Polis Öğretmenler Sayesinde Üniversiteli Oldular - Son Dakika
Güncel

Polis Öğretmenler Sayesinde Üniversiteli Oldular

Van Emniyet Müdürlüğünce hazırlanan "Üniversiteye Hazırlanıyorum" Projesi ile dershaneye gitme imkanı olmayan öğrenciler için açılan kursta gönüllü öğretmenlik yapan polisler, 80 öğrenciden 43'ü üniversiteyi kazandı.

12.08.2014 11:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

NECAT HASAR - Van Emniyet Müdürlüğünce hazırlanan "Üniversiteye Hazırlanıyorum" Projesi ile dershaneye gitme imkanı olmayan öğrenciler için açılan kursta gönüllü öğretmenlik yapan polisler, 80 öğrenciden 43'ü üniversiteyi kazandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan "Üniversiteye Hazırlanıyorum" Projesi ile dershaneye gidemeyen dar gelirli öğrenciler için kurs açıldı.

Üniversite mezunu polislerin, hafta sonları öğrencileri Lisans Yerleştirme Sınavına hazırladığı kurslarda, üniversite mezunu polisler gönüllü öğretmenlik yaptı.

Polisler, yaklaşık bir yıl boyunca sınava hazırladıkları 80 öğrenciden 43'ünün üniversite sınavını kazanmasının gururunu, öğrenciler de üniversiteli olmanın mutluluğunu yaşadı.

İl Emniyet Müdür Yardımcısı Zafer Tuncay Bozkurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Van'da maddi imkanları yetersiz olan ve üniversite hayali kuran Vanlı gençlerin bir dershane programı kapsamında üniversite hayaline kavuşmalarını amaçladıklarını söyledi.

"Üniversiteye Hazırlanıyorum" adlı projenin öğrencilere hafta sonları dershane imkanı sağladığını anlatan Bozkurt, çeşitli projeler, faaliyetler ve organizasyonlar hazırlayarak devletin şefkat elinin öğrencilere ulaşması gerektiğini ifade etti.

Bozkurt, öğrencilerin, kendilerine sunulan imkanları en iyi şekilde değerlendirerek kendileri ve aileleri adına önemli bir başarıya imza attığını bildirerek, şöyle konuştu:

"Van Emniyet Müdürülüğünde, polis olmadan önce öğretmenlik yapmış olan polis memuru arkadaşların özverili çalışmaları sonucu dershane eğitimi başladı. Bu süre zarfı içerisinde öğrencilerimizin her türlü kitabı ve gıda ihtiyacı tarafımızca sağlandı. 80 öğrenciyle başladığımız dershane eğitiminin sonununda 33 öğrencimiz ülkemizin çeşitli üniversitelerinin değişik bölümlerini kazandı. Bunun yanında 10 öğrencimiz de kazanmaların rağmen kayıt yaptırmayarak daha iyi bölüm için tekrar hazırlanacak. Bu başarı bizim için yüzde 50 civarındadır. Bu başarının devam ederek artmasını istiyoruz. Tabii bu bizim için tarif edilemez bir duygu çünkü çocukları üniversiteye hazırlamak meşakkatli ve külfetli bir iştir. Bundan sonra da inşallah çeşitli projelerle sıkıntılı kesimlerde yaşayan arkadaşlarımızı da bu tür faaliyetlere katmayı amaçlıyoruz."

Proje koordinatörü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Fatih Demir ise hazırlanan proje ile dar gelirli öğrencilerin üniversiteyi kazanmalarına katkı sağladıklarına değinerek, projenin önemini ifade etti.

-"Gençlerin gözlerindeki pırıltıyı gördüğümüzde tüm yorgunluğumuzu unutuyorduk"

Çevik Kuvvet Şube Müdürülüğünde görevli polis memuru Murat Barla da projede olmaktan mutluluk ve gurur duyduğuna dikkati çekerek, "Tabii mesleğimiz gereği yoğun bir çalışma tempomuz vardı. Bu yoğun iş temposuna rağmen gençlerin gözlerindeki pırıltıyı gördüğümüzde tüm yorgunluğumuzu unutuyorduk. Öğrencilerin bu başarıyı göstermeleri tarifi edilemez bir mutluluk" diye konuştu.

Bolu Üniversitesi Ağız ve Diş Sağlığı Bölümünü kazanan öğrencilerden Rabia Nur Esaf ise bir yıl boyunca ücretsiz olarak polis dershanesine gelerek sınava hazırlandığını vurgulayarak, üniversiteyi kazanmasını sağlayan polislere, öğretmenlerine ve emeği geçenlere teşekkür etti.

-"Ön yargılarla geldiğim dershanede üniversiteli oldum"

Yüzüncü Yıl Üniversitesi İlahiyat Bölümünü kazanan Muhammed Furkan İnan da köyde yaşadığına ve üniversiteye girmek için nasıl bir eğitim alabileceğini düşünürken polislerle tanıştığına işaret ederek, dershaneye başlamadan önce polislere ön yargıyla baktığını dile getirdi.

"Ön yargılarla geldiğim dershanede üniversiteli oldum" diyen İnan, şunları kaydetti:

"Maddi imkansızlıktan dolayı üniversiteye nasıl hazırlanacağımı bilmiyordum. Buraya gelen arkadaşlarım, 'polisler dershane kurmuşlar sende gel' dediğinde bir ön yargı olduğu için önce kabul etmedim. Fakat bir iki hafta gittikten sonra bu ön yargı kırıldı. Polisler bize sadece üniversiteyi kazanmamız için ders verdiler. Onların sayesinde üniversiteyi kazandık ve şimdi üniversite okuyacağız. Polislerin dışarıdan göründüğü gibi olmadıklarını aslında onların kalbindeki o yumuşaklığı ve birer eğitim aşığı olduklarını gördüm. Hepsine çok teşekkür ediyorum." - Van

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Polis Öğretmenler Sayesinde Üniversiteli Oldular - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement