Polisler Başarı Belgesiyle Ödüllendirildi - Son Dakika
Yerel

Polisler Başarı Belgesiyle Ödüllendirildi

Polisler Başarı Belgesiyle Ödüllendirildi

Manisa’nın Alaşehir ilçesinde polis teşkilatının kuruluşunun 171’inci yıldönümü törenlerle kutlandı.

10.04.2016 12:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa'nın Alaşehir ilçesinde polis teşkilatının kuruluşunun 171'inci yıldönümü törenlerle kutlandı. Cumhuriyet Meydanında yapılan törenlerin ardından başarılı polislere belgeleri takdim edildi.

Alaşehir Cumhuriyet Meydanında yapılan kutlama törenlerinde Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Törenlere Alaşehir Kaymakamı Osman Bilgin, Cumhuriyet Başsavcı vekili Cumhuriyet Savcısı Ahmet Çelik, polisler, eşleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından şehit ve gaziler için lokma döktürüldü.

Günün anlam ve önemini anlatan Alaşehir İlçe Emniyet Müdürü İsmail Konuk, "Şanla şerefle yazdığı 170 yılı geride bırakmış olan polis teşkilatımız bugün 171'inci yılını kutlamaktadır. Türk Polisi çağdaş ülkelerin kullandığı araç-gereç ve yöntemleri kullanmayı kendisine şiar edinmiş, dünyada ortaya çıkan gelişmelerle eş zamanlı olarak milletimizin değişen beklentilerine cevap vermek için sürekli kendisini yenilemektedir. Teşkilat olarak toplumda huzuru sağlamak, vatandaşın can ve mal güvenliğini sağlamaktır. Bizler bu görevi yerine getirirken demokratik, laik ve sosyal hukuk devletinin yasalarına uygun olarak görev yapmaktayız. Bu görevleri yaparken polis – vatandaş işbirliğinin her zaman en üst seviyede olması gerektiğinin bilincindeyiz. Bu anlamlı günde vatanı için şehit olan şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize sağlık yakınlarına sabır diliyorum. Tüm emekli ve görev yapan polislerimize, yakınlarına sağlık ve mutluluklar diliyorum." dedi.

ÖNCE GÜVENLİK

"Emniyet ve asayiş, insan için yemek gibi çok önemli bir ihtiyaçtır. Ancak bunu yokluğunda hissediyoruz." diyen Konuk, "Özellikle yanı başımızda yaşanan olaylarda bunu görebiliyoruz. Suriye'de yaşayan milyon dolarlık serveti olan bir Türk işadamının anlattıkları buna en güzel örnek. İşadamı karışıklık başlayınca iki milyon dolarını alıp kaçabiliyor. Bütün mal varlığını kaybediyor. Türkiye'de yaşamını idame etmeye çalışıyor ve diyor ki bu gün bana, 'Sizin bütün servetiniz mi önemli, yoksa güvenliğin mi önemli?' diye sorsalar, tabi ki 'Güvenliğim derdim. Çünkü güvenliğim olmadığı için bütün servetimi kaybettim' diyor. Bu, bu günün anlamına önemli bir örnektir. İnsan için önce güvenlik gelmektedir. Polis teşkilatımız çok önemli bir kuruluştur. Özellikle bugün Güneydoğu'da yaşanan olayları görüyoruz. Polisimiz canını ortaya koyarak hizmet vermeye çalışmaktadır. Türk Silahlı kuvvetleriyle birlikte ülkemizin güvenliğini koruyor ve biz onların sayesinde rahat bir şekilde yaşıyoruz. Tüm polislerimizin günü kutlarken, şehitlerimize rahmet, gazilerimize sağlık diliyorum." diye konuştu.

Süleyman Avşar Polis Karakolu'nda yapılan törenlerde ise, Alaşehir Kaymakamlığı tarafından başarı belgesi ile ödüllendirilen polislere belgeleri verildi. Emniyet Müdürü İsmail Konuk'a başarı belgesini Alaşehir Kaymakamı Osman Bilgin verdi. Törenler ikramlarla sona erdi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Polisler Başarı Belgesiyle Ödüllendirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement