Polatlı Devlet Hastanesi Açılışı ve Gökpınar Barajının Temeli Atıldı - Son Dakika
Politika

Polatlı Devlet Hastanesi Açılışı ve Gökpınar Barajının Temeli Atıldı

Polatlı Devlet Hastanesi Açılışı ve Gökpınar Barajının Temeli Atıldı

Eski Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Ankara Milletvekili Adayı Ali Babacan, son olayların Türkiye’nin kendi içini karıştırmaya yönelik teşebbüsler olduğunu söyledi.

15.10.2015 14:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eski Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Ankara Milletvekili Adayı Ali Babacan, son olayların Türkiye'nin kendi içini karıştırmaya yönelik teşebbüsler olduğunu söyledi. Babacan, "Kendi içimizde çıkarılan fitne fesat, bunların arkasında hep Türkiye'nin güçlenmesi ile ilgili karşımıza çıkan cepheler var. Birlik ve beraberliğimize önce kendimizin sahip çıkması lazım" dedi.

Polatlı Devlet Hastanesi açılışı ve Gökpınar Barajı temel atma töreni gerçekleştirildi. 8 tane tesisin temelinin atıldığı törene Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Eski Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Ankara Milletvekili Adayı Ali Babacan ve milletvekilleri katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Bakan Eroğlu, kürsü de Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile telefon bağlantısı yaptı. Eroğlu, "Bugün özellikle 8 tesisin temelini atacağız. 8 tesis arasında çok önemli tesis de burada ki Gökpınar barajı. Gökpınar barajı 60 yıllık bir hasretle beklenen bir baraj. Yıl da buraya 25 milyon metreküp su verecek. 2060 yılına kadar Polatlımız memba suyu içecek. Burada ki 26 civarında ki köyün sulama suyu temin edilecek. Yıl da yaklaşık 42 milyon TL Polatlı çiftçimizin cebine ilave zirai gelir olacak gelecek" diye konuştu.

Gökpınar Barajının sözleşmede 2018 yılında biteceğini kaydeden Bakan Eroğlu, bu sürenin 2017 yılına çekilmesini isteyerek ihaleyi kazanan firmadan söz alarak Gökpınar Barajı'nın 2017 yılında bitirileceğini ifade etti.

Ankara'da ki patlamayı şiddetle kınadığını vurgulayan Eroğlu, "Ölenlere Allah'tan rahmet, yaralılara Allah'tan şifa niyaz ediyoruz. Milletimize böyle sıkıntılar olmasın diye dua ediyoruz" ifadelerini kullandı.

"MİLLİ GELİRE ORANLA YÜZDE 74 KAMU BORCUMUZU YÜZDE 30'LARA ÇEKTİK"

Eski Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Ankara Milletvekili Adayı Ali Babacan ise Ankara'da yaşanan patlamada hayatını kaybeden vatandaşlara rahmet dileyerek, yakınlarına ve ailelerine sabır diledi. Babacan, "Hayırlı tesislerin açılışı için beraberiz. Sağlık, su gibi kutsal kavramların açılışını bir arada yapacağız. Türkiye'nin sağlık altyapısı Avrupa'nın hangi ülkesini ele alırsanız alın, ülkelerle yarışacak bir kaliteye ulaştı. İş bilenin kılıç kuşananın, Eğer bakanlıklarımız iyi yönetiliyorsa, devlet iyi yönetiliyorsa, halkımıza çok iyi hizmet ve aynı zamanda sağlam bir ekonomiyle, bütçeyle değerlendiriliyor. İşte hamdolsun biz bunu sağladık. Bir yandan memleketimizi böyle güzel tesislere kavuşturduk bir yandan da ülkemizin, devletimizin borcunu azalttık. Milli gelire oranla yüzde 74 kamu borcumuzu yüzde 30'lara çektik" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin bir tarım ülkesi olduğuna dikkat çeken Babacan, "Tarım da şiddetle ihtiyaç duyulan su ihtiyacını çiftçilerimize ulaştırmak da devletimizin en önemli görevlerinden bir tanesi. Su hayattır ama verimli kullanabilmekte bir bilimdir, sanattır. İşte bunu da gerçekleştirdik. 13 yıl da Türkiye'nin her alanda ilerlediği bir dönem oldu. İşte bunun önümüzde ki dönemde devam etmesi son derece önemli. Türkiye'de ne zaman siyasi istikrar var Türkiye ilerlemiş, Türkiye'nin ekonomisi kalkınmış. Ne zaman ki siyasi istikrar sıkıntıya girmiş Türkiye yerinde saymış. Türkiye istikrara zeminini korumamız hep beraber sahip çıkmamız önümüzde ki dönemde çok çok önemli. Bu son olaylar Türkiye'nin kendi içini karıştırmaya yönelik teşebbüsler. Kendi içimizde çıkarılan fitne fesat, bunların arkasında hep Türkiye'nin güçlenmesi ile ilgili karşımıza çıkan cepheler var. Birlik ve beraberliğimize önce kendimizin sahip çıkması lazım. Kendi içimiz de ayrılık gayrılık olursa, kendi içimizde fitne fesata gidersek Türkiye'miz zayıflar. Siyasi istikrarımızın kıymetini bilelim" ifadelerini kullandı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Polatlı Devlet Hastanesi Açılışı ve Gökpınar Barajının Temeli Atıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement