Polisler Soygun İddiasıyla Yargılanıyor - Son Dakika
Güncel

Polisler Soygun İddiasıyla Yargılanıyor

Antalya'nın Elmalı İlçesi'nde 4 kilo hurda altın taşıyan kuyumcu kuryelerine uzun namlulu silahlarla saldırdıkları iddiasıyla 2'si tutuklu 3 polis memurunun yargılanmasına başlandı.

26.03.2014 12:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'nın Elmalı İlçesi'nde 4 kilo hurda altın taşıyan kuyumcu kuryelerine uzun namlulu silahlarla saldırdıkları iddiasıyla 2'si tutuklu 3 polis memurunun yargılanmasına başlandı. Polisler, soygun iddialarını reddetti.

Elmalı İlçesi'ndeki kuyumculardan 4 kilo hurda altın alan 'çantacı' denilen kuryeleri taşıyan ve M.U.'nun kullandığı 07 HH 255 plakalı otomobilin önü, 10 Eylül 2013'te Elmalı- Korkuteli karayolu Beğiş Köyü yakınlarında bir başka otomobil tarafından kesildi. Bu araçtan çıkan 2 kişi, uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Karşılık verilmesiyle çıkan çatışmada, kuryeler M.U., T.U. ve M.Ç. yaralandı; altını alamayan saldırganlar ise kaçtı. Soruşturmanın ardından, saldırganların Elmalı İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memurları Ö.A., H.T. ve İ.G. olduğu gerekçesiyle dava açıldı.

20 YILA KADAR HAPİS İSTENİYOR

Antalya 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'iştirak halinde, silahla, kendini tanınmayacak hale sokarak, birden çok kişi ile birlikte yol kesmek suretiyle nitelikli yağmaya teşebbüs ve dört müştekiyi öldürmeye teşebbüs' suçlarından ayrı ayrı 7 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası istenen polis memurları 36 yaşındaki Ö.A., aynı yaştaki H.T. ve 27 yaşındaki İ.G. hakim karşısına çıktı.

İDDİALARI REDDETTİLER

Tutuklu polis memurları Ö.A., H.T. ve tutuksuz yargılanan İ.G., olayda yaralanan kuyumcular M.U., T.U. ve M.Ç.'nin katıldığı duruşmada ifade verdi. İlk duruşmada suçlamaları reddeden H.T., arkadaşı Ö.A.'nın olayı kurguladığını öne sürdü.

H.T., bir cinsel istismar suçunu araştırdıklarını, mesai bitince Ö.A.'nın arkadaşı D.T.'ye ait 07 BIS 34 plakalı araçla Antalya'ya doğru hareket ettiklerini söyledi. H.T, "Korkuteli yakınlarında ön koltuktan kalkan Ö.A., hızla arkaya geçip bagaj kapağını açtı, arkadaki araca elindeki uzun namlulu silahla ateş etmeye başladı. O araçtan da bize ateş edilince, gaza basarak olay yerinden uzaklaştım. Elmalı yoluna gittim" dedi. H.T., uzun namlulu silahı ve şarjörü Ö.A.'nın ısrarıyla apartmanın asansör girişine sakladıklarını kaydetti.

'BANA TERS BAKTILAR'

Diğer sanık polis memuru Ö.A. da ateş açtıkları otomobille ilgili olarak yanlarından geçen arabadakilerin ters ters baktığını, silahının da yanlışlıkla ateş aldığını iddia etti. Ö.A., şunları anlattı:

"Olay günü biz araçla giderken, yanımızdaki aracın içindekiler bize ters ters baktı. Bir tanesi de silah gösterince, huylandım. Arka pencereyi açtım. Daha önceleri Güneydoğu'da avlanırken bulduğum uzun namlulu silahı çıkartıp korkutmak istedim. Ancak silah otomatikte olduğu için birkaç el ateş etmiş oldum."

Tutuksuz yargılanan polis memuru İ.G. ise olaylarla hiçbir ilgisinin bulunmadığını, H.T.'nin kendisini aradığını, 13 yaşındaki bir çocuğun cinsel istismar olayını araştırmasını istediklerini belirtti. Duruşma, bazı tanıkların dinlenmesi ve kriminal raporların beklenmesi için 18 Nisan'a ertelendi. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Polisler Soygun İddiasıyla Yargılanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement