Polis Araçlarının Tepe Lambaları Akıllanıyor - Son Dakika
Güncel

Polis Araçlarının Tepe Lambaları Akıllanıyor

Polis Araçlarının Tepe Lambaları Akıllanıyor

Haber-Kamera: Mustafa ÖZDABAK- Hasan YILDIRIM-Uzay KESMEN/ İSTANBUL DHA) Teknolojinin hızla geliştiği günümüzde suç ve suçluyla mücadelede elektronik sistemler büyük önem kazanıyor.

21.11.2015 11:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Haber-Kamera: Mustafa ÖZDABAK- Hasan YILDIRIM-Uzay KESMEN/ İSTANBUL DHA)

Teknolojinin hızla geliştiği günümüzde suç ve suçluyla mücadelede elektronik sistemler büyük önem kazanıyor. Bundan böyle emniyet yetkililerinin en büyük yardımcısı ise tamamen Türk mühendisleri tarafından geliştirilen "Akıllı Devriye Sistemi" olacak. Polis araçlarına yerleştirilecek sistemle aranan kişiler yüzlerinden belirlenirken, araçlar plakalarından tespit edilecek.

Türk mühendisleri tarafından geliştirilen Akıllı Devriye Sistemi ile suçlular yüzlerinden tanınırken, araçlar ise plakalarından tespit edilecek. Polisin kullandığı tepe lambalarını nasıl akıllı hale getirebiliriz sorusundan hareketle çalışan şirket yetkilikleri Akıllı Devriye Sistemini geliştirdi. Uzun yıllardan beri emniyetle çalıştığını söyleyen şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Akif Ekin, şunları söyledi:

"Biz 2004 yılında NATO sistemini kurduk. İlk MOBESE 'yi kuran şirketiz. Uzun yılardan beri emniyetle birlikte çalışıyoruz. Onların ihtiyaçlarını iyi bildiğimiz için bu günlere geldik. Bizim sistemimiz şu şekilde çalışıyor. Her polis aracında bir tepe lambası var. Biz 'tepe lambasını akıllı hale getirsek nasıl olur' fikrinden hareket ederek bu sistemi yaptık. Akıllı Devriye Sistemi ile beş şeride kadar önündeki ve arkasındaki bütün araç plakalarını okuyabilen, hızlarını tespit eden bir sistem haline dönüştürdük. İstersek sistemi yüz tanıma sisteminde dönüştürebiliyoruz. Aranan bir kişi varsa sistem bana onu otomatik olarak veriyor. Aranan araçları hemen görebiliyorum. Bu sistem her alanda araçlar için, insanlar için, trafik için, asayiş için çok verimli kullanılabilir"

TÜRKİYE'DE EGE VE GÜNEYDOĞUDA KULLANILIYOR

Akıllı Devriye Sisteminin Ege ve Güneydoğu'da kullanıldığını söyleyen Akif Ekin, "Bu sistem yakında Ankara ve İstanbul'da da kullanılmaya başlayacak. Yurtdışında ise Ortadoğu'da etkiliyiz. Azerbaycan'da ve Kazakistan'da kullanılıyor. Dünyada çok kısa sürede kullanımı artacaktır. Bir polis memuru iki dakikada bir kişinin sorgusunu yaparken bu sistem bir saniyede yüzlerce kişiyi sorgulayabilir" şeklinde konuştu.

Akif Ekin, "Şirketimiz tamamen Türk sermayeli bir şirket. Türk mühendislerinin geliştirdiği Türk teknolojisini bütün dünyaya satıyoruz. Bu teknolojiyi dünyada başka yapan yok. İlk ve tekiz" dedi.

HEM YÜZLERİ HEM DE PLAKALARI TARAYABİLİYOR

Akif Ekin, "Bu sistemde yola bakan beş şeridi gören üç tane kamera sensörümüz var. Bu kameralar seyir halinde veya dururken beş şeritteki tüm araçların plakasını okuyor. Ön ve arkadaki kameralar genel görüşü 4K formatında kaydederken, sağ ve solda iki tane park kamerası da yoldaki araçların plakalarını okuyabiliyor. Bir olay olduğu zaman hem yüzleri hem de plakaları tarayabiliyoruz" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Polis Araçlarının Tepe Lambaları Akıllanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement