Polat: Çocuklarımız Elimizden Çıkmak Üzere - Son Dakika
Güncel

Polat: Çocuklarımız Elimizden Çıkmak Üzere

Polat: Çocuklarımız Elimizden Çıkmak Üzere

Demokrat Parti Şanlıurfa 2'nci Başkanı Mustafa Polat, uyuşturucu sorununa dikkat çekerek "Çocuklarımız elimizden çıkmak üzere" uyarısını yaptı.

24.11.2015 12:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'da son dönemlerde gençler arasında uyuşturucu kullanım oranının artması, ve gençler arasında uyuşturucu kullanım yaşının düşmesine yönelik kaygılarını dile getiren Demokrat Parti Şanlıurfa 2. Başkanı Mustafa Polat, yetkileri harekete geçmeye davet etti. Polat, "Gençlerimiz uyuşturucu bataklığına çekiliyor. Uyuşturucu kullanma yaşı ilkokul seviyesine kadar düştü. Birkaç gün önce Harran kapı Aile Mezarlığında 11 yaşındaki bir çocuk 9 yaşındaki bir çocuğu öldürdü. Bu olay ülkemizde suça sürüklenen çocukların toplumda uyandırdığı infial bakımında durumun ne kadar vahim olduğunu gösteriyor. Böyle bir tehlike karşısında, kanunlarımıza göre 12 yaşındaki bir çocuk suç işlemesi halinde onun yargılanması, ceza alması da mümkün değildir. Uyuşturucunun bu kadar rahat bir şekilde üretilerek okul önlerine kadar, her yerde rahat satılması karşısında yetkililerin görevlerini yeterince yapılmadıkları kanısındayız. Eğer bu sorun çözülmezse geçlerimizin tamamı uyuşturucu bataklığına saplayacak" diye konuştu.

'ÇOCUKLAR AİLENİN KONTROLÜNDEN ÇIKIYOR'

Sorunun bütün kesimleri ilgilendirdiğini kaydeden Polat, bir milleti ayakta tutanın sağlıklı nesiller olduğunu belirtti. Gençleri zehirleyen alkol ve madde bağımlılığının bir felaket haline geldiğinin ortada olduğunu vurgulayan Polat şunları kaydetti: "Emniyet Genel Müdürlüğü raporlarına göre uyuşturucu kullananların yaş ortalaması yüzde 8,9 ile 13 yaş arası yüzde 74, 13 ile 29 arası yüzde 18, 30 yaş üzeri son 10 yılda uyuşturucu madde kulanımdaki artış yüzde bin 700'e ulaşmış boşanmalarda yüzde 2 bin 800 artış olmuş, fuhuş yapan kadın yüzde bin 680 oranında artmış. Bir milleti bir devleti ayakta tutan sağlıklı toplumlar oluşturan sağlıklı nesillerdir. Televizyonlardaki yayınlar gençleri ve çocukları ailenin kontrolünden çıkarıyor. Özelikle okul dizilerine ve tüm dizilere çeki düzen verilmelidir. Hiç kimse sıkıntı yok, dert yok her şey yolunda diyemez. Başta ülkeyi idare edenleri, tüm siyasi partileri, emniyet teşkilatını, milli eğitim teşkilatını, belediyeleri, Yeşilay'ı, STK'ları ve tüm aile reislerinin bu konuda etkin rol almasını talep ediyoruz. Aksi takdirde ülkemizin geleceği olan çocuklarımız elimizden çıkmak üzeredir."
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Polat: Çocuklarımız Elimizden Çıkmak Üzere - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement