Polis Bu Kez "Çay Molası" İçin Durduruyor - Son Dakika
Yerel

Polis Bu Kez "Çay Molası" İçin Durduruyor

Giresun Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bayram tatili için memleketlerine giden sürücüleri durdurup yorgunluklarının giderilmesi için çay ve kahve ikramında bulunuyor İl Emniyet Müdürü Öztürk: "Molada amacımız çay ikram edilerek yorgunluklarının kısmen giderilmesi, varsa uykuları, bitkinlik halleri olmuşsa.

02.10.2014 23:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Giresun Emniyet Müdürlüğünce yürütülen projeyle bayram tatili için memleketlerine giden sürücülere yorgunluklarının giderilmesi için çay ve kahve ikramında bulunuluyor.

"Yorulunca Mola Verin Hayata Mola Vermeyin" projesi kapsamında Keşap ilçesindeki kontrol noktasında durdurulan sürücülere uygulama hakkında bilgi verilerek broşür dağıtılıyor. Araçlarından indirilen sürücüler ve yolculara dinlenmeleri amacıyla açık alanda çay ve kahve ikram ediliyor. Sürücü ve yolcular ikramın ardından yola çıkıyor.

Giresun Emniyet Müdürü Uğur Öztürk, gazetecilere yaptığı açıklamada, bütün vatandaşların Kurban Bayramını tebrik etti.

Emniyet Müdürlüğü olarak Ramazan Bayramı'nda başlattıkları "Yorulunca Mola Verin Hayata Mola Vermeyin" projesinin ikincisini Kurban Bayramı tatili süresince de devam ettireceklerini belirten Öztürk, şunları kaydetti:

"Burada asıl amacımız gurbetçisi çok olan ilimizin Karadeniz Sahil Yolu'ndan geçen diğer vatandaşlarımızın zorunlu bir molaya çağrılmasıdır. Molada amacımız çay ikram edilerek yorgunluklarının kısmen giderilmesi, varsa uykuları, bitkinlik halleri olmuşsa onları burada bırakarak daha dinç şekilde yola davam etmelerini sağlamaktır. Bütün sürücülerin, yol kullanıcıların kazasız belasız evlerine ulaşmalarını temenni ediyorum."

Öztürk, Ramazan Bayramı'nda yaptıkları uygulamanın çok olumlu geri dönüşünü aldıklarını dile getirerek, "Polis halka ilişkileri açısından olumlu sonuçlarını gördüğümüz için Valimizin destekleriyle Emniyet Genel Müdürlüğümüzün uygulama talimatları doğrultusunda 'Yorulunca Mola Verin Hayata Mola Vermeyin' diyoruz" dedi.

Çay ikramını duyan sürücüler şaşırıyor

Bayram tatili için Bursa'dan Trabzon'a giden Alişan Açıkgöz ise Türkiye'deki çoğu ili gezdiğini ancak ilk defa böyle bir uygulama gördüğünü vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Geçmişte trafik polislerinin yanına sadece ceza ödemek için giderdik, şimdi çay içiyoruz. Durduğumuzda periyodik kontroller zannettik, sonra çay ikramını söyleyince şaşırdık. Çayı içip buradan gitmeden her şeye inanmış değilim. Gerçekten güzel bir uygulama, Türkiye'nin tüm emniyet mensuplarının bu uygulamayı yapmasını şiddetli şekilde tavsiye ediyorum."

Çay molası veren sürücülerden Savaş Molkoç da böyle bir uygulamayı, çay molasını hiç bir yerde bulamadıklarını dile getirerek, "Allah razı olsun, iyi bir uygulama ilk defa karşılaşıyoruz, alışmıştık polislerin evrak sormasına ama bir çay ikram edildi. Buradan Ardahan'a gideceğim 8 saat yolum var, bu çay da iyi oldu" ifadesini kullandı. - Giresun

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Polis Bu Kez 'Çay Molası' İçin Durduruyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement