'Polisiz' Diyerek Baba ve Oğlunu Dolandırdılar - Son Dakika
Güncel

'Polisiz' Diyerek Baba ve Oğlunu Dolandırdılar

\'Polisiz\' Diyerek Baba ve Oğlunu Dolandırdılar

Kars'ta 67 yaşındaki Ali Özbey ile 25 yaşındaki oğlu Hasan Özbey, telefonla kendilerini arayıp 'polis' olduklarını söyleyen dolandırıcılara 31 bin lira kaptırdı.

20.05.2015 11:00  Güncelleme: 12:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kars'ın Kağızman İlçesi'nde oturan kasap 67 yaşındaki Ali Özbey ile 25 yaşındaki oğlu Hasan Özbey, telefonla kendilerini arayıp 'polis' olduklarını söyleyen dolandırıcılara 31 bin 400 lira kaptırdı.

İlçede kasaplık yapan Ali Özbey'i geçen 18 Mayıs günü saat 10.00'da cep telefonundan arayan ve kimliği henüz tespit edilemeyen bir kişi kendini 'polis' olarak tanıttı. 'Polisiz' diye arayan bir kişinin telefon görüşmesi sırasında, iki dolandırıcının peşinde olduklarını ve yakalamalarının an meselesi olduğunu ve oğlu Hasan'ın da yanlarında bulunduğunu bildirdi. 'Polis' diye tanıtan kişinin telefonu oğluna verdiğini ve oğlu Hasan'ın da, 'Baba polislere yardımcı ol' demesine kandığını belirten Ali Özbey, "Yaşananlara ve söylenenlere inandım. Meğer telekonferans yapmışlar. Benim sesimi de oğluma dinletmişler. Her şey o kadar kısa zamanda oldu ki ne ben ne oğlum uyanamadık. Sahte polisin isteği üzerine ben 24 bin 500, oğlum da 6 bin 900 lirayı PTT şubesinden verdikleri hesaba yatırdık. Para Şanlıurfan Akçakale'den hemen çekilmiş. Parayı yatırdıktan sonra telefondaki kişi, 'Eve git şimdi polis arkadaşlar evdeler' dedi. Eve gittiğimde kimse yoktu. Oğlum da benim sesimi duyup dolandırıcılara inanmış. Oğlum eve geldi ve dolandırıldığımızı anladık" diye konuştu.

Emniyet Müdürlüğü'ne giderek dolandırıcılardan oğlu ile birlikte şikayetçi olan Ali Özbey, "Emniyette ifade verirken dolandırıcılar bizi arayıp, 'Paranın üzerine bir bardak su iç' diyerek telefonu kapattılar. Eşten dosttan borç topladığım parayı dolandırıcılara kaptırdım. Perişan oldum. 6 çocuğum var. Ne yapacağımı şaşırdım. Polis bana yardımcı olsun. Parayı kurtarıp borçlarımı ödeyeyim. Ayrıca biz yandık başkası yanmasın. Bunlar beni daha öncede aramış ama inamamıştım. Oğlumu konuşturunca inandım onlara " dedi. - Kars

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Polisiz' Diyerek Baba ve Oğlunu Dolandırdılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı
    22:23 Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı

    Bulancak ilçesindeki bir kuyumcunun dün gerçekleştirilen maskeli ve silahlı soygunla ilgili olarak gözaltına alınan 3 şüpheli, çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı. Şüpheliler, 'nitelikli yağma ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından yargılanacak.

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.

  • İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti
    22:08 İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti

    İsrail ordusunun iki gündür saldırılarını sürdürdüğü işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim kenti ile kentte bulunan Nur Şems Mülteci Kampı'nda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 7'ye yükseldi.


Advertisement