Polisin Mesajına Rağmen Dolandırıcılara İnandı - Son Dakika
Güncel

Polisin Mesajına Rağmen Dolandırıcılara İnandı

Polisin Mesajına Rağmen Dolandırıcılara İnandı

Bolu'da oturan F.B. adlı kadın, kendisini 'savcı' olarak tanıtan kişinin yalanlarına inanıp, 5 bilezik, kolye ve küpesini evinin önündeki çöp kutusuna bıraktı.

17.09.2014 18:41  Güncelleme: 09:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dolandırıldığını anlayan kadın, polisin "Cep telefonunuza Emniyet Müdürlüğü'nden polis ve savcının para istemeyeceğine yönelik uyarı mesajı geldi mi?" sorusunu, "Evet geldi, okudum" diyerek yanıtladı.

Olay, saat 16.30 sıralarında Köroğlu Mahallesi Gerede Caddesi üzerinde meydana geldi. Kendisini 'savcı' olarak tanıtan bir kişi, F.B. adlı kadını arayarak eşinin karakolda ifade verdiğini, para göndermesi gerektiğini bildirdi. Dolandırıcılar bu arada, F.B.'den telefonu sürekli açık tutmasını istedi. F.B.'nin parasının olmadığını söylemesi üzerine dolandırıcı ziynet eşyasının olup olmadığını sordu. F.B. bilezik, kolye ve küpesinin olduğunu söylerken, telefondaki kişi bunları istedi. 5 bilezik, kolye ve küpesini torbaya koyan F.B. telefonla konuşarak oturduğu apartmanın önündeki çöp kutusuna ziynet eşyalarını bırakarak, evine döndü.

Bir süre daha telefondaki kişilerle konuşan F.B. telefonu kapattıktan sonra eşini aradı. F.B. eşinin karakolda olmadığını öğrenince dolandırıldığını anladı. Olay yerine gelen polis ekipleri, F.B'ye "Cep telefonunuza Emniyet Müdürlüğü'nden polis ve savcının para istemeyeceğine yönelik uyarı mesajı geldi mi?" sorusunu "Evet geldi, okudum" diyerek cevapladı.

Polis, güvenlik kamerası kayıtlarını incelerken, şüphelinin kimliğini tespit etmek için çalışma başlattı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Polisin Mesajına Rağmen Dolandırıcılara İnandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement