Polatlı'da İki Askeri Birlikten Toplam 206 Asker Tutuklandı - Son Dakika
Güncel

Polatlı'da İki Askeri Birlikten Toplam 206 Asker Tutuklandı

Polatlı\'da İki Askeri Birlikten Toplam 206 Asker Tutuklandı

Ankara'nın Polatlı İlçesi Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Öztoprak, 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında, Polatlı'daki iki askeri birlikten toplam 206 askerin tutuklandığını açıkladı.

20.07.2016 13:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara'nın Polatlı İlçesi Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Öztoprak, 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında, Polatlı'daki iki askeri birlikten toplam 206 askerin tutuklandığını açıkladı.

Başsavcı Tolgahan Öztoprak, Topçu ve Füze Okulu Komutanı Tümgeneral Osman Ünlü, 58. Topçu ve Füze Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Aygün başta olmak üzere 1 Albay, 3 Yarbay, 1 Binbaşı, 1 Yüzbaşı, 8 Üsteğmen, 4 Teğmen, 2 Başçavuş, 18 Astsubay, 44 Uzmançavuş, 19 Uzman Onbaşı, 20 er ve erbaş olmak üzere gözaltına alınan 122 kişinin tamamının tutuklandığını açıkladı. Öztopak, bununla birlikte darbe gecesinin ilk saatlerinde 58. Topçu ve Füze Tugayı'ndan sevk olunan askeri araçlarla birlikte Yapracık mevkiinde 84 askeri personelin gözlatına alındıktan sonra tutuklandığını, böylece Polatlı'da iki askeri birlikte toplamda 206 darbecinin tutuklandığını söyledi.

'Asker kıyafeti giymiş teröristler' ifadesini kullanan Başsavcı Öztoprak, söz konusu askerlerin darbe faaliyetlerine bizzat katıldıklarını, bunun somut delillerle tesbit edildiğini, alınan ifadelerden de anayasal düzeni yıkma teşebbesünün açıkça ortaya çıktığını kaydetti.

2 FÜZE RAMPASI, 39 ASKERİ ARAÇLA ÇIKMIŞLAR

Başsavcı Öztoprak, Ankara girişinde Yapracık mevkiinde vatandaşlar tarafından durdurulan ilk sevkiyatın 58. Topçu Tugayı'ndan yapıldığını ve 39 aracın bu noktada durdurularak Ankara'ya girişinin engellediğini tesbit ettiklerini söyledi. İkinci aşamada iki füze rampası olmak üzere 22 araca el konulduğunu, bunların üzerinde incelemelerin devam ettiğini ve çok sayıda silah, mühimmat, örgütün kendi içinde iletişim sağlamak için kullandıkları telsim araçlarının da ele geçirildiğini söyledi.

KENDİNİ SIKIYÖNETİM KOMUTANI İLAN ETMİŞ

58. Topçu ve Füze Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat İyigün'ün darbe gecesi Polatlı Emniyet Müdürü Özer Şimdi, Jandarma Komutanı Özcan Demirel'i arayarak, 'Bu bölgenin sıkıyönetim komutanı benim. Artık benim emirlerimi uygalacaksınız' dediği, buna karşılık ise 'Biz Ankara'ya, İçişleri Bakanlığı'na, devletimize milletimize bağlıyız' cevabını aldı. Jandarma Komutanı ve Emniyet Müdürü'nün bu vevabı ise darbeci generali şaşırttı. Ayrıca EDOK Komutanı Korgeneral Metin İyidil, Topçu ve Füze Okul Komutanı Tümgeneral Osman Ünlü, 58, Topçu ve Füze Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Aygün'ün darbeden önce gündüz öğle vakti Sakarya Kışlası'nda bir araya gelerek yemek yedikleri ve durum değerlendirmesi yaptıkları öğrenildi.

ÖZTOPRAK: POLATLI HALKINA TEŞEKKÜR EDİYORUM

Polatlı Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Öztoprak, 15 Temmuz darbe gecesinde Polatlı halkının darbeye karşı ortaya koyduğu demokratik tepkinin çok önemli olduğunu söyledi. Öztoprak, hiçbir yere, kuruma zarar vermeden, sadece darbecilere yönelik tepki göstermek suretiyle Polatlı'daki askeri birlikten çıkıp Ankara'ya ulaşmaya çalışan askerlere ve araçlara geçit vermemesini stratejik bir kırılma noktası olarak değenlerdi. Başsavcı Öztoprak, "Polatlı halkına darbe karşıtlığı için ortaya koyduğu tavırdan dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

- Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Polatlı'da İki Askeri Birlikten Toplam 206 Asker Tutuklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement