Polise "Şiirli" Stres Terapisi - Son Dakika
Yerel

Polise "Şiirli" Stres Terapisi

Türkiye Gençlik Konfederasyonu, meslek hayatında strese maruz kalan emniyet personeli için "şiirli terapi" programı düzenledi.

22.04.2015 17:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Gençlik Konfederasyonu, meslek hayatında strese maruz kalan emniyet personeli için "şiirli terapi" programı düzenledi.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü işbirliğinde Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinliğe, çok sayıda polis katıldı.

Türkiye Gençlik Konfederasyonu Ege Bölge Başkanı ve Ege Gençlik Federasyonu Genel Başkanı Behlül Murat Maral, AA muhabirine yaptığı açıklamada, konfederasyon olarak şair-yazar Burak Ballı'nın gerçekleştirdiği şiir terapisiyle iç huzuru sağlayıp motivasyonu artırmak, ruh sağlığını olumlu etkilemeyi amaçladıklarını belirtti.

Bu yöntemin Osmanlı döneminde de yapıldığına dikkati çeken Maral, "Bu projeyi daha önce Adana Emniyet Müdürlüğü personeline ve 11 tane cezaevinde 12 bin mahkuma uyguladık ve çok olumlu sonuçlar aldık" dedi.

İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya ise şiirle baş başa olup insanı dinlendiren, ruhuna hitap eden böyle bir programdan dolayı emeği geçenlere teşekkür etti.

Uzunkaya, bu tür etkinliklere zaman ayrılması gerektiğine işaret etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Polise 'Şiirli' Stres Terapisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement