Polis Müdürlerinden Suç Duyurusu - Son Dakika
Güncel

Polis Müdürlerinden Suç Duyurusu

Polis Müdürlerinden Suç Duyurusu

İstanbul'da yolsuzluk, rüşvet ve terör soruşturmalarını yürüten polislere yönelik yapılan sahur operasyonunun ardından MİT tarafından yönetildiği ileri sürülen 'Gizli Arşiv" isimli twitter adresinden ve ardından da bir gazetede yer alan haberde de gözaltına alınacağı duyurulan halen 1'i görevde 6 polis müdürünün avukatları İzmir Adliyesi'nde Basın Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

04.08.2014 19:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul'da yolsuzluk, rüşvet ve terör soruşturmalarını yürüten polislere yönelik yapılan sahur operasyonunun ardından MİT tarafından yönetildiği ileri sürülen 'Gizli Arşiv" isimli twitter adresinden ve ardından da bir gazetede yer alan haberde de gözaltına alınacağı duyurulan halen 1'i görevde 6 polis müdürünün avukatları İzmir Adliyesi'nde Basın Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Twitter adresinde gözaltına alınacağı iddia edilen 1'i halen görevde olan 5 polis müdürünün avukatları, söz konusu iddiayı ortaya atan twitter adresi hakkında suç duyurusunda bulundu. Polis müdürleri M.E. ve H.İ.G.'nin avukatı İsmail Hakkı Küçük, 'İzmir'in bir önceki dönem Terör Şube, KOM Şube, Mali Şube ve İstihbarat Şube gibi en nitelikli şubelerin müdürlerinin vekilleri olarak haklarında gözaltına alınacakların listesi, tutuklanacakların listesi gibi başlıklarla 'Gizli arşiv' isimli twitter hesabından ortaya atılan ve daha devamında ulusal yayın yapan bir gazete tarafından da haber yapılan bu iftira dolu, adli yargıyı, adil yargılanma ilkesini, değerlerini etkileyecek şekilde hakimleri, savcıları yönlendirmeye matuf bu haberlerle ilgili suç duyusunda bulunduk" dedi.

Şüpheli olarak gösterilen müdürlerin vekilleri olarak böyle bir soruşturmanın olup olmadığından bile haberleri olmadığının altını çizen Küçük, şöyle konuştu:

"Ancak bir kısım medya mensupları, sanal medya kullanıcıları ki bunlar hükümete yakın medya ya da başbakana, bakanlara yakın gazeteci gibi sıfatlarla anılıyorlar. Gözaltına alınacak kişilerin isimlerini daha soruşturma numarası bile verilmemiş dosyalarla ilgili nereden biliyorlar, nasıl biliyorlar. Ne maksatla bunları ortaya atıp, insanların hukuk güvenliğini, huzurunu bozuyorlar? Bunları bilmek bizim müvekkillerimizin, bütün halkımızın, vatandaşların hakkıdır. Biz bu hakkımız kullanarak bu kişiler hakkında şikayetçi olduk. Bu soruşturma neticesinde bu hesabın kullanıcının kim olduğu da tespit edilebilecek. Bugün Taraf Gazetesi'nde bu hesap sahibinin Mustafa Karaalioğlu olduğu iddiası ileri sürüldü. Ben açıkçası bir avukat olarak bunu merak ediyorum."

Avukat Küçük, 'Kullandıkları bilgisayarların değiştirilmesi ile ilgili yapılan soruşturmaydı. Evlerinde aramalar yapıldı. Hiçbir şey bulunamadı. Müvekkiller sırf soruşturma uzatılıp baskı altında tutuluyor. Hukuksuz bir şekilde açığa alındı, şu an görev yapmaları idari anlamda içi boş soruşturmalarla engellenmektedir. Bu müvekkiller açıkta olmalarına rağmen ikamet adreslerinde bekliyorlar. Biz İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurarak 'şayet bir soruşturma varsa aydınlatılmak istenen bir husus varsa ifade vermek için hazırız' dediler. Kaçmadıklarını ikametlerinde beklediklerini belirttiler, bu hususta dilekçemizi başsavcılığa sunduk" dedi.

Söz konusu twitter hesabında isimleri yazılan 6 kişi ile 50 kişinin gözaltına alınacağı, tutuklanacağı şeklinde bilgilerin yer aldığını da kaydeden Av Küçük, ayrıca listede Rüştü Ünsal isminin yer aldığını belirterek, 'Rüştü Ünsal meşhur, adına okul yaptırılmış olan devlet büyüğü, onun da gözaltına alınacağı yazmışlar. Masa başında yazıldığı belli, ne maksatlarla yapıldığı aslında yasa dışı amaçlar güdüldüğü apaçık belli. Her tarafından dökülüyor haberin" dedi.

Avukat Küçük, iktidar partisinin hukukçu milletvekilerine, 'Lütfen bir kanun çıkarsınlar desinler ki 'başbakan, ailesi, bakanlar ve ailesi ve onun sevdikleri saz arkadaşları her şeyi yapabilir. Bunlar suç değildir.' Böyle bir kanun çıkarırlarsa polis hırsız kovlamak zorunda kalmaz. Savcı boş yere soruşturmalarla ömrünü tüketmez. Hakimler de boş yere yargılama yapmış olmaz. Herkes huzur içinde kimlerin suç işleme özgürlü var açıkça bilir. Bunu kanuna yazsınlar, hukuk devletine bunu yakıştırıyorlar lütfen bugünden toplanıp böyle bir kanun çıkarsınlar. İnsanları bu şekilde 20 günde bir 3-4 defa tayin ederek zulüm, haksızlık yapmasınlar" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Polis Müdürlerinden Suç Duyurusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement