin Koray, Rifat Mehmet Yavuz, Riza Fuat Er, Vedat Kirik, Kadir Yavuz, Sahin Kazci, Ugur Cebeci

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Pojeleri Çok önemli Bir İmkan - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Yüksekova'da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı
    03:20 Yüksekova'da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı

    Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde iftar vakti gökyüzünde dikey şeklinde duran ve sarı bir ışık yayan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı. Esad Tek isimli vatandaş, evine giderken yolda bu ilginç manzarayla karşılaştı ve hızlıca evinin balkonuna çıkarak gökyüzünde duran cismi ve ışığı cep telefonuyla kayıt altına aldı. Cisim bir süre hareketsiz durduktan sonra kayboldu.

  • FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı
    03:15 FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı

    Dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried, iflas eden firmasının müşterilerini ve yatırımcılarını dolandırmaktan 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bankman-Fried, yatırımcılara ve borç verenlere yalan söylemekten ve milyarlarca dolarlık kripto para çalmaktan suçlu bulunmuştu. Mahkemede konuşan Bankman-Fried, yatırımcılardan ve çalışanlardan özür diledi.

  • Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı
    02:56 Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı

    Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, TIR ile fabrika işçilerinin taşındığı servis minibüsünün çarpıştığı kazada 3'ü ağır 9 kişi yaralandı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor
    02:36 Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Bakan Özhakesi, deprem bölgesinde halen 300 binden fazla konut inşaatının devam ettiğini ifade etti.

  • 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi
    02:33 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi

    Türkiye'de gerçekleşecek yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi. Seçimlerin ardından eğitim kurumlarında temizlik yapılması gerektiği için bir sonraki gün eğitim ve öğretime engel oluşturulmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen yazıda, eğitim ve öğretimin 2 Nisan Salı günü itibariyle devam edeceği belirtilmiştir.

  • Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu
    02:27 Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Özhaseki, deprem bölgesinde devam eden konut inşaatları hakkında bilgi verdi ve İstanbul'da deprem uyarısında bulundu. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi.

  • Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü
    02:21 Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü

    Güney Afrika Ulaştırma Bakanlığı, bir yolcu otobüsünün şarampole yuvarlanması sonucu araçtaki 46 kişiden 45'inin hayatını kaybettiğini, 8 yaşında bir çocuğun kazadan ağır yaralı olarak kurtulduğunu açıkladı. Otobüsün, komşu ülke Botsvana'dan Güney Afrika'nın Limpopo eyaletindeki Moria'ya gittiği sırada köprüden uçuruma düştüğü ifade edildi.


Advertisement