Polis Koleji'nin Kapatılması - Son Dakika
Güncel

Polis Koleji'nin Kapatılması

Polis Koleji Mezunları Derneği Başkanı Mustafa Özgen, Polis Koleji'nin kapatılması nedeniyle pek çok öğrencinin mağdur olduğunu, bu nedenle konuyu yargıya taşıyacaklarını bildirdi.

11.04.2015 15:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Polis Koleji Mezunları Derneği Başkanı Mustafa Özgen, Polis Koleji'nin kapatılması nedeniyle pek çok öğrencinin mağdur olduğunu, bu nedenle konuyu yargıya taşıyacaklarını bildirdi.

Bu okulların kapatılması nedeniyle başka okullara nakledilen öğrencilerden oluşan bir grup Güvenpark'ta bir araya geldi.

Özgen, İstiklal Marşı'nın okunması ve saygı duruşunda bulunulmasının ardından burada yaptığı açıklamada, Polis Akademisi ve Polis Koleji'nin Atatürk'ün talimatlarıyla kurulduğunu, polis teşkilatında önemli yerleri olduğunu anlattı.

Kamuoyunda İç Güvenlik Paketi olarak bilinen düzenleme kapsamında buralardaki öğrencilerin başka okullara nakledildiğini ve mağdur edildiklerini savunan Özgen, söz konusu işlemin iptali için idare mahkemesinde dava açacaklarını, mahkemenin, iddialarını ciddi bulması durumunda ilgili yasa hükmünün iptali için konuyu Anayasa Mahkemesine götüreceğini söyledi. Özgen, buradan da sonuç alamamaları durumunda Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine gideceklerini kaydetti.

Eyleme, MHP Osmaniye Milletvekili Hasan Hüseyin Türkoğlu da destek verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Polis Koleji'nin Kapatılması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement