Polisler Özlük Hakkı İçin TBMM'nin Kapısını Çalıyor - Son Dakika
Politika

Polisler Özlük Hakkı İçin TBMM'nin Kapısını Çalıyor

Polisler Özlük Hakkı İçin TBMM\'nin Kapısını Çalıyor

Polisler, ek göstergelerinin iyileştirilmesi talebiyle TBMM Dilekçe Komisyonuna başvuruda bulunuyor Dilekçeden: "Özlük hakları ve ek göstergemiz konusunda diğer devlet memurlarına ve eş değer...

09.11.2013 11:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ALP ÖZDEN-  Polis memurları, ek göstergelerinin 3600 olması için TBMM Dilekçe Komisyonu'na başvuruda bulunuyor.

Komisyona, bu talepleri içeren yüzerce başvuru yapılıyor. Ortak olarak imzalanan dilekçelerden birinde, emniyet mensuplarının özlük hakları ile ilgili düzenleme yapılacağının bakanlar tarafından defalarca açıklandığını, tüm emniyet camiasının 10 Nisan Polis Bayramı ve seçimlerden önce heyecanla ve sevinçle bekledikleri kaydedildi.

Polis memurlarının yıllardır söz verilip de çözülemeyen özlük hakları ile ek gösterge sorununun, Meclis'te çözülmesini sabırsızlıkla beklendiği ifade edilerek, şöyle denildi:

"Polis memurlarının çalışırken aldığı taban maaşın düşük olması ve maaşın yan ödemelerle ve tazminatlarla desteklenmiş olması, bu yan ödemelerin ve tazminatların hiç birisi emekli maaşına yansımamaktadır. Polis memurlarının talebi, kadro derecesinin 1. dereceye düşen personelin 2200 olan ek göstergesinin 3600 olarak düzeltilmesidir. Polis memurları hiçbir zaman kendilerine ayrıcalık tanınsın istemedi, şimdiye kadar diğer devlet memurlarına verilen zam neyse o verildi. Ama özlük hakları ve ek göstergemiz konusunda diğer devlet memurlarına ve eş değer güvenlik görevlilerine tanınan hak polis memurlarına tanınmadı. Polis memurları, maaşında yan ödeme, tazminat ve seyyanen zam istemiyor. İstediğimiz tek şey kadro derecesinin diğer devlet memurlarında olduğu gibi 1. dereceye düşen polis memurlarının 2200 olan ek göstergesinin 3600 olarak düzeltilmesidir. Bunun dışında hiçbir şey istemiyoruz. Toplum düzeninin korunması, asayiş ve güvenliğin sağlanmasında 24 saat kesintisiz görev yapan, gerektiğinde canını ortaya koymaktan çekinmeyen ve eğitim düzeyi yüksek okul mezunu polis memurları olarak mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz."

Bir başka ortak dilekçede de "Biz polisler olarak yıllardan beri her seferinde talep ettiğimiz, gelmiş geçmiş ve şu anki siyasi iradenin de 'hallederiz' dediği ama hiçbir zaman halledilmediği ek gösterge sorunumuzun 3600'e çıkartılarak insanca yaşama hakkımızın olmasını istiyoruz. 300 bin personeli ile görev yapan; çalışma şartlarının bu kadar ağır olduğu buna paralel olarak meslektaşlarımızın mali sıkıntılarından dolayı intihar ettiği, çalışma şartlarının ağır olduğu bir teşkilatın içindeyiz" deniliyor.

Bir dilekçede de, polis memurlarının ek göstergelerinin, meslektaşları olan jandarma teşkilatı üyeleri gibi 3600 olarak belirlenmesi talep ediliyor. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Polisler Özlük Hakkı İçin TBMM'nin Kapısını Çalıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement