Pokemon Go Oyunu Camilerden Uzak Tutulsun" - Son Dakika
Kültür Sanat

Pokemon Go Oyunu Camilerden Uzak Tutulsun"

Diyanet-Sen Edirne Şube Başkanı Mahmut Eroğlu, "Camide pokemon var deniyor.

15.07.2016 17:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyanet-Sen Edirne Şube Başkanı Mahmut Eroğlu, "Camide pokemon var deniyor. Kutsal mekanlarımızda pokemon yakalamaya çalışılıyor. İdarecilerimizden, gençlerimizin zamanını çalan bu gereksiz oyunun en azından cami çevrelerinde yasaklanmasını istiyoruz." dedi.

Aynı zamanda Dar'ül Hadis Camisi'nin imamı olan Eroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Pokemon Go" oyununun camilerden uzak tutulması gerektiğini kaydetti.

Oyunun tamamen zaman kaybı olduğunu söyleyen Eroğlu, "Gençleri boş işlere yönlendirmek için kasıtlı yapılmış bir oyun. Pokemon avcılığı adı altında gençleri fuzuli bir şekilde zaman tüketmeye, onların enerjilerini boş işlere yöneltmeye çalışıyorlar." şeklinde konuştu.

Eroğlu, bu hadisenin gençlik, millet ve insanlık adına üzüntü verici olduğunu ifade ederek, "Eskiden oyunu çocuklar oynardı. Şimdi ise bakıyoruz, en aktif çağda olan yirmili-otuzlu yaşlardaki gençlerimiz bu oyunu oynuyor. Oysaki bu yaşlardaki kişiler ailesine, ülkesine, milletine en çok katkı yapacakları dönemdeler. Kafaları önlerinde, ellerinde telefonlar, pokemon avcılığı yapıyorlar. Bu gerçekten kısa süre içinde gündemimizden çıkartılması gereken bir konu" değerlendirmesini yaptı.

Bu durumun kabul edilemez olduğunu belirten Eroğlu, "Sosyal medyada görüyoruz. Camide pokemon var deniyor. Kutsal mekanlarımızda pokemon yakalamaya çalışılıyor. İdarecilerimizden, gençlerimizin zamanını çalan bu gereksiz oyunun en azından cami çevrelerinde yasaklanmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Pokemon Go Oyunu Camilerden Uzak Tutulsun' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement