Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Kızılkaya' Dan Giresun Belediyesine Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Kızılkaya' Dan Giresun Belediyesine Ziyaret

Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Kızılkaya\' Dan Giresun Belediyesine Ziyaret

Osman Ağa ve Milli Mücadele Şehitlerini anma törenleri için Giresun’a gelen Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya ve beraberindeki heyet, Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu’yu makamında ziyaret etti.

02.04.2015 14:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Osman Ağa ve Milli Mücadele Şehitlerini anma törenleri için Giresun'a gelen Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya ve beraberindeki heyet, Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu'yu makamında ziyaret etti.

Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, Milli Mücadele'nin merkezinde Sakarya Meydan Muharebesi'nin bulunduğunu belirterek, "Sakarya, Dumlupınar, Polatlı Doğatepe'de Türkler var, Giresunlular var. Düşmana geçit vermediler. Eğer Polatlı düşseydi bugün belki Ankara olmayacaktı. Ziyaretimizin amacı Polatlı ile Giresun arasında ilişkileri geliştirmek, şehit düşen kahramanları anmak, minnet ve teşekkürlerimizi ifade etmektir. Sakarya'nın Polatlı'da olduğunu bilmeyen devlet büyüklerimiz var. Polatlı'da şehit olan sizlerin dedeleri olan 192 kahramanımız var. 8 Şubat 2015 tarihinde yaptığımız girişimler sonucunda Sakarya Meydan Muharebesi olduğu bölge Tarihi Milli Park ilan edildi. Giresun'dan ve diğer işlerden gelen misafirlere bölgemizi tanıtmak, tarihimizi anlatmak için Polatlı Tarihi Alanları Araştırma Merkezi'ni kurduk. Gelen her Giresunlu'yu ağırlamaya hazırız" dedi.

Belediye Başkanı Kerim Aksu da Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya ve beraberindeki heyetin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek "Giresun'un Kurtuluş Savaşı'nda ve Milli Mücadele'de çok önemli yeri vardır. Gönüllü Alaylarımız Sarıkamış'ta, Erzurum'da, Polatlı'da, Haymana'da, Afyon'da, İzmir'de, Çanakkale'de vatan için savaşmıştır. Kendi ili dışında şehitliği olan tek il Giresun'dur. Geçen ay yüzüncü yılında Çanakkale ile Kardeş Kent olduk. Gönüllü Alayımızın konuşlandığı Salihler Köyü'nde çok duygulandık. 100 haneli köyde 60 haneyi gönüllü askerlerimize vermişler. 100 yıl önce atalarımızın ekmeği yapılan fırında pişirilmiş ekmeği yedik. Belediye olarak Salihler Köyü'nde bazı binaları onararak, tarihi varlığı yaşatacağız. Polatlı heyetinin ziyareti bizleri onurlandırdı. Tarihe karşı yaptığınız çalışmalarda Giresun sizlerin yanında olacaktır" diye konuştu. - GİRESUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Kızılkaya' Dan Giresun Belediyesine Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement