Polatlı'da Çöp Ev - Son Dakika
Yerel

Polatlı'da Çöp Ev

Polatlı'da vatandaşların kötü koku nedeniyle şikayette bulunduğu evden, belediye ekipleri tarafından 16 ton çöp çıkartıldı.

25.06.2014 12:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Polatlı'da vatandaşların şikayeti üzerine belediye ekipleri tarafından 85 yaşındaki kişiye ait bir evden 16 ton çöp çıkarttı.

Polatlı Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, vatandaşların şikayeti üzerine Kurtuluş Mahallesi Yavuz Selim Caddesi'ndeki Remzi Dostay'a ait evde temizlik çalışması başlattı.

İki yıldır atılmayan ve çevreye rahatsızlık veren çöpleri koku maskesi takarak çıkaran belediye temizlik ekipleri, evi 5 saatlik çalışma sonunda boşalttı.

Evinin temizlenmesine direnen Remzi Dostay'ı, Kurtuluş Mahallesi Muhtarı Tevfik Yavaş, polis ve zabıta memurları ikna etmekte zorlandı. Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, evde biriken yaklaşık 16 ton çöpü 2 kamyonla şehir çöplüğüne taşıdı.

Yaklaşık 5 saat süren evsel atıkların taşınması sonrasında Remzi Dostay'ın evi, ekiplerce dezenfekte edildi.

Muhtar Tevfik Yavaş, akli dengesi yerinde olmayan Dostay'ın sürekli topladığı çöplerin kötü kokusundan komşuların rahatsız olduğunu ifade ederek, Dostay'ın tedavi edilmesi gerektiğini söyledi.

Yavaş, "Remzi amca, burada her sene çöp ve evsel atıkları topluyor, biriktiriyor. Biz de belediye ve kaymakamlığa müracaat ederek temizlettiriyoruz. Şimdi belediye başkanı ve kaymakamımızdan tek istirhamımız, bu enkaz evin buradan kaldırılması, buranın boşaltılmasıdır.  Remzi amcanın sığınma evine ya da başka bir yere yerleştirilmesiyle ancak bu şekilde kurtulabiliriz. Komşularımız rahatsız, ilgililerden kesin çözüm bekliyoruz" diye konuştu.

Belediye ekiplerinin evini temizlemesine karşı çıkan duyan Remzi Dostay(85) ise topladıklarının çöp olmadığını savunarak, onları yakarak yemek pişirdiğini iddia etti. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Polatlı'da Çöp Ev - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement