Polis Teşkilatının 169'üncü Yıl Dönümü Törenle Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Polis Teşkilatının 169'üncü Yıl Dönümü Törenle Kutlandı

Polis Teşkilatının 169\'üncü Yıl Dönümü Törenle Kutlandı

Türk Polis Teşkilatı'nın 169’üncü kuruluş yıl dönümü Bilecik Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan törenle kutlandı.

10.04.2014 14:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Polis Teşkilatı'nın 169'üncü kuruluş yıl dönümü Bilecik Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan törenle kutlandı.

Tören, Bilecik İl Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru ve Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) Müdürü Mesut Çelebi'nin Atatürk Anıtı'na çelenk koymasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile başladı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İl Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru yaptı. Yaptığı konuşmada, devletin bekasını, milletin huzur ve güvenliği için kutsal yemine bağlı kalarak gerektiğinde canlarını ve mallarını feda etmekten çekinmeyen teşkilatının yıl dönümünün kutlayan Özüdoğru, "Anayasanın, kanunların, tüzüklerin ve yönetmeliklerin kendine verdiği yetkiyle cesaret, feragat ve fedakarlıkla gece gündüz demeden görevini sürdürmektedir. Şehrimizin huzur ve güvenini sağlarken halkımızın bizden beklentisinin, güler yüzlü, içten, anlayış gösteren, yardımcı olan, kimliği ve silahından çok kişiliğini ön plana çıkaran, kendisine soru sorulabilen, insancıl, kibar ve güvenilir bir polis teşkilatı arzuladığının bilincinde, vatandaşın güveni kazanılmadan başarı elde edilemeyeceğinin farkındayız. Bu nedenle polis-halk ilişkilerimiz birinci önceliğimizdir. Görevini, yüreği, beyni ve bileği ile canı ve kanı pahasına yerine getiren böylesine ahenkli, karşılıklı sevgi ve saygıya dayalı, disiplinli, profesyonel çalışma anlayışına sahip, meslek onurunu her şeyin üzerinde tutan bir kadro ile çalışmanın gurur ve mutluluğunu yaşıyorum. Yolumuz uzun, çileli olduğu kadar onurlu ve kutsaldır. Bu yola baş koyan bizler gerek ülkemizin, gerekse teşkilatımızın şanlı tarihine layık olduğumuzu geçmişte nasıl ispatladıysak, bundan sonrada yapabilecek güç, inanç ve kararlılığına sahibiz " diye belirtti.

Konuşmalarının ardından "Polis" konulu şiir yarışmasında 1'nci olan Ertuğrulgazi Ortaokulu öğrencisi Aybüke Demiralan, 2'nci olan öğrenci Samet Özmen, 3'ncü olan öğrenci Doğukan Berk Üre, "Polis" konulu kompozisyon yarışmasında lise öğrencileri arasında, 1'nci olan Ahsen Kübra Öztürk, 2'nci olan öğrenci Hilal Aslanboğa, 3'ncü olan öğrenci Fatma Elif Akpınar ve son olarak "Polis" konulu resim yarışmasında 1'nci olan Eray Özdoğan, 2'nci olan öğrenci İlayda Kibir ve 3'ncü olan öğrenci Hilal Öz'e ödülleri verildi. Kompozisyon yarışmasında 1'nci olan Ahsen Kübra Öztürk kompozisyonunu okurken gözyaşlarını tutamadı ve büyük alkış aldı.

Ödüllerin verilmesinin ardından Kız Teknik ve Meslek Lisesi halk oyunları ekibinin gösterisinin ardından polis teşkilatının yapmış olduğu kortej ile tören son buldu.

Törene, Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Belediye Başkanı Selim Yağcı, İl Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru, Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) Müdürü Mesut Çelebi, İl Jandarma Komutanı Albay Alper Sır, Vali Yardımcıları, askeri erkan polisler, polis okulu öğrencileri ve vatandaşlar katıldı.

Yapılan törenlerin ardından protokol ve beraberindekiler, Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'nde Trafik Tescil, Olay Yeri İnceleme, Terörle Mücadele ve Toplum Destekli Polis Şube Müdürlüğünün hazırlamış oldukları sergiyi gezdiler.

Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Engin Keleş, Bilecik Vali Ahmet Hamdi Nayir ve Bilecik Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru'ya, kara kalemle çizdiği resimlerini hediye etti. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Polis Teşkilatının 169'üncü Yıl Dönümü Törenle Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement