Polisin Ölümüne Sebep Olan Motosiklet Sürücüsünün Yargılandığı Dava - Son Dakika
Güncel

Polisin Ölümüne Sebep Olan Motosiklet Sürücüsünün Yargılandığı Dava

Polisin Ölümüne Sebep Olan Motosiklet Sürücüsünün Yargılandığı Dava

Bayraklı ilçesinde trafik akışını düzenlerken motosikletin çarpmasıyla polis memurunun ölümüne sebep olan sanık hakim karşısına çıktı.

24.08.2016 16:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bayraklı ilçesinde trafik akışını düzenlerken motosikletin çarpmasıyla polis memurunun ölümüne sebep olan sanık hakim karşısına çıktı.

İzmir 11. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davanın duruşmasında, hakkında 6 yıla kadar hapis cezası istenen tutuklu sanık Burak D, ve taraf avukatları ile hayatı kaybeden polisin eşi Özlem Emir ve babası İbrahim Emir hazır bulundu.

Kimlik kontrolünün ardından savunma yapan sanık Burak D, motosikletiyle yoğun bir trafiğin olduğu Bayraklı'dan Konak yönüne 35-40 kilometre hızla giderken, araçların arkasından birinin çıkacağını düşünmeden yoluna devam ettiğini söyleyerek, "Birden önüme akan trafikten yol kenarına doğru birisi çıktı, frene bastım ancak ani bir çarpışma olduğu için fren etkisini gösteremedi. Yaklaşık 5 metre kadar savruldum. Ölen polis memuru da 3-4 metre kadar ileriye savruldu. Tutanaklar belirtilen 12 metrelik savrulmayı kabul etmiyorum. Çarptığım kişinin çarpma anı ani olduğu için üzerindeki kıyafetinin resmi olup olmadığını göremedim ancak yardım için yanına gittiğimde resmi kıyafetli olduğunu gördüm." dedi.

Emniyette verdiği ifadenin kendisine ait olduğunu belirten Burak D, olaydan üzüntü duyduğunu, müştekilerin zararlarını karşılamaya hazır olduğunu sözlerine ekledi.

Müşteki Özlem Emir ise olayın basit bir kaza olduğunu düşünmediğini, 11 yıllık polis memuru olan eşinin İstanbul ve Şırnak gibi şehirlere görev yaptığını, buna benzer bir kural hatasının olmadığını beyan ederek, "Eşim bana sürekli trafik kurallarını uyardığında kafamı korumamı söylerdi, eminim kendisi de aynı şeyi yapmıştır. Olaydan sonra olay yerine gittiğimde, olay mahallinin cep bölgesi olduğunu gördüm. Eşim kesinlikle görevini yaparken trafiği kontrol eder, durdurur, kendini güvene alır ve görevini yapardı." ifadelerini kullandı.

Emir, olaydan maddi zararının olmadığını, 3 yaşındaki çocuğuyla hayata tutunduğunu, sanıktan şikayetçi olduğunu beyan etti.

Müşteki İbrahim Emir ise sanığın olay yerinden kaçmaya çalıştığını ileri sürerek oğlunu kasten öldürdüğüne inandığı sanıktan şikayetçi olduğunu söyledi.

Tanık olarak dinlenen polis memuru Sezai M, verdiği ifadede, Ankara Caddesi'nden Bornova istikametine giden ağır taşıtların sabah saatinde girmesinin yasak olması nedeniyle burada uygulama yaptıklarını anlatarak yasağın sona ermesine yakın bir süre kala ekip aracına gitmek için karşı tarafa geçtiklerini belirtti.

Sezai M, "Bu sırada bizim tali alanda bulunan ekip otosunun bulunduğu alana doğru bir motosiklet hızla geliyordu. Sanık, motosikletin ön tarafıyla arkadaşımın sırtından çarptı. 5-6 metre savrulan arkadaşım sağ taraftan kafası üzerine düştü. Bu arada motosiklet sürücüsü de yere düştü. Arkadaşımın burnundan çok kötü şekilde kan geliyordu. Arkadaşım motosikletin geldiğini görmedi ancak motosiklet sürücüsünü onu görmemesi için bir engel yoktur. Kazanın meydana geldiği tali yoldan ambulans,itfaiye aracı veya yaralı taşıyan bir sivil araç geçebilir, durdurarak bir uygulama yapmadığım için herhangi bir levha, duba koymamıştık." şeklinde ifade verdi.

Hakim, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Olay

Bayraklı ilçesinde, Altınyol Melez Deltası mevkisinde trafik akışını düzenleyen Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünde görevli polis memuru Sabri Emir'e (32), güvenlik şeridinde ilerleyen Burak D'nin (23) kullandığı 35 DC 2039 plakalı motosiklet çarpmış, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılan Emir, müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı.

Olayı soruşturan Cumhuriyet Savcısı Nesli Sumru Tunç Emeklioğlu, sanık Burak D. hakkında "Taksirle ölüme neden olma" suçlamasından, 2 ila 6 yıl arasında hapis cezası istemiyle dava açtı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Polisin Ölümüne Sebep Olan Motosiklet Sürücüsünün Yargılandığı Dava - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement