Polis Memuruna, Avukata Hakaret Cezası - Son Dakika
Güncel

Polis Memuruna, Avukata Hakaret Cezası

İzmir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'nde gözaltına alınan müvekkiliyle görüşmeye giden avukat Adnan Özdemir'e hakaret ettiği iddiasıyla hakkında dava açılan iki polis memurundan birine 1 yıl hapis cezası verildi.

07.12.2012 14:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'nde gözaltına alınan müvekkiliyle görüşmeye giden avukat Adnan Özdemir'e hakaret ettiği iddiasıyla hakkında dava açılan iki polis memurundan birine 1 yıl hapis cezası verildi.

İzmir 5. Sulh Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın karar duruşmasına, davacı avukat Adnan Özdemir ile sanık polis memurlarından R.Ü. ile avukatları katıldı.

Duruşmada söz verilen polis memuru R.Ü, hakkındaki suçlamayı kabul etmediğini ifade etti.

Sanık R.Ü'nün, mahkemede dinlenmesini istediği tanık ise R.Ü'nün avukat Özdemir'e hakaret ettiğini söyledi.

Avukat Özdemir, dilekçesinde belirttiği üzere sanıkların kendisine hakaret ettiğini ifade ederek, şikayetinin devam ettiğini belirtti.

Yargılama sonunda hakim, dinlenen tanık ve delillere göre sanık polis memuru R.Ü. hakkında "nitelikli hakaret" suçundan 1 yıl hapis cezasına hükmetti. R.Ü'nün, daha önce suç işlememiş olması nedeniyle bu cezayı önce 6 bin lira para cezasına çeviren hakim, ardından hükmün açıklanmasını geri bıraktı.

Hakim, davadaki diğer sanık polis memuru M.T'nin ise beraatine karar verdi.

-"Bizler de kamu görevi yapıyoruz"-

Davacı avukat Adnan Özdemir, karar sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, kendilerinin de kamu görevi yaptıklarını belirterek, "Kanunların verdiği çerçeve dışına çıkmıyoruz. Olay günü polis memuru bana ağır sözler söyledi. Ben buna rağmen saygısızlık yapmadım. Bu karar, örnek bir karar oldu. Bundan böyle polisler avukatlara daha iyi davranır" dedi.

İzmir Barosu avukatlarından Adnan Özdemir, geçen yıl yaşanan olayla ilgili İzmir Barosu görevlileriyle birlikte İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na, "Görevini yapmaya çalıştığı sırada kendisine yönelik hakaret ve saldırıda bulunulduğu" iddiasıyla suç duyurusunda bulunmuş, açılan soruşturma sonucunda polis memurları R.Ü. ve M.T. hakkında Cumhuriyet Savcılığınca "hakaret" suçundan 6 ay ile 1 yıl arasında hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

Muhabir: Gülcan Kaplan/ Ufuk Kırabalı

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu - İZMİR

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Polis Memuruna, Avukata Hakaret Cezası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement