Emniyete Yapılan Operasyon Kapsamında 8 Polis Tutuklandı - Son Dakika
Güncel

Emniyete Yapılan Operasyon Kapsamında 8 Polis Tutuklandı

Emniyete Yapılan Operasyon Kapsamında 8 Polis Tutuklandı

22 Temmuz operasyonu kapsamında adliyeye sevk edilen 14 polisten 8'i tutuklandı. 4 polis adli kontrolle, 2'si ise adliyeden serbest kaldı. Adliyede arbede çıktı.

25.07.2014 12:31  Güncelleme: 17:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda adliyeye sevk edilen 22 polisten 8'i sabah saatlerinde serbest bırakılırken 14'ü tutuklanması istemiyle nöbetçi sulh ceza mahkemesine sevk edilmişti. Mahkemeye sevk edilen 14 kişiden 8 polis tutuklandı, 4'ü adli kontrol uygulamasıyla, 6 polis serbest bırakıldı.

SERBEST BIRAKILAN İSİMLER

Tutuklanan emniyet personelinin isimleri şöyle: Mesut Yılmaz, Mehmet Dilaver, Selahattin Engin, Ramazan Olgun Altınışık, Fatih Kırcı, İsmail Torlak, Şeref Bolat ve Ercan Palaz.

ARBADE YAŞANDI

Karar sonrası mahkeme salonunda tutuklanan polislerle, onları cezaevine götürmek için bekleyen polisler arasında arbade yaşandı. Adliye koridorunda yaşanan bu arbadeyi, bir vatandaş telefon kamerası ile çekti. Kararın açıklanması ve polislerin mahkeme salonundan çıkmasıyla yakınları alkışlarla karşıladı. Bazı yakınlarının ise tepki gösterdiği görüldü. Tutuklama kararı çıkan bir polis ise "Ben örgütçü müyüm?" diyerek meslektaşlarına tepki gösterdi.

POLİSLER PAŞAKAPISI CEZAEVİ'NDE

Mahkemenin verdiği karardan sonra adliyede işlemleri tamamlanan 8 polis, renkli camlı bir minibüsle saat 14.00'te Üsküdar'da bulunan Paşakapısı Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na getirildi. Yarım saat sonra polis minibüsü cezaevinden ayrıldı.

75 POLİS DAHA ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Yolsuzluk ve terör suçlarına bakan ve birçok başarılı soruşturmaya imza atan, ardından geçtiğimiz gün sahur vakti yapılan operasyonla gözaltınada bulunan 75 polis emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasıyla adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilen isimler arasında İstanbul İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer'in de bulunduğu öğrenildi.

Sabah saatlerinde Vatan Caddesi’nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü binasından çevik kuvvet araçlarına bindirilen terörle mücadele şubede görevli, Selam ve Tevhit Örgütü soruşturmasına bakan 75 polis, Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne getirildi. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde görevli polislerden 25'i savcılık sorgusuna alınmaya başlandı. Savcı İrfan Fidan'ın yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltında bulunan polislerin ifadeleri 4 savcı tarafından alınıyor. İsmail Uçar, Hasan Yılmaz, Adem Meral ve Fuzuli Aydoğdu isimli savcılar sorguda görev aldı.

Öte yandan İstihbarat Şubede görevli emniyet mensuplarından usulsüz dinleme yaptığı iddia edilen 17 kişi daha adliyeye sevk edilmek üzere bekletiliyor.

"17 ARALIK OPERASYONU ŞÜPHELİLERİNİN YAT KEYFİ"

22 Temmuz Operasyonu kapsamında adliyeye sevkedilen polislerin avukatları ortak bir basın açıklaması düzenledi. Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde polis ailelerin de katılımıyla gerçekleşen açıklamayı Avukat Sevgi Şeker okudu.

17 Aralık operasyonundan bu yana yolsuzluk iddialarının irdelenmediği belirtilen açıklamada, "Milletin öz evlatlarına karşı toplum nezdinde psikolojik harekat gerçekleştirildiği görülmektedir. Mübarek Ramazan ayına veda etmeye hazırlandığımız şu günlerde oruç tutan müvekkillerimizin sahur bile yapmalarına izin verilmeden gece yarısı operasyonu ile gözaltına alınması hukuki uygulamaları tamamen ters bir işlemdir. Bir yandan 17 Aralık operasyonu şüphelilerinin ekranlarda yat keyiflerini izlerken, bir yandan vatan evlatlarının sahur bile yapamadan yaka paça gözaltına alınmasını komuoyunun takdirine bırakıyoruz" deniydi.

"KELEPÇELEME YÖNTEMİ HUKUKA AYKIRI"

Müvekkillerinin kelepçelenmesi durumuna da değinen avukat Sevgi Şeker, "Azılı suçlulara uygulanan arkadan kelepçeleme yöntemi sadece vicdanları sızlatmamakta aynı zamanda ulusal ve uluslararası hukuka aykırılık teşkil etmektedir. Kaçma şüphesi olmayan, aramalarda görevlilere sanki misafir ağırlıyor gibi davranan, devlet terbiyesi almış bu arkadaşlara savcılığın verdiği 'kelepçe takın' talimatı tam anlamıyla bir garabettir" diye konuştu

.

"CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİ ÖNCESİ ALGILARLA OYNANMAKTADIR"

Söz konusu bu operasyon ile 17 ve 25 Aralık operasyonunun üzerinin örtülmek istendiğini ifade eden avukat Şeker, "Yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi yolsuzluk girdabından kurtulmak amacıyla algılarla oynanmaktadır. Gözaltında bulunan emniyet mensupları yakın tarihimize damga vuran, Türkiye'nin bugünlere gelmesinde büyük rol oynayan operasyonlarda görev almışlardır. Müvekkillerimize yöneltilen sorularda dahi Selam, Tevhid, Kudüs örgütü soruşturmasında neden 200 civarında şahsin şüpheli olarak gösterildiği sorulmaktadır. Hal böyleyken içerisinde Başbakan ve bakanların da bulunduğu 7 bin kişinin dinlendiği iftirasını kamuoyunun takdirine bırakıyoruz" şeklinde konuştu.

ORUÇLU POLİSLERİN KARŞISINDA KASITLI YEMEK YENİLDİ, SAHUR YAPMALARINA ENGEL OLUNDU İDDİASI

Gözaltındaki müvekkillerine uygulandığını belirttiği muameleleri de anlatan avukat Şeker, "Bazı müvekkillerimizin karşısında oruçlu oldukları bilinmesine rağmen görevli memurlar tarafından kasıtlı olarak yemek yendiği iddiaları bulunmaktadır. Özellikle sahur vaktinde sağlık kontrolü için hastaneye götürülerek sahur yapmalarına engel olunmakta, emniyetteki süreç eziyete çevrilmek istenmektedir. Yine operasyonu gerçekleştiren birimin başındaki müdür müvekkillerimize 'teröristler' şeklinde hitap ederek psikolojik baskı altına almaya çalışmaktadır. Bu nasıl bir zihniyettir ki yıllardır birlikte mesai arkadaşlığı yaptığı insanlara bir müdür terörist ifadesini kullanabilmektedir. Tüm bu uygulamalar birlikte değerlendirildiğinde müvekkillerimize yönelik sistematik bir işkence uygulandığı apaçık ortadadır. Bu işkence ve zor kullanımla ilgili sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunarak peşlerini bırakmayacağımızı gerek kendilerinin gerekse kamuoyunun bilmesini isteriz" dedi.

"SATIN ALINMAZ, RÜŞVET YEMEZ, HATIR GÖNÜL İLİŞKİLERİNE GİRMEZ İNSANLAR"

"Buradan Türkiye ve Dünya Kamuoyuna ve ölmemiş tüm vicdanlara seslenmek istiyorum. Günün ilk saatlerinden itibaren sahur sofralarından alınarak kelepçelenen bu insanlar kimdir, biliyor musunuz" diyen avukat Sevgi Şeker, "Onlar siz evlerinizde rahat uyuyasınız diye uyumayanlardır. Onlar gece gündüz demeden bu ülke için çalışan ama tek bir övgü bile beklemeyendir. Onlar bu ülkenin demokrasisi yok edilmek istendiğinde canlarını ortaya koyarak buna engel olanlardır. Onlar bölücülerin, hırsızların, yolsuzlukçuların, kara para aklayıcılarının en fazla korktuğu kimselerdir. Neden mi? Çünkü onlar satın alınmaz, rüşvet yemez, hatır gönül ilişkilerine girmez insanlar" ifadelerini kullandı.

"YARGILANMALARINA KANUNLA OYNANARAK MÜDAHALEDE BULUNULMASIN"

Polisler adına açıklamayı yapan avukat Sevgi Şeker, sözlerini şu şekilde sonlandırdı; "Madem müvekkillerimizin suçlu olduğuna dair bir kanaat vardır, hükümetin şaibeli üyeleri bürokrasinin üst düzey yöneticileri ve yolsuzluk dosyalarında adı geçen kamu görevlilerinin üzerlerindeki dokunulmazlık zırhı çıkartılsın. Müvekkillerimizin de yargılanmalarına hakim savcı ayarlayarak veya kanunlarla oynanarak müdahalede bulunulmasın. Bu dosyalarla beraber hem yolsuzlukları yapanlar, birlikte yargılansınlar. Müvekkillerimizin müdahale edilmemiş Türk yargısına ve adaletine inancı tamdır ve memleketin her mahkemesinde yargılanmayı kabul edecek kadar da alnımız açıktır" Avukat Şeker'in sözleri uzun süre polis yakınları tarafından alkışlandı. Aileler, "Türkiye sizinle gurur duyuyor" şeklinde slogan attı.

##6302550## ##6302850##



Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Emniyete Yapılan Operasyon Kapsamında 8 Polis Tutuklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • ferhat: çok merak ediyorum ne ile suçlanıp tutuklandılar. Başbakanı veya diğer kritik görevlerdeki insanları dinlediler diye ise durum çok vahim. Aylarca tapeler montaj, paralel yapının işi hemsi yalan diye söylendi. Bu duruma göre bütün tapeler kabul edilmiş olunmuyor mu 18 7 Yanıtla
  • gerçekçi: Mevzu devlet konu güvenlik suçlular kamu görevlileri suçları vatana ihanet ve görevlerini kötüye kulanma ve casusluk açıklanacak ve savunacak bir tarafı yoktur herkes görevini ve hadini bilmelidir 7 15 Yanıtla
  • YILMAZ ÇETİN: BU OPERASYON KİN VE NEFRET VE BÜYÜK KORKU DOLU SİYASİ BİR OPERASYONDUR, HERKES TÜRKİYE'NİN GELECEĞİNDEN ENDİŞE ETMELİDİR. 14 3 Yanıtla
  • MHRRM: MECBUR BİRKAÇ TANESİNİ TUTUKLAYACAKLAR İÇİ DOLUYMUŞ GİBİ. GEÇMİŞ OLSUN ARKALARINDA BİNLER DUA EDİLİYOR. 12 4 Yanıtla
  • GÖKHAN: ARKADASLAR HIC MERAK ETMEYIN HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNÜ BİRLİK BERABERLİĞİNİ AKP BOZAMAN YAKIN ZAMANDA AKP NİN BÜYÜĞÜNDEN TUT KÜÇÜĞÜNE KADAR HEPSI MAKHEME KOSELERINDE SÜRÜNÜP CEZALARINI GÖRECEKLER EN SONDA NE DIYECEKLER BİZLER AKPNİN KURBANI OLDUK DIYCEK AKP CEZASINI ER YADA GEC CEKECEK HEMDE COK AGIR SEKILDE 7 2 Yanıtla
  • GÜN OLA HARMAN OLA: Gel de çık işin işinden. Şimdi hepsini serbest bıraksa Başbaka'a karşı ayıp etmiş olur, hepsini tutuklasa vicdanı rahatsız olur. Zor ya Allah kimseyi bu hakimin yerinde etmesin. 3 1 Yanıtla
  • Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı
    04:23 Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı

    Düzce'de ticari taksi, aynı istikamette giden motosiklete çarptı. Motosiklet sürücüsü, motosiklette yolcu konumunda bulunan yaralı kız arkadaşını ambulansa binerken bir an olsun yalnız bırakmadı. Kaza sonucunda 2 kişi yaralandı.

  • Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı
    04:17 Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı

    Düzce'de meydana gelen kaza sonucu ticari taksi ile motosiklet çarpıştı. Motosiklette yolcu olarak bulunan kız arkadaşı yaralanan sürücü, ambulansa binerken onu yalnız bırakmadı. Kaza sonrası yol trafiğe kapatılırken, inceleme başlatıldı.

  • Avustralya'da Kilise Saldırısı: En Az 4 Kişi Bıçaklandı
    03:34 Avustralya'da Kilise Saldırısı: En Az 4 Kişi Bıçaklandı

    Avustralya'nın Sydney kentinde bir kiliseye düzenlenen saldırıda piskopos dahil en az 4 kişi bıçaklandı. Polis, saldırganın gözaltına alındığını ve olayı bir 'terörist eylem' olarak değerlendirdiklerini açıkladı. Saldırının ardından kilisenin dışında toplanan yüzlerce kişi, saldırganın kendilerine verilmesini talep etti ve polisle çatıştı. İki polis yaralandı ve 20 polis aracı hasar gördü. Yaralıların hayati tehlikesi olmadığı bildirildi. Saldırının kişisel bir eylem olduğu belirtilirken, olaylar birbiriyle bağlantılı değil. Kilise saldırısının ardından güvenlik önlemleri alındı.

  • Şırnak'ın Uludere ilçesinde dereye düşen araçta 4 kişi hayatını kaybetti
    03:25 Şırnak'ın Uludere ilçesinde dereye düşen araçta 4 kişi hayatını kaybetti

    Uludere ilçesinde meydana gelen kazada, Ferhat Bilen'in kullandığı hafif ticari araç dereye düştü. İtfaiye ekipleri tarafından araçtan çıkarılan Abdulkerim Babat, Melek Soylu, Haşim Babat ve Sevim Demircioğlu hayatını kaybetti. Sevim Demircioğlu ise tedavi altına alındı.

  • Threads Uygulaması Türkiye'de Kullanılamayacak
    03:09 Threads Uygulaması Türkiye'de Kullanılamayacak

    Dünyada milyonlarca kayıtlı kullanıcısı olan uygulamanın Türkiye'de 1 milyonun üzerinde kullanıcıya ulaştığı belirtildi. Rekabet Kurumu tarafından alınan karar sonrası uygulama kullanıcılarına veda mesajı yolladı. Threads 29 Nisan 2024 tarihinden itibaren Türkiye'de kullanılamayacak.


Advertisement