Polis Teşkilatı Atatürk ile Buluştu - Son Dakika
Yerel

Polis Teşkilatı Atatürk ile Buluştu

Polis Teşkilatı Atatürk ile Buluştu

Polis Haftası etkinlikleri çerçevesinde Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Emniyet Teşkilatı ile Atatürk'ü buluşturdu.

11.04.2013 10:49  Güncelleme: 10:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

10 Nisan Polis Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinlikler çerçevesinde Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Emniyet Teşkilatı ile Atatürk'ü buluşturdu.

Kendirli Gazi Kültür Merkezi'nde Gaziantep Emniyet teşkilatı ile bir araya gelen Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, burada kısa bir sunum yaptı. Değişen Gaziantep'in yeni yüzünün bir sinevizyon ile anlatıldığı gecede, emniyet mensupları ve aileleri Antep savunmasında yer alan kahramanlarının hayatlarını da izlediler. 3D tekniği ile anlatılan kahramanlık tanıtım filminde Atatürk'ün arkadaşları ve Türk bayrağı ile ekrana gelmesi izleyenler tarafından alkışlandı. Emniyet teşkilatının kuruluşunun 168. yıldönümünü kutlayan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey, "Sizi burada görmekten büyük mutluluk duyuyorum. Bu tarihi binada Gaziantep'in kurtuluşunu ve kahramanlarını izlemek ayrı bir duygu olsa gerek. Tarihi bir binada, tarihimize yön veren Atatürk ve Antep kahramanlarını izlemek size de bize de mutluluk verecek" dedi.

Böyle bir tekniği ilk kez Gaziantep'te geçen sene 25 Aralık Antep'in kurtuluşunda gerçekleştirdiklerini ve büyük beğeni kazandığını ifade eden Güzelbey, Kendirli Gazi Kültür Merkezi'nde yer alan animatik Atatürk robotunu yaptırırken birçok zorluklar çektiklerini anlattı. Bu tür teknik ile sadece ABD'de böyle bir robotun yapıldığını ve fiyatının çok yüksek olduğunu belirten Güzelbey, birçok uğraştan sonra Atatürk'ün animatik robotunu yaptırmayı başardıklarını kaydetti. Daha sonra bu robotu 3D tekniği ile Atatürk'ün Gaziantep'e gelişinde halka hitap ettiği balkona kendi orijinal sesi ile hitap edecek şekilde yerleştirdiklerini anımsatan Güzelbey, Atatürk'ün orijinal sesi ile Kendirli Gazi Kültür Merkezi'nde Gazianteplilerle buluştuğunu kaydetti. Güzelbey, bugünümüzü kahramanlarımıza borçlu olduğumuzu, bu insanları yeni nesillerin tanıması ve geleceğe taşıması gerektiğini vurguladı.

Gaziantep Emniyet Müdürü Ömer Aydın ise, polis haftası etkinliklerini dolu dolu geçirdiklerini ve birçok faaliyet gerçekleştirdiklerini belirtti. Bugün de bu tarihi mekanda tarihe tanıklık eden insanların kahramanlıklarını polis teşkilatı ile izlemenin kendilerine gurur verdiğini ifade eden Aydın, merkezin oluşumunda emeği geçen herkese teşekkür etti.

(MDC-

11.04.2013 10: 38: 17

TSI

NNNN - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Polis Teşkilatı Atatürk ile Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement