Polat Yolcu Bekleme Yazıhanesi Sorun Oldu - Son Dakika
Yerel

Polat Yolcu Bekleme Yazıhanesi Sorun Oldu

Malatya’nın Doğanşehir İlçesi’nde Polat Yolcu Bekleme Yazıhanesi’nin kapatılması tepkilere neden oldu.

08.01.2014 12:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malatya'nın Doğanşehir İlçesi'nde Polat Yolcu Bekleme Yazıhanesi'nin kapatılması tepkilere neden oldu.

Malatya'nın büyükşehir, Doğanşehir'in büyük ilçe olması Polat beldesinin de Doğanşehir'e bağlı bir mahalle olması, yeni sorunlar getirdi. Doğanşehir Belediyesi'nin 16 seneden beri Doğanşehir'de köy garajı mevkiinde Polat Belediyesi'nin yolcu bekleme salonu olarak kullanılan yazıhaneyi, Doğanşehir Belediyesi anahtarını değiştirerek kiraya verdi.

Bir yolcu, "Mağduruz. Belediyemizi aldılar, bari yazıhanemizi almayın. Doğanşehir Belediye Başkanı'nın bu konuda derhal geri adım atmasını ve Polat halkını sokağa atmamasını istiyoruz" diyerek tepki gösterdi.

Polat Belediye Başkan Hasan Orman ise halktan gelen tepkiler üzerine bir açıklama yaptı. Orman, "16 seneden fazladır Polat halkı olarak bu yazıhaneyi kullanıyoruz. Kışın soba kuruyoruz, yolcularımız araçlar gelinceye kadar bu yazıhanede bekliyor. Şimdi Sayın Başkan habersizce anahtarını değiştirmek suretiyle bir vatandaşa vermiş. Şimdi çocuklu kadınlar geliyor, yaşlılar geliyor, başka yer bilmeyen insanlarımız var. Aracımız, yazıhanemiz kapanınca, arabanın yeri de değişti. Dolayısıyla vatandaş perişan. Bizler buranın kirasını ödüyorduk. Ancak Büyükşehir Yasası'ndan sonra da ödemedik. Nasılsa Doğanşehir'e bağlandı diye. Polat halkının hakkını şimdi vermeyen elinden alanlar, yarın biz mahalle olunca nasıl adil hizmet vereceğine tereddütle bakıyoruz" dedi.

Doğanşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaman ise, "Muhatabımız, Polat Belediyesidir. 2006 - 2013 yılları arasında kira vermediler. 8 milyon 813 TL kira borçları var. Bu yeri mağdur bir kadına kiraya verdik. Minibüsçüler geldi. Biz burayı kullanıyorduk dediler. Polat Belediyesi'ne sorduk, kiraya verin dediler. Biz de kiraya verdik. Polat Belediyesi belediyemize başvursun, ister eski yazıhaneyi verelim, ister bitişiği boş orayı verilim" ifadelerini kullandı. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Polat Yolcu Bekleme Yazıhanesi Sorun Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement