Polatlı Belediyesi Iraklı Türkmenleri Konuk Etti - Son Dakika
Güncel

Polatlı Belediyesi Iraklı Türkmenleri Konuk Etti

Polatlı Belediyesi, Kerkük'ün Tazehurmatu kasabasında terör örgütü DAEŞ'in saldırısına maruz kalan Türkmenleri ilçede ağırladı.

01.04.2016 20:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Polatlı Belediyesi, Kerkük'ün Tazehurmatu kasabasında terör örgütü DAEŞ'in saldırısına maruz kalan Türkmenleri ilçede ağırladı.

Tazerhumatu'dan Polatlı'ya gelerek tedavileri tamamlanan ikisi çocuk 22 Iraklı Türkmen, Devlet Hastanesinden Polatlı Belediyesine ait araçlarla alınarak ilçe merkezine getirildi. Burada esnaftan giysi alışverişi yapan Türkmenlere satın aldıkları kıyafetler hediye edildi.

İlçe merkezindeki bir restoranda düzenlenen yemeğe de katılan Iraklı Türkmenler, burada Polatlı Kaymakamı Mahmut Nedim Tunçer, Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya, İlçe Emniyet Müdürü Özer Şimdi, İlçe Jandarma Komutanı Özcan Demirel, belediye meclisi üyeleri ile bir araya geldi.

Kaymakam Tunçer, yaptığı konuşmada, Tazehurmatu'da DAEŞ'in 9 Mart'ta yaptığı kimyasal saldırıda yaralanan Türkmenlerin büyük ölçüde iyileştiğini ifade etti.

Polatlı Belediye Başkanı Yıldızkaya da Iraklı Türkmenleri misafir etmekten son derece mutlu olduklarını dile getirerek, "Polatlı'nın havasını soluyan kardeşlerimizle yemekte bir araya gelip sohbet ettik, beraber vakit geçirdik. Dileğimiz kardeş kanının döküldüğü savaşların bir an önce bitmesi ve bölgemizde barışın kalıcı olmasıdır." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Polatlı Belediyesi Iraklı Türkmenleri Konuk Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement