Son dakika Füze haberleri, Füze son dakika, son dakika Füze

Son Dakika Füze Haberleri

  • İsrail ve Hizbullah Arasındaki Çatışmalar Sürüyor
    17:29 İsrail ve Hizbullah Arasındaki Çatışmalar Sürüyor

    Lübnan-Filistin sınırında devriye gezen İsrail güçleri ile Hizbullah arasındaki çatışmalar devam ediyor. İsrail'in Mervehin sınır kasabasının dış mahallelerine düzenlediği hava saldırısı maddi hasara yol açarken, can kaybı yaşanmadı. Hizbullah ise İsrail askeri birimlerini güdümlü füzelerle hedef alarak ağır yaralanmalara neden oldu.

  • KGB ajanlığından Rusya'da çeyrek asra yaklaşan liderliğe: Putin'in kariyeri nasıl şekillendi?
    16:22 KGB ajanlığından Rusya'da çeyrek asra yaklaşan liderliğe: Putin'in kariyeri nasıl şekillendi?

    Rusya'da 2000 yılından bu yana iktidarda olan Vladimir Putin, Sovyet lider Joseph Stalin'den beri Rusya'yı en uzun süre yöneten isim oldu.

  • Kuzey Kore, ABD Dışişleri Bakanı'nın Güney Kore ziyareti sırasında kısa menzilli füzeler fırlattı
    14:22 Kuzey Kore, ABD Dışişleri Bakanı'nın Güney Kore ziyareti sırasında kısa menzilli füzeler fırlattı

    Kuzey Kore, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'in Güney Kore'yi ziyaret ettiği sırada birden fazla kısa menzilli balistik füze fırlattı. Füzeler, Japonya Denizi'ne düşmeden önce yaklaşık 300 kilometre uçtu. ABD, füzelerin fırlatılmasını kınadı ve Güney Kore'nin güvenliğine olan taahhüdünü yeniden teyit etti.

  • Bayraktar AKINCI, Süpersonik Füze Atış Testlerini Başarıyla Tamamladı
    12:40 Bayraktar AKINCI, Süpersonik Füze Atış Testlerini Başarıyla Tamamladı

    Baykar tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen Bayraktar AKINCI, İHA-230 Süpersonik Füze atış testlerini başarıyla tamamladı. Test görüntüleri Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar tarafından paylaşıldı.

  • Kuzey Kore, Japonya'nın münhasır ekonomik bölgesine 3 balistik füze fırlattı
    10:28 Kuzey Kore, Japonya'nın münhasır ekonomik bölgesine 3 balistik füze fırlattı

    Kuzey Kore, Japonya'nın münhasır ekonomik bölgesinin dışına düşen 3 balistik füze fırlattı. Füzelerin Japonya'nın güvenliğini tehdit ettiği belirtilirken, Japonya ve Güney Kore tarafından kınandı.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    05:59 Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.

  • Kuzey Kore lideri kızıyla birlikte cephede! Düşman ülkenin mevzilerini izlediler
    16 Mar Kuzey Kore lideri kızıyla birlikte cephede! Düşman ülkenin mevzilerini izlediler

    Son günlerde sık sık askeri tatbikatlara katılarak ABD ve Güney Kore'ye "Savaşa hazırız" mesajı veren Kuzey Kore lideri Kim, dün de kızıyla birlikte savaş hazırlıklarını inceledi.

  • Kim Jong-Un, Paraşütçü Birliklerinin Katılımıyla Hava İndirme Tatbikatını Yönetti
    16 Mar Kim Jong-Un, Paraşütçü Birliklerinin Katılımıyla Hava İndirme Tatbikatını Yönetti

    Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un, paraşütçü birliklerinin katılımıyla düzenlenen hava indirme tatbikatını bizzat yönetti. En zorlu savaş şartlarına karşı hazır olmak için yoğun askeri tatbikatları sürdürme talimatı verdi. Tatbikatta Kim'e kızı Ju-ae'nin de eşlik etmesi dikkat çekti. Ayrıca Kim Jong-Un, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından hediye edilen arabayı ilk kez kullandı ve bu durum, Kuzey Kore - Rusya dostluğunun bir kanıtı olarak değerlendirildi.

  • Rusya'nın Odessa'ya düzenlediği füzeli saldırıda 20 ölü, 75 yaralı
    16 Mar Rusya'nın Odessa'ya düzenlediği füzeli saldırıda 20 ölü, 75 yaralı

    Rus ordusunun Ukrayna'nın Odessa kentine gerçekleştirdiği füzeli saldırıda can kaybı 20'ye, yaralı sayısı 75'e yükseldi. Odessa Bölge Valisi Oleh Kiper, saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısının 20'ye, yaralananların sayısının ise 75'e yükseldiğini açıkladı.

  • TCG İstanbul'da HİSAR-D RF Füzesi Ateşlendi
    16 Mar TCG İstanbul'da HİSAR-D RF Füzesi Ateşlendi

    Türkiye'nin milli savunma sanayi projeleri kapsamında TCG İstanbul fırkateyninde Roketsan tarafından geliştirilen Milli Dikey Lançer Atım Sistemi MİDLAS ve HİSAR-D RF füzesi kullanılarak ateşleme gerçekleştirildi.

  • Rusya'dan Odessa'ya füze saldırısı: 17 ölü, 73 yaralı
    15 Mar Rusya'dan Odessa'ya füze saldırısı: 17 ölü, 73 yaralı

    Rusya, Ukrayna'nın Odessa kentine füze saldırısı düzenledi. Ukrayna lideri Zelenski, "İki füze ateşlendi, ikincisi saldırı yerine ilk gelen kurtarma ve sağlık görevlilerine isabet etti" dedi. Saldırıda 19 kişi hayatını kaybederken, 73 kişi yaralandı. Ülkede 16 Mart günü ulusal yas ilan edildi.

  • Rus ordusunun Odessa'ya gerçekleştirdiği füzeli saldırıda 14 kişi hayatını kaybetti
    15 Mar Rus ordusunun Odessa'ya gerçekleştirdiği füzeli saldırıda 14 kişi hayatını kaybetti

    Rus ordusu, Ukrayna'nın Odessa kentine gerçekleştirdiği füzeli saldırı sonucu 14 kişinin hayatını kaybettiğini ve 46 kişinin yaralandığını açıkladı. Saldırıda konutlar, ticari yapılar ve park halindeki araçlarda da hasar meydana geldi.

  • Eğilmez; 'Çok Sayıda Terörist Yapılanma Zengezur Koridoruna Yerleştirildi'
    15 Mar Eğilmez; "Çok Sayıda Terörist Yapılanma Zengezur Koridoruna Yerleştirildi"

    Asılsız Soykırım İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMED) Başkanı Doç. Dr. Savaş Eğilmez, Kafkasya'da yaşanan gelişmelerin Zengezur Koridoru'nun açılmasını engellemek isteyen güçler tarafından tetiklendiğini belirtti. Bölgede yerleştirilen terör grupları ve dış desteklerle ilgili bilgiler veren Eğilmez, Ermenistan'ın yeni bir savaşa hazırlandığını ve bölgenin temizlenmesi gerektiğini vurguladı.

  • ROKETSAN tarafından geliştirilen İHA-122 Süpersonik Füze, Bayraktar Akıncı ile yapılan atış testini başarıyla tamamladı
    15 Mar ROKETSAN tarafından geliştirilen İHA-122 Süpersonik Füze, Bayraktar Akıncı ile yapılan atış testini başarıyla tamamladı

    AKINCI TİHA, uçuş esnasında İHA-122 füzesini hedef bölgeye başarıyla fırlattı. İHA-122 füzesi, yüksek hassasiyet, hızlı ateş gücü ve manevra kabiliyetiyle öne çıkıyor. Başarılı testler sayesinde tedarik sürecine hızla girmesi mümkün görünüyor.

  • Almanya Federal Meclisi'nde Ukrayna'ya Taurus füzeleri sevkiyatı reddedildi
    14 Mar Almanya Federal Meclisi'nde Ukrayna'ya Taurus füzeleri sevkiyatı reddedildi

    Almanya Federal Meclisi'nde yapılan oylamada, Ukrayna'ya Alman yapımı Taurus seyir füzeleri sevkiyatını talep eden önerge, 690 milletvekilinden 495'inin aleyhte oy kullanmasıyla reddedildi. Almanya Başbakanı Scholz, füzelerin sevkiyatına karşı olduğunu belirtmişti.

  • BBP Genel Başkanı Mustafa Destici: İlkeli, şeffaf ve temiz bir belediyecilik vadettik
    14 Mar BBP Genel Başkanı Mustafa Destici: İlkeli, şeffaf ve temiz bir belediyecilik vadettik

    Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, parti olarak ilkeli, şeffaf ve temiz bir belediyecilik vadettiklerini belirterek, "Biz devletin varlığını, ülkenin bütünlüğünü, milletin birliğini, istiklalini ve istikbalini önceleriz." dedi.

  • ABD ve İngiltere, Yemen'deki Husilere karşı hava saldırısı düzenledi
    14 Mar ABD ve İngiltere, Yemen'deki Husilere karşı hava saldırısı düzenledi

    Yemen'deki Husilerin Kızıldeniz'deki gemilere füze ve drone saldırıları başlatmasından bir gün sonra ABD ve İngiltere, batı Yemen'deki Hodeidah şehir havaalanına hava saldırısı düzenledi. Husiler, Salı günü bir ABD donanma destroyerine yakın mesafeli bir balistik füze fırlattı. ABD ordusu ise Husi kontrolündeki bir bölgeden Kızıldeniz'deki ABD, uluslararası ve ticari gemileri hedef alan iki insansız hava sistemini imha ettiğini açıkladı.

  • Kuzey Kore Lideri Kim Jong Un, tank kullandı, düşman mevzilerini izledi
    14 Mar Kuzey Kore Lideri Kim Jong Un, tank kullandı, düşman mevzilerini izledi

    Kuzey Kore lideri Kim Jong Un, son dönemde Batı'ya karşı silah denemelerini sıklaştırıyor, Kim, askeri etkinlikte tankın başına geçerek ABD ve Güney Kore'ye gözdağı verdi. Etkinlik, ABD ve Güney Kore'nin ortak tatbikatına yanıt niteliği taşıdı.

  • Türkiye Tasarım Vakfı, Gazze'nin yeniden kalkınabilmesi için toplantı düzenledi
    13 Mar Türkiye Tasarım Vakfı, Gazze'nin yeniden kalkınabilmesi için toplantı düzenledi

    Türkiye Tasarım Vakfı, savaştan harap olan şehirlerin başında gelen Filistin'in Gazze şehri için mevcut durumun değerlendirilmesi, acil ihtiyaçların belirlenmesi ve bölgenin yeniden canlandırılması için atılacak adımların tartışıldığı "Gazze için Tasarım-Arama Toplantısı" düzenledi.

  • Rusya Ukrayna'yı vurdu: 6 ölü
    13 Mar Rusya Ukrayna'yı vurdu: 6 ölü

    Rusya'nın Ukrayna'nın güneyindeki Kryvyi Rih kentine düzenlediği saldırıda 4 kişi, Donetsk bölgesine düzenlediği saldırıda ise 2 kişi hayatını kaybetti. Saldırı sonucunda birçok bina ve araç hasar gördü, yaralılar hastanede tedavi altına alındı.

  • Putin: Rusya saldırı durumunda nükleer silah kullanmaya hazır
    13 Mar Putin: Rusya saldırı durumunda nükleer silah kullanmaya hazır

    Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus medyasına verdiği röportajda Rusya'ya yönelik bir saldırı durumunda nükleer silah kullanmaya hazır olduklarını ve Finlandiya ile İsveç'in NATO üyeliği ile Finlandiya sınırına askeri yığınak yapacaklarını söyledi. Putin ayrıca, Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliğinin ulusal çıkarlarını korumak açısından kesinlikle anlamsız bir adım olduğunu belirtti.

  • Rusya, Ukrayna'nın Kryvyi Rih ve Donetsk bölgelerine saldırı düzenledi
    13 Mar Rusya, Ukrayna'nın Kryvyi Rih ve Donetsk bölgelerine saldırı düzenledi

    Rusya'nın Ukrayna'nın güneyindeki Kryvyi Rih kentine düzenlediği saldırıda 4 kişi hayatını kaybederken, Donetsk bölgesine düzenlenen saldırıda ise 2 kişi öldü. Saldırılarda çok sayıda bina ve araç hasar gördü, yüzlerce kişi yaralandı. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Rusya'ya karşılık vereceklerini belirtti.

  • Kızıldeniz'de gerilim tavan yaptı! Yunan savaş gemisi, 2 İHA'ya ateş açtı
    13 Mar Kızıldeniz'de gerilim tavan yaptı! Yunan savaş gemisi, 2 İHA'ya ateş açtı

    Son dönemde tansiyonun iyiden iyiye yükseldiği Kızıldeniz'de sabah saatlerinde dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Avrupa Birliği'nin Aspides isimli misyonu için Kızıldeniz'e gönderilen Yunan askeri gemisi, 2 İHA'ya ateş açarak geri püskürttü.

  • ABD, Ukrayna'ya 300 Milyon Dolarlık Askeri Yardım Paketi Açıkladı
    13 Mar ABD, Ukrayna'ya 300 Milyon Dolarlık Askeri Yardım Paketi Açıkladı

    ABD hükümeti, Ukrayna'ya 300 milyon dolarlık yeni bir askeri yardım paketi açıkladı. ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Cumhuriyetçiler tarafından engellenen 60 milyar dolarlık yardım paketinin yerine geçecek olan bu yardımın Ukrayna'nın ihtiyaçlarını tam olarak karşılamayacağını belirtti. Yardım paketinde mühimmat, roket ve hava savunma füzeleri bulunacak. ABD Başkanı Joe Biden, aylardır Kongre'yi Ukrayna'ya yardım paketini onaylamaya çağırıyordu. Ancak Cumhuriyetçilerin kontrolündeki Temsilciler Meclisi bu paketi gündemine almadı. Danimarka da Ukrayna'ya 336 milyon dolarlık mühimmat ve ağır silah göndereceğini açıkladı.

  • Polonya Cumhurbaşkanı ve Başbakanı, NATO'nun 25. yıl dönümünde Biden ile buluştu
    13 Mar Polonya Cumhurbaşkanı ve Başbakanı, NATO'nun 25. yıl dönümünde Biden ile buluştu

    Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda ve Polonya Başbakanı Donald Tusk, NATO'ya katılmasının 25. yıl dönümünde Beyaz Saray'da ABD Başkanı Joe Biden ile buluştu. Biden ülkesinin Polonya'ya bağlılığının kati olduğunu bildirirken, Polonya Cumhurbaşkanı Duda ise NATO ülkelerinin savunma harcamaları payını yüzde 3'e çıkarması gerektiğini söyledi. Liderlerin görüşmesi esnasında ABD Savunma ve Güvenlik İşbirliği Ajansı (DSCA) ise Polonya'ya bin 798 adet füze satışını onayladığını duyurdu.

  • BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, CHP İstanbul İl Başkanlığındaki para sayma görüntülerine ilişkin açıklama yaptı
    12 Mar BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, CHP İstanbul İl Başkanlığındaki para sayma görüntülerine ilişkin açıklama yaptı

    Mustafa Destici, CHP İstanbul İl Başkanlığındaki para sayma görüntülerinin İstanbul Belediyesi ile CHP arasındaki ilişkinin sonucu olduğunu iddia etti. Devletin ve milletin bir kuruşuna kim el sürerse o el kırılmalı diyen Destici, hukuk gereğinin yapılması gerektiğini vurguladı.

  • ABD'nin Yemen'deki hava saldırılarında 11 kişi hayatını kaybetti
    12 Mar ABD'nin Yemen'deki hava saldırılarında 11 kişi hayatını kaybetti

    ABD'nin Yemen'deki Husilere yönelik hava saldırılarının en az 11 kişinin ölümüne ve 14 kişinin yaralanmasına neden olduğu bildirildi. ABD Merkez Komutanlığı, Husi kontrolündeki bölgelerde insansız bir su altı gemisi ve 18 gemi savar füzeyi imha ettiklerini açıkladı. Husilerin Kızıldeniz'deki saldırıları küresel gemi taşımacılığını sekteye uğrattı ve İsrail-Gazze savaşının Orta Doğu'nun geneline yayılabileceği korkularını artırdı.

  • TCG İstanbul'dan Milli Dikey Atım Lançer Sistemi (MİDLAS) İle İlk Füze Atışı Gerçekleştirildi
    12 Mar TCG İstanbul'dan Milli Dikey Atım Lançer Sistemi (MİDLAS) İle İlk Füze Atışı Gerçekleştirildi

    Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı himayesinde yürütülen proje kapsamında, Milli Dikey Atım Lançer Sistemi (MİDLAS) ilk kez TCG İstanbul fırkateyninden füze ateşledi. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın ihtiyacını karşılamak amacıyla başlatılan proje, kritik bir kilometre taşı olarak tamamlandı. MİDLAS, deniz kabul testlerini tamamlayarak önemli bir safhayı geride bıraktı. Atış faaliyetine, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün ve diğer yetkililer katıldı. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin dışa bağımlılığını azaltma ve yerli çözümlerle ihtiyaçları karşılama hedefi doğrultusunda önemli bir adım atıldı.

  • MİDLAS, TCG İstanbul'dan ilk atışını başarıyla gerçekleştirdi
    12 Mar MİDLAS, TCG İstanbul'dan ilk atışını başarıyla gerçekleştirdi

    Milli Dikey Atım Lançer Sistemi (MİDLAS), Savunma Sanayii Başkanlığı himayesinde Roketsan tarafından yürütülen proje kapsamında, TCG İstanbul fırkateyninden füze ateşledi. MİDLAS, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın ihtiyacını karşılamak amacıyla başlatılan proje kapsamında önemli bir kilometre taşını tamamladı. Testi başarıyla geçen MİDLAS, Türkiye'de ilk defa milli bir hava savunma füzesi olan HİSAR-D RF Füzesi'ni deniz platformundan ateşlemiş oldu. Bu başarıyla Türk Deniz Kuvvetleri'nin vurucu gücü artmış oldu.

  • Ukrayna'dan Rusya'ya İHA saldırısı: 2 tesiste yangın çıktı
    12 Mar Ukrayna'dan Rusya'ya İHA saldırısı: 2 tesiste yangın çıktı

    Rusya Ukrayna'ya ait 25 İHA'yı etkisiz hale getirdi. Ukrayna'nın Rusya'ya düzenlediği İHA saldırılarında petrol depolama tesisi ve enerji tesisinde yangın çıktı. Rusya, Ukrayna'ya ait 25 İHA'nın etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Rusya ve Ukrayna arasında karşılıklı hava saldırıları devam ediyor.

  • Ukrayna'nın İHA Saldırılarında 2 Enerji Tesisi Yanmaya Başladı
    12 Mar Ukrayna'nın İHA Saldırılarında 2 Enerji Tesisi Yanmaya Başladı

    Rusya'ya düzenlenen İHA saldırılarında Ukrayna'ya ait 25 İHA etkisiz hale getirildi. Saldırılarda Belgorod ve Oryol bölgelerindeki enerji tesislerinde yangın çıktı.

  • Ukrayna'nın saldırıları sonrası Putin, donanma şefini görevden aldı
    11 Mar Ukrayna'nın saldırıları sonrası Putin, donanma şefini görevden aldı

    Ukrayna, son aylarda Karadeniz'e ve Rusya'nın 2014'te ilhak ettiği Kırım'a yönelik saldırılarını artırdı. Rusya'ya ait savaş gemileri, Ukrayna tarafından son aylarda insansız hava araçları ve füzelerin bombardımanıyla karşı karşıya kaldı ve birçok gemi onarılamayacak şekilde tahrip edildi. Rusya Devlet Başkanı Putin, bu kayıpların ardından donanma şefi Nikolai Yevmenov'u görevden aldı ve yerine Amiral Alexander Moiseev'i atadı.

  • Nevşehir'de İHH tarafından gerçekleştirilen Diriliş Buluşmaları programında Filistin ve Gazze konuşuldu
    09 Mar Nevşehir'de İHH tarafından gerçekleştirilen Diriliş Buluşmaları programında Filistin ve Gazze konuşuldu

    Nevşehir'de İHH tarafından gerçekleştirilen Diriliş Buluşmaları programında, Gazze'ye gönderilecek yardım gemisinin satın alma sürecinin tamamlandığı açıklandı. Programda konuşan İslam bilimcileri, Filistin'in işgal altında olduğunu ve Gazze'deki insanların soykırıma maruz kaldığını vurguladı. Ayrıca, Kudüs'ün özgürlüğe erişeceği ve genç nesillerin direncinin önemine değinildi.

  • MHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kalaycı: Bizim için önemli olan milletimizin hayır duasını almaktır
    09 Mar MHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kalaycı: Bizim için önemli olan milletimizin hayır duasını almaktır

    MHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kalaycı, partisinin yeni il başkanlığı hizmet binasının açılış töreninde yaptığı konuşmada, Cumhur İttifakı olarak millete hizmet ettiklerini ve koltuk, makam derdinde olmadıklarını belirtti. Kalaycı, Türkiye'nin uluslararası alanda sözü geçen bir ülke haline geldiğini ve terörle mücadelede destan yazdıklarını vurguladı. Ayrıca, ekonomi, savunma sanayi ve enerji alanında yapılan atılımlara da değindi.

  • Yemen'deki Husiler ABD gemilerine saldırdı
    09 Mar Yemen'deki Husiler ABD gemilerine saldırdı

    Yemen'deki İran destekli Husiler, Aden Körfezi ve Kızıldeniz'deki ABD gemilerine deniz füzeleri ve 37 insansız hava aracı (İHA) ile geniş çaplı saldırı gerçekleştirdi. ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), 15 İHA'nın düşürüldüğünü duyurdu.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin barış zirvesine ev sahipliği yapmaya hazırız
    08 Mar Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin barış zirvesine ev sahipliği yapmaya hazırız

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin, "Başından beri savaşın müzakereler temelinde sonlandırılması için elimizden gelen katkıyı verdik, veriyoruz.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskiy İstanbul'da kritik bir zirve gerçekleştirdi
    08 Mar Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskiy İstanbul'da kritik bir zirve gerçekleştirdi

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya'nın da bulunacağı bir barış zirvesine ev sahipliği yapmaya hazır olduklarını açıkladı. Karadeniz Tahıl Koridoru ile ilgili de konuşan Erdoğan, yeni bir mutabakat sağlanması için gereken desteği vermeye hazır olduklarını belirtti. Zelenski ise Türkiye'nin çabaları sayesinde ciddi insani sonuçlar elde ettiklerini ifade etti.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: Rusya'nın da bulunacağı bir barış zirvesine ev sahipliği yapmaya hazırız
    08 Mar Cumhurbaşkanı Erdoğan: Rusya'nın da bulunacağı bir barış zirvesine ev sahipliği yapmaya hazırız

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'ye resmi ziyarette bulunan Ukrayna lideri Zelenski ile ortak basın toplantısında konuştu. Erdoğan, ''Rusya'nın da bulunacağı bir barış zirvesine ev sahipliği yapmaya hazırız'' dedi.

  • Hindistan, Çin ile yaşadığı anlaşmazlık nedeniyle sınırına 10.000 asker konuşlandırdı
    08 Mar Hindistan, Çin ile yaşadığı anlaşmazlık nedeniyle sınırına 10.000 asker konuşlandırdı

    Hindistan, Çin ile yaşadığı sınır anlaşmazlığı nedeniyle batı kesimine 10.000 askeri yeniden konuşlandırdı. Ayrıca, zaten sınırda bulunan 9.000 asker de yeni bir savaş komutanlığı altına alınacak. Hindistan Dışişleri Bakanı, Çin'in anlaşmalara uymadığını iddia ederek ilişkilerin istikrarını sorguladı. İki ülke arasındaki gerilim, Ladakh'taki askeri çatışmanın ardından artmıştı.

  • Kuzey Kore, geniş çaplı bir tatbikatla ortak tatbikat yapan Güney Kore ve ABD'nin gözdağı verdi
    08 Mar Kuzey Kore, geniş çaplı bir tatbikatla ortak tatbikat yapan Güney Kore ve ABD'nin gözdağı verdi

    Güney Kore ve Amerika Birleşik Devletleri'nin ortaklaşa gerçekleştirdiği Özgürlük Kalkanı Tatbikatı'na tepki olarak Kuzey Kore, Devlet Başkanı Kim Jong-un'un liderliğinde geniş çaplı bir füze ve topçu bombardıman tatbikatı gerçekleştirdi. Kore Halk Ordusu, Güney Kore'nin başkentine saldırabilecek birimlerle sınırda canlı ateşli topçu tatbikatı yaptı.

  • İran'ın Süleymaniye'deki Nüfuzu ve Bölgesel İstikrar
    08 Mar İran'ın Süleymaniye'deki Nüfuzu ve Bölgesel İstikrar

    Dr. Hakkı Uygur, İran'ın Süleymaniye'de artan nüfuzunu ve bölgesel istikrarı nasıl tehdit ettiğini analiz ediyor. İran'ın Süleymaniye'deki nüfuzunu artırma stratejileri ve Türkiye'nin bölgedeki rolü üzerine detaylı bir değerlendirme yapılmaktadır.

  • Rusya'nın Ukrayna'ya füze saldırısında Zelenskiy ve Mitsotakis'in yakınına düştü
    07 Mar Rusya'nın Ukrayna'ya füze saldırısında Zelenskiy ve Mitsotakis'in yakınına düştü

    Rusya'nın Ukrayna'nın Odesa liman kentine gerçekleştirdiği füze saldırısı, Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelenskiy ve Yunanistan Başbakanı Kyriakos Mitsotakis'in yakınına düştü. Çarşamba günü liman altyapısına yapılan saldırı, Ukrayna donanmasının açıklamasına göre beş kişinin ölümüne ve belirli sayıda yaralanmaya yol açtı.

  • ABD Merkez Komutanlığı: Husilerin saldırısında 3 kişi hayatını kaybetti
    07 Mar ABD Merkez Komutanlığı: Husilerin saldırısında 3 kişi hayatını kaybetti

    ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM), dün Husilerin Kızıldeniz'de saldırı gerçekleştirdiği ticari gemide 3 kişinin hayatını kaybettiğini, 4 kişinin de yaralandığını duyurdu. ABD Merkez Komutanlığından (CENTCOM) dün Husilerin Kızıldeniz'de hedef aldığı 'M/V True Confidence' adlı ticari gemiye ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada, '6 Mart yerel saatle 11.30'da Yemen'de İran destekli Husilerin kontrolündeki bölgelerden Aden Körfezi'nden geçen Barbados bandıralı Liberya'ya kayıtlı M/V True Confidence yük gemisine doğru bir gemisavar balistik füzesi ateşlendi. Füze gemiye isabet etti ve mürettebat 3 kişinin öldüğünü, 3'ü kritik olmak üzere 4 kişinin yaralandığını ve gemide ciddi hasar olduğunu bildirdi. Mürettebat gemiyi terk etti, olaya müdahale eden koalisyon savaş gemileri durumu değerlendiriyor. Bu, Husiler tarafından son 2 gün içinde ateşlenen beşinci gemisavar balistik füzesi. Bu füzelerden 2'si yük gemisini (M/V MSC Sky II ve M/V True Confidence) etkiledi ve bir füze ise USS Carney (DDG 64) tarafından düşürüldü' ifadeleri kullanıldı.

  • Erzurum Nurettin Topçu Sosyal Bilimler Lisesi'nde Birleşmiş Milletler Modeli Etkinliği Düzenlendi
    07 Mar Erzurum Nurettin Topçu Sosyal Bilimler Lisesi'nde Birleşmiş Milletler Modeli Etkinliği Düzenlendi

    Erzurum Nurettin Topçu Sosyal Bilimler Lisesi'nde gerçekleştirilen Birleşmiş Milletler Modeli etkinliği, öğrencilerin problem çözme becerilerini geliştirmeyi, analitik düşünme yeteneklerini artırmayı ve farklı ülkelerin bakış açılarıyla dünya problemlerine yaklaşabilmeyi amaçladı. Etkinlikte Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin simülasyonu yapıldı ve öğrenciler çeşitli ülkelerin delegelerini canlandırdı. Toplantıda İngilizce ve Türkçe olmak üzere iki dil kullanıldı ve küresel sorunlar üzerine dört oturum gerçekleştirildi. Etkinlik, öğrencilerin kişisel ve zihinsel gelişimine katkı sağlayarak onların entelektüel birikimlerini artırmayı hedeflemektedir.

  • Rus Ordusu, Yunanistan Başbakanı'nın Odessa Ziyareti Sırasında Saldırı Düzenledi
    07 Mar Rus Ordusu, Yunanistan Başbakanı'nın Odessa Ziyareti Sırasında Saldırı Düzenledi

    Rus ordusu, Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis'in Odessa ziyareti sırasında kente düzenlediği saldırıda 5 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. Miçotakis, saldırıdan sonra Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile görüşerek iş birliği çağrısında bulundu.

  • Gazze'de ailesi bombalı saldırıda ölen Ahmed el-Guferi'nin hikayesi
    07 Mar Gazze'de ailesi bombalı saldırıda ölen Ahmed el-Guferi'nin hikayesi

    Gazze'de yaşanan bombalı saldırıda ailesinden 103 kişinin öldüğü Ahmed el-Guferi'nin hikayesi. İsrail ablukası nedeniyle ailesinin yanına dönemeyen Ahmed, saldırı anında eşiyle telefonda konuşuyordu. Saldırı sonucunda eşi ve üç kızı hayatını kaybeden Ahmed, enkaz altında kalan cesetleri çıkarmak için çaba harcıyor. Ahmed, hayatta kalan akrabalarının anlattıklarından olayı anlamaya çalışıyor ve yaşananları hala kabullenemiyor.

  • Mardin Valisi: PKK ve FETÖ'ye yönelik 189 operasyon düzenlendi
    06 Mar Mardin Valisi: PKK ve FETÖ'ye yönelik 189 operasyon düzenlendi

    Mardin Valisi Tuncay Akkoyun, kentte geçen ay yürütülen operasyonlara ilişkin bilgi verdi. Akkoyun, PKK ve FETÖ başta olmak üzere terör örgütlerine yönelik 189 operasyon düzenlendiğini ve 6 sığınak tespit edilerek imha edildiğini belirtti. Ayrıca, narkotik suçlarla mücadele kapsamında 150 operasyon düzenlendiği ve trafik denetimlerinin sürdüğü ifade edildi.

  • Ukrayna'da Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in konvoyunun yakınında patlama
    06 Mar Ukrayna'da Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in konvoyunun yakınında patlama

    Ukrayna'nın Odessa kentinde Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis'in bulunduğu konvoyun 150 metre yakınında patlama meydana geldiği belirtildi. Yunanistan Devlet Bakanı Stavros Papastavrou olayı doğrulayarak, Yunan heyetinin durumunun iyi olduğunu aktardı.

  • İsrail ordusu Lübnan'da bir binaya hava saldırısı düzenledi, 3 sivil yaralandı
    06 Mar İsrail ordusu Lübnan'da bir binaya hava saldırısı düzenledi, 3 sivil yaralandı

    İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyindeki bir binaya yönelik hava saldırısı düzenledi. Saldırı sonucunda 3 sivil yaralandı. Hizbullah Hareketi ise İsrail'in sınırdaki yerleşim birimine saldırı düzenlediğini duyurdu.

  • KAAN'ın ilk uçuşu vatandaşlar tarafından minnetle karşılandı
    06 Mar KAAN'ın ilk uçuşu vatandaşlar tarafından minnetle karşılandı

    Milli muharip uçak KAAN'ın ilk uçuşunu gerçekleştirmesinin ardından vatandaşlar, CİMER'e gönderdikleri mesajlarla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve savunma sanayisi çalışanlarına minnettarlığını ifade etti.

  • Bölücü Terör Örgütüne Ait Mağaralar ve Sığınaklar İmha Edildi
    06 Mar Bölücü Terör Örgütüne Ait Mağaralar ve Sığınaklar İmha Edildi

    Bozdoğan-8 operasyonları kapsamında Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) mensubu teröristlerin kış aylarında eylem yapmak amacıyla kullandığı 59 mağara, sığınak ve patlayıcı deposu imha edildi. Operasyonlarda çok sayıda silah, mühimmat ve patlayıcı ele geçirildi.

  • İçişleri Bakanı: 9 ilde 59 mağara ve sığınak imha edildi
    06 Mar İçişleri Bakanı: 9 ilde 59 mağara ve sığınak imha edildi

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerin kış aylarında eylem yapmak amacıyla kullandığı mağara ve sığınaklarda bulunan silah, mühimmat ve patlayıcıların imha edildiğini açıkladı. Bozdoğan-8 operasyonları kapsamında 9 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda 59 mağara, sığınak ve barınma alanı yok edildi. Operasyona 204 tim ve 2 bin 866 jandarma katıldı ve ATAK helikopterleri ile J-SİHA destek verdi. Operasyon sonucunda birçok silah, mühimmat ve örgütsel doküman ele geçirildi.

  • Hizbullah, İsrail'e çok sayıda füzeyle saldırdı
    05 Mar Hizbullah, İsrail'e çok sayıda füzeyle saldırdı

    Lübnan'daki Hizbullah, İsrail'deki askeri mevziilere ve yerleşim bölgelerine 11 saldırı düzenledi. İsrail tarafı, 30 füzenin fırlatıldığını ve 10 füzenin hava savunma sistemi ile düşürüldüğü ifade ederken, fırlatılan füzeler kameralara yansıdı.

  • Almanya Savunma Bakanı: Telekonferansın dinlenmesi kişisel kullanım hatasından kaynaklandı
    05 Mar Almanya Savunma Bakanı: Telekonferansın dinlenmesi kişisel kullanım hatasından kaynaklandı

    Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius, Alman Hava Kuvvetleri subayları arasındaki telekonferansın dinlenmesinin Singapur'da bir askerin 'kişisel kullanım hatasından' kaynaklandığını söyledi. Pistorius, yapılan araştırmalar sonucunda Alman iletişim sistemlerinin tehlikeye atılmadığının tespit edildiğini belirtti. Bununla birlikte, soruşturmanın devam edeceği ve tüm cihazların inceleneceği bilgisini paylaştı. Almanya Savunma Bakanı, olayın partner ülkelerle görüşüldüğünü ve güvenin devam ettiğini ifade etti.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Irak sınırlarımızı güven altına alacak çemberi tamamlamak üzereyiz'
    04 Mar Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Irak sınırlarımızı güven altına alacak çemberi tamamlamak üzereyiz"

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Irak sınırlarımızı güven altına alacak çemberi tamamlamak üzereyiz.

  • Putin'in nükleer tehdidi sonrası Macron geri adım attı: Ukrayna'ya asker gönderme planımız yok
    04 Mar Putin'in nükleer tehdidi sonrası Macron geri adım attı: Ukrayna'ya asker gönderme planımız yok

    Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Çek basınına verdiği röportajda, Fransa'nın yakın gelecekte Ukrayna'ya askeri personel göndermeyi düşünmediğini belirtti.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: Savunma ve havacılık sektöründe yeni bir rekor kırdık
    04 Mar Cumhurbaşkanı Erdoğan: Savunma ve havacılık sektöründe yeni bir rekor kırdık

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2024 yılının ilk iki ayında savunma ve havacılık sektöründe 633 milyon dolarlık ihracat rakamıyla yeni bir rekor kırdıklarını açıkladı. Türkiye'nin savunma sanayindeki yerlilik oranının yüzde 80'in üzerine çıktığını belirten Erdoğan, ayrıca 10 yılda savunma ihracatını 4,5 kat artırdıklarını ve geçtiğimiz yıl 5,5 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdiklerini ifade etti.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörü çembere alıyoruz, bu yaz Irak sınırlarımızla ilgili meseleyi çözüme kavuşturacağız
    04 Mar Cumhurbaşkanı Erdoğan: Terörü çembere alıyoruz, bu yaz Irak sınırlarımızla ilgili meseleyi çözüme kavuşturacağız

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığına gerçekleştirilen Kabine toplantısı sona erdi. Yaklaşık 2 saat 30 dakika süren toplantının ardından kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamalarda bulundu. Terörle mücadelede kararlılık mesajı veren Erdoğan, "Irak sınırlarımızı güven altına alacak çemberi tamamlamak üzereyiz. İnşallah bu yazın Irak sınırlarımızla ilgili meseleyi, kalıcı olarak çözüme kavuşturmuş olacağız" dedi.

  • Alman Büyükelçi, Kırım Köprüsü'nün imha edilmesiyle ilgili ses kaydı nedeniyle Rusya Dışişleri Bakanlığına çağrıldı
    04 Mar Alman Büyükelçi, Kırım Köprüsü'nün imha edilmesiyle ilgili ses kaydı nedeniyle Rusya Dışişleri Bakanlığına çağrıldı

    Almanya'nın Moskova Büyükelçisi Alexander Lambsdorff, Alman subaylarının Kırım Köprüsü'nün imha edilmesiyle ilgili sızdırılan ses kaydı nedeniyle Rusya Dışişleri Bakanlığına çağrıldı. Ses kaydında Alman subaylarının Taurus füzelerinin kullanımı ve Kırım Köprüsü'nün teknik olarak imha edilip edilemeyeceği tartışılıyordu. Rusya Dışişleri Bakanlığı, Berlin'den açıklama talep etmişti.

  • MSB HİSAR-O'nun yeni görüntülerini paylaştı
    03 Mar MSB HİSAR-O'nun yeni görüntülerini paylaştı

    Milli Savunma Bakanlığı (MSB), orta irtifa hava savunma füze sistemi HİSAR-O'nun yeni görüntülerini paylaştı. Hava Savunma Tugay Komutanlığı'nın envanterinde bulunan HİSAR-O, kritik tesis, nokta ve birliklerin hava savunması görevini gerçekleştirmek üzere çeşitli fonksiyonları icra edebiliyor.

  • Rusya, Alman askeri yetkililerin Ukrayna'ya Taurus füzeleri verilmesini ele aldığı toplantı kaydını yayınladı
    03 Mar Rusya, Alman askeri yetkililerin Ukrayna'ya Taurus füzeleri verilmesini ele aldığı toplantı kaydını yayınladı

    Alman askeri yetkililerin, Taurus füzelerinin Ukrayna’ya verilmesini ele aldıkları toplantının ses kaydının Ruslar tarafından basına sızdırılmasının yankıları sürüyor.

  • Bayraktar AKINCI İHA-230 füzesi ile tam isabetle vurdu
    02 Mar Bayraktar AKINCI İHA-230 füzesi ile tam isabetle vurdu

    Bayraktar AKINCI TİHA, Roketsan'ın milli olarak geliştirdiği hava aracından atılan İHA-230 füzesi ile gerçekleştirdiği test atışında tam isabetle vurdu. Savunma Sanayii Başkanlığı liderliğinde yürütülen Bayraktar AKINCI Projesi çerçevesinde Baykar tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen Bayraktar AKINCI TİHA'ya yerli olarak üretilen yeni mühimmat ve sistemlerin entegrasyonu başarıyla sürüyor. Roketsan tarafından milli olarak geliştirilen Türkiye'nin ilk havadan karaya süpersonik füzesi olan İHA-230 Füzesi ile 2 Mart 2024'te gerçekleştirilen test atışı başarıyla tamamlandı. Bayraktar AKINCI, Tekirdağ'ın Çorlu ilçesindeki AKINCI Uçuş Eğitim ve Test Merkezi'nden havalanarak Sinop'a yol aldı ve Karadeniz üzerindeki uzak mesafedeki noktayı tam isabetle vurdu.

  • Bayraktar AKINCI TİHA, İHA-230 füzesi ile hedefi tam isabetle vurdu
    02 Mar Bayraktar AKINCI TİHA, İHA-230 füzesi ile hedefi tam isabetle vurdu

    Bayraktar AKINCI TİHA, Roketsan'ın milli olarak geliştirdiği hava aracından atılan İHA-230 füzesi ile gerçekleştirdiği test atışında hedefi tam isabetle vurdu. Savunma Sanayii Başkanlığı liderliğinde yürütülen Bayraktar AKINCI Projesi çerçevesinde Baykar tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen Bayraktar AKINCI TİHA'ya yerli olarak üretilen yeni mühimmat ve sistemlerin entegrasyonu başarıyla sürüyor. Roketsan tarafından milli olarak geliştirilen Türkiye'nin ilk havadan karaya süpersonik füzesi olan İHA-230 Füzesi ile 2 Mart 2024'te gerçekleştirilen test atışı başarıyla tamamlandı. Bayraktar AKINCI'nın Sinop Atış Alanı'nda ateşlediği KKS/ANS güdümlü İHA-230 Füzesi, Karadeniz üzerinde uzak mesafedeki noktayı tam isabetle vurdu.

  • Kızıldeniz'de Husiler'in vurduğu İngiliz gemisi sulara gömüldü
    02 Mar Kızıldeniz'de Husiler'in vurduğu İngiliz gemisi sulara gömüldü

    Yemen'deki İran destekli Husiler'in 18 Şubat'ta vurduğu, tonlarca gübre taşıyan İngiliz gemisi Rubymar Kızıldeniz'de battı. Yemen hükümeti, Husi saldırısında yara alan geminin hava koşulları nedeniyle tamamen battığını açıkladı. Böylece Rubymar gemisi, Husiler'in Ekim 2023'ten bu yana Kızıldeniz'de batırdığı ilk gemi oldu.

  • Rusya, Alman subayların ses kaydını yayınladı
    02 Mar Rusya, Alman subayların ses kaydını yayınladı

    Rusya, üst düzey Alman hava kuvvetleri subaylarına ait ses kayıtlarını yayınladı. Ukrayna'ya destek konusunda konuşmaların yer aldığı kayıtlarda subayların, Taurus füzelerinin Rusya'nın yasa dışı ilhak ettiği Kırım Yarımadası'na inşa ettiği köprüyü teknik olarak imha edip edemeyeceğini konuştuğu belirtildi. Almanya Başbakanı Olaf Scholz ise ses kayıtlarının yayınlanmasını "çok ciddi bir konu" olarak nitelendirerek, olayın hızla aydınlatılacağını açıkladı.

  • İsrail, Lübnan'ı bir kez daha vurdu: Çok sayıda ölü var
    02 Mar İsrail, Lübnan'ı bir kez daha vurdu: Çok sayıda ölü var

    İsrail ordusu, Lübnan'a yönelik İHA'lı hava saldırısı düzenledi. Bir aracın hedef alındığı saldırıda 6 Hizbullah mensubu öldü.

  • Rus Ordusu Ukrayna'nın Odessa Kentinde Apartmanı Hedef Aldı: 3 Ölü, 8 Yaralı
    02 Mar Rus Ordusu Ukrayna'nın Odessa Kentinde Apartmanı Hedef Aldı: 3 Ölü, 8 Yaralı

    Rus ordusu Ukrayna'nın Odessa kentinde bir apartmanı hedef aldığı saldırıda 3 kişi hayatını kaybetti, 8 kişi yaralandı. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, saldırıları kınayarak daha fazla hava savunma sistemi ve hava savunma füzesi talep etti.

  • Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Macron'un Ukrayna'ya asker gönderme açıklamasına güldü
    01 Mar Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Macron'un Ukrayna'ya asker gönderme açıklamasına güldü

    Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Ukrayna'ya asker göndermenin 'ihtimal dışı' bırakılmaması gerektiğine ilişkin açıklamaları hakkındaki soruya güldü. Lavrov, gündeme ilişkin diğer soruları da yanıtsız bıraktı.

  • Rusya, Putin'in nükleer tehdidi sonrası kıtalar arası Yars füzesini test etti
    01 Mar Rusya, Putin'in nükleer tehdidi sonrası kıtalar arası Yars füzesini test etti

    Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, "NATO ülkelerinin Ukrayna'ya asker göndermesi durumunda nükleer silahları kullanırım" açıklamasının üzerinden henüz 24 saat geçmemişken, Rusya nükleer saldırı kapasiteli kıtalar arası balistik "Yars" füzesini test etti.

  • Aselsan ERALP ile Uluslararası Uzay İstasyonu'nun Yeri Tespit Edildi
    01 Mar Aselsan ERALP ile Uluslararası Uzay İstasyonu'nun Yeri Tespit Edildi

    Türkiye'nin yerli ve milli savunma sanayi programı kapsamında Aselsan tarafından geliştirilen ERALP, Uluslararası Uzay İstasyonu'nun yerini tespit etti. ERALP, uzaydaki cisimleri bile fark edebilen bir radar teknolojisine sahip olup, taşınabilir ve yeni nesil algoritmalara sahiptir. Ayrıca dost-düşman tanıma sistemleri konusunda üst düzeyde performans göstermektedir.

  • Bayraktar 'Altın çağ' diyerek duyurdu! Akıncı'ya entegre edilen Çakır, ilk atışta hedefi tam isabet vurdu
    01 Mar Bayraktar "Altın çağ" diyerek duyurdu! Akıncı'ya entegre edilen Çakır, ilk atışta hedefi tam isabet vurdu

    Milli imkanlarla geliştirilen Roketsan ÇAKIR Seyir Füzesi, yeni bir atış testini daha başarıyla tamamladı. AKINCI TİHA'dan atılan ÇAKIR, hedefini tam ortasından vurdu. Sosyal medya hesabından görüntüleri paylaşan BAYKAR Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, 'Türk Havacılığının altın çağı' notunu düştü.

  • MHP Genel Başkanı Bahçeli, partisinin MYK ve MDK toplantısının ardından konuştu: (1)
    29 Şub MHP Genel Başkanı Bahçeli, partisinin MYK ve MDK toplantısının ardından konuştu: (1)

    MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "İsrail suçludur, soykırımcıdır ve 30 bin masumun hayatına son vermesinin bedelini en ağır şekilde ödemelidir.

  • MHP Genel Başkanı Bahçeli: 'Kent uzlaşması dedikleri PKK ittifakıdır'
    29 Şub MHP Genel Başkanı Bahçeli: "Kent uzlaşması dedikleri PKK ittifakıdır"

    Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP'yi eleştirerek, "Kent uzlaşması dedikleri PKK ittifakıdır.

  • Putin: Müdahalede bulunan ülkelerin karşılaşacakları sonuçlar çok trajik olacak
    29 Şub Putin: Müdahalede bulunan ülkelerin karşılaşacakları sonuçlar çok trajik olacak

    Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Federal Meclis'te yaptığı konuşmada Ukrayna'ya asker gönderme fikrini destekleyen Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile Batılı ülkelere mesaj göndererek, 'Müdahalede bulunan ülkelerin karşılaşacakları sonuçlar çok trajik olacak. Onların topraklarındaki hedefleri vurabilecek silahlara sahibiz' dedi.

  • Putin, NATO ülkelerini tehdit etti: Ukrayna'ya asker gönderirseniz nükleer silahları kullanırım
    29 Şub Putin, NATO ülkelerini tehdit etti: Ukrayna'ya asker gönderirseniz nükleer silahları kullanırım

    Rus parlamentosuna hitaben yıllık konuşmasını yapan Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya'nın Zircon hipersonik füzeleri de dahil olmak üzere gelişmiş silah sistemlerini kullandığını belirterek NATO ülkelerinin Ukrayna'ya asker göndermeleri hâlinde nükleer çatışmanın çıkabileceği tehdidinde bulundu.

  • DOSYA HABER/ HAVACILIĞIN ALTIN ÇAĞI-GÖRÜŞ- Türkiye'nin akıllı gücü: Milli muharip uçak
    29 Şub DOSYA HABER/ HAVACILIĞIN ALTIN ÇAĞI-GÖRÜŞ- Türkiye'nin akıllı gücü: Milli muharip uçak

    Doç. Dr. Merve Seren, KAAN'ın Türk dış politikasına etkisini ve Türk savunma teknolojilerindeki dönüm noktalarını AA Analiz için kaleme aldı.

  • İsrail'in Lübnan'a düzenlediği hava saldırılarında üç kişi hayatını kaybetti
    28 Şub İsrail'in Lübnan'a düzenlediği hava saldırılarında üç kişi hayatını kaybetti

    Lübnanlı askeri kaynaklar, İsrail savaş uçaklarının Lübnan'ın güneyindeki bir köye düzenlediği üç hava saldırısında bir Hizbullah mensubu ile Filistin İslami Cihad Hareketi'ne bağlı Kudüs Tugayları'ndan iki kişinin hayatını kaybettiğini ve dört sivilin de yaralandığını açıkladı. Öte yandan Hizbullah mensupları Carmak Dağı'ndaki bir İsrail hava üssüne çok sayıda füze saldırısı düzenledi.

  • Fransa ve Ukrayna Büyükelçilikleri, Ukrayna direnişini konu alan fotoğraf sergisi düzenledi
    27 Şub Fransa ve Ukrayna Büyükelçilikleri, Ukrayna direnişini konu alan fotoğraf sergisi düzenledi

    Fransa'nın Ankara Büyükelçiliği ile Ukrayna'nın Ankara Büyükelçiliği, Rusya-Ukrayna Savaşı'nda Ukrayna halkının direnişini konu alan ortak fotoğraf sergisi düzenledi. Sergiye Fransa ve Ukrayna büyükelçileri ve birçok davetli katıldı. Sergide yer alan fotoğraflar, Ukraynalıların dayanışmasına ve insanlığına tanıklık ettiğini gösteriyor.

  • Rusya Savunma Bakanı Şoygu: Ukrayna ordusu 444 binden fazla asker kaybetti
    27 Şub Rusya Savunma Bakanı Şoygu: Ukrayna ordusu 444 binden fazla asker kaybetti

    Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski'nin Rusya ile 2 senedir devam eden savaşta 31 bin askerin hayatını kaybettiğini söylemesinin ardından Moskova'dan açıklama geldi. Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, ''Düşman, yılın başından beri her gün 800'ü aşkın asker ve yabancı üretimli silahlar dahil 120 çeşitli silah kaybediyor. Özel askeri operasyonun başlamasından bu yana Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, 444 binden fazla asker kaybetti.'' dedi.

  • Macron: Batılı ülkeler arasında Ukrayna'ya asker gönderilmesi konusunda fikir birliği yok
    27 Şub Macron: Batılı ülkeler arasında Ukrayna'ya asker gönderilmesi konusunda fikir birliği yok

    Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Ukrayna'ya destek konferansının ardından yaptığı konuşmada, Batılı ülkeler arasında Ukrayna'ya asker gönderilmesi konusunda fikir birliği olmadığını ancak hiçbir şeyin göz ardı edilmemesi gerektiğini ifade etti. Macron ayrıca Avrupalı liderlerin konferansta Ukrayna'ya orta ve uzun menzilli füzeler ile bomba tedarik edilmesi amacıyla 'koalisyon kurulması' konusunda anlaştıklarını söyledi.

Advertisement