Son dakika İftar haberleri, İftar son dakika, son dakika İftar

Son Dakika İftar Haberleri

  • Çankırı'da Şehit Aileleri ve Gaziler İçin İftar Programı Düzenlendi
    00:42 Çankırı'da Şehit Aileleri ve Gaziler İçin İftar Programı Düzenlendi

    Çankırı'da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla şehit aileleri ve gaziler için iftar programı gerçekleştirildi.

  • Boğaziçi Üniversitesi Geleneksel Ramazan İftarı
    00:41 Boğaziçi Üniversitesi Geleneksel Ramazan İftarı

    Boğaziçi Üniversitesi İslam Araştırmaları Kulübü'nün (BİSAK) ev sahipliğinde düzenlenen 'Boğaziçi Üniversitesi Geleneksel Ramazan İftarı' etkinliği, üniversitenin Güney Kampüsü'nde gerçekleştirildi. Öğrenciler ve akademisyenlerin de katıldığı etkinliğe 3 bini aşkın kişi katıldı. İftarın ardından katılımcılar cemaatle akşam namazı kıldı ve toplu dua etti.

  • Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, Şehit Aileleri ve Gazilerle İftar Programında Buluştu
    00:26 Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, Şehit Aileleri ve Gazilerle İftar Programında Buluştu

    Kırıkkale Valisi Mehmet Makas, şehit aileleri ve gazilerle bir araya geldiği iftar programında, ecdada layık olacaklarını ve hakkın savunucusu olacaklarını belirtti. Makas, tarihin her safhasında olduğu gibi merhametle hareket edeceklerini söyledi. İftar programına, çeşitli kurum ve kuruluş temsilcileri de katıldı.

  • Edirne Valisi Yunus Sezer, şehit aileleri ve gazilerle iftarda bir araya geldi
    23:52 Edirne Valisi Yunus Sezer, şehit aileleri ve gazilerle iftarda bir araya geldi

    Edirne Valiliği tarafından Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla şehit aileleri ve gaziler için iftar programı düzenlendi. Vali Sezer, iftar programında yaptığı konuşmada vatan uğruna canlarını feda eden şehitleri saygı ve rahmetle andıklarını söyledi.

  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Şehit Yakınları ve Gazilerle İftar Programında Buluştu
    23:39 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Şehit Yakınları ve Gazilerle İftar Programında Buluştu

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Bursa'da şehit yakınları ve gazilerle iftar programında buluştu.

  • Bandırma Koyunculuk Araştırma Müdürlüğü'nden Duygu Yüklü İftar Programı
    23:17 Bandırma Koyunculuk Araştırma Müdürlüğü'nden Duygu Yüklü İftar Programı

    Bandırma Koyunculuk Araştırma Müdürlüğü, çalışanları ve ailelerinin katılımıyla gerçekleştirdiği iftar programında bir araya geldi. Programda, çocuklara renkli uçan balonlar ve pamuk şekerler dağıtılarak minik misafirlerin yüzlerinde tebessümler oluşturuldu. İftarın ardından dualar eşliğinde bereketin paylaşıldığı anlar yaşandı. Müdür Veske, programa katılan herkese desteklerinden dolayı teşekkürlerini ileterek, gelecek yıllarda da benzer etkinliklerin düzenleneceğini müjdeledi.

  • Tunceli ve Ardahan'da Şehitler Anma Günü ve Çanakkale Zaferi İftar Programı Düzenlendi
    23:10 Tunceli ve Ardahan'da Şehitler Anma Günü ve Çanakkale Zaferi İftar Programı Düzenlendi

    Tunceli ve Ardahan'da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla şehit aileleri ve gaziler için iftar programı gerçekleştirildi.

  • Hatay'da şehit aileleri ve gaziler iftarda buluştu
    22:58 Hatay'da şehit aileleri ve gaziler iftarda buluştu

    Belen Kaymakamlığınca, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında şehit aileleri ve gazilere iftar verildi.

  • Marmaris Kaymakamlığı Şehit Yakınları ve Gazilere İftar Daveti Düzenledi
    22:52 Marmaris Kaymakamlığı Şehit Yakınları ve Gazilere İftar Daveti Düzenledi

    Marmaris Kaymakamlığı, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri anma günü anısına şehit yakınları ve gazilere iftar daveti düzenledi. Kaymakam Nurullah Kaya, davette yaptığı konuşmada şehitleri anarak gazilere teşekkür etti ve Ramazan ayında şehit yakınlarının evlerine misafir olacaklarını belirtti. İftar programına birçok önemli isim katıldı.

  • İmamoğlu: Atatürk milliyetçiliği memleketin her insanını eşit görmektir
    22:39 İmamoğlu: Atatürk milliyetçiliği memleketin her insanını eşit görmektir

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Büyükçekmece Belediyesi Atatürk Devrimleri Müzesi ile Ulusal Bağımsızlık ve Kurtuluş Müzesi açılış töreninde yaptığı konuşmada, Atatürk milliyetçiliğinin memleketin her insanını eşit görmek olduğunu belirtti. İmamoğlu, ayrıca doğanın, vatanın, suyun ve toprağın korunmasının en büyük milliyetçilik olduğunu vurguladı. İftar programında ise farklı inanç gruplarıyla bir araya gelen İmamoğlu, kardeşlik ve hoşgörüyle kurulan sofraların insanları mutlu ve adaletli bir hayata taşıyacağını ifade etti.

  • Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Denizli'de Ziyaretlerde Bulundu
    22:35 Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Denizli'de Ziyaretlerde Bulundu

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Denizli'de çeşitli ziyaretlerde bulundu ve iftar programına katıldı. Denizli Valiliği ziyaretiyle başlayan programında Vali Ömer Faruk Coşkun ile görüşen Bakan Şimşek, daha sonra Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ı ziyaret etti. İftar programında yaptığı konuşmada Denizli'nin üreten bir şehir olduğunu vurgulayan Şimşek, kentin sanayi alanında daha da ilerlemesi için çalışmalar yaptıklarını belirtti. Ayrıca, Denizli'nin gelecekte ülkenin en büyük büyüme motorlarından biri olacağını ve AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Osman Zolan'ın da yeni yatırımlarla destek vereceğini ifade etti. İftar sonrasında ise Bakan Şimşek, iş dünyası temsilcileriyle Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi'nde bir araya geldi.

  • Kars'ta Şehit Aileleri ve Gaziler İçin İftar Programı Düzenlendi
    22:14 Kars'ta Şehit Aileleri ve Gaziler İçin İftar Programı Düzenlendi

    Kars'ta, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla şehit aileleri ve gaziler için iftar programı gerçekleştirildi.

  • Edirne Valiliği, Şehit Ailelerine ve Gazilere İftar Verdi
    21:58 Edirne Valiliği, Şehit Ailelerine ve Gazilere İftar Verdi

    Edirne Valiliği, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında şehit aileleri ve gazilere iftar verdi. Vali Yunus Sezer, vatan uğruna hayatlarını feda eden şehitleri saygı ve rahmetle andığını belirtti. İftar programında konser ve semazen gösterisi de yapıldı.

  • Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Denizli'de Vatandaşlarla İftar Yaptı
    21:52 Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Denizli'de Vatandaşlarla İftar Yaptı

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Denizli'de vatandaşlarla iftar yaparak, iş dünyası temsilcileri ile buluştu. Şimşek, Denizli'nin sanayide daha ileri gitmesi için her türlü desteği vermek üzere çalışmalarını yaptıklarını söyledi.

  • Bakan Kacır, Balıkesir'de Şehit Aileleri ve Gazilerle İftar Yaptı
    21:46 Bakan Kacır, Balıkesir'de Şehit Aileleri ve Gazilerle İftar Yaptı

    Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Balıkesir'de şehit aileleri ve gazilerle birlikte iftar yaptı. İftar sonrası yaptığı konuşmada Bakan Kacır, Türkiye'nin tam bağımsızlık ve milli teknoloji hamlesi için çalıştığını vurguladı ve ay yıldızlı bayrağın gölgesinde cumhuriyeti kurduklarını belirtti.

  • Şehit yakınları ve gaziler iftar yemeğinde bir araya geldi
    21:40 Şehit yakınları ve gaziler iftar yemeğinde bir araya geldi

    Muş'ta 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü programı kapsamında şehit yakınları ve gaziler iftar programında bir araya geldi. Muş Valiliği tarafından düzenlenen iftar programında konuşan Muş Valisi Avni Çakır, şehitleri anmak ve gazileri onurlandırmak amacıyla bu tür etkinliklerin düzenlendiğini belirtti.

  • İstanbul'da İnanç Grupları İle İftar Buluşması
    21:36 İstanbul'da İnanç Grupları İle İftar Buluşması

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'da yaşayan inanç grupları ile iftar sofrasında buluştu. İmamoğlu, farklı inançlara mensup din insanlarının barış ve hoşgörü dileklerini paylaştı.

  • Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Milli Teknoloji Hamlesi'ni gerçekleştiriyoruz
    21:33 Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Milli Teknoloji Hamlesi'ni gerçekleştiriyoruz

    Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Balıkesir Öğretmenevi'nde şehit aileleri ve gazilerle iftar yaptı. Kacır, Türkiye'nin tam bağımsızlığı için Milli Teknoloji Hamlesi'ni gerçekleştirdiklerini belirtti. Savunma sanayisinde yerli sistemlerle yüzde 80'lik bir başarı elde ettiklerini vurgulayan Kacır, terörle mücadelede de kararlılıkla hareket edeceklerini söyledi.

  • Tahran Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşavirliği Türk vatandaşlarını iftar sofrasında buluşturdu
    21:25 Tahran Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşavirliği Türk vatandaşlarını iftar sofrasında buluşturdu

    Tahran Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşavirliği, İran'da yaşayan Türk vatandaşlarını iftar programında bir araya getirdi. Büyükelçilik yetkilileri, diplomatlar, iş insanları ve vatandaşların katıldığı programda Türk mutfağından çeşitli lezzetler ikram edildi. Büyükelçi Kırlangıç, programın özel bir etkinlik olduğunu belirterek, Ramazan ayının bereketini birlikte hissettiklerini söyledi. Din Hizmetleri Müşaviri Bor ise iftarın medeniyetimizde önemli bir yeri olduğunu vurgulayarak, Ramazan ayının değerlerini ihya etme ve o ruhu yaşatma amacıyla program düzenlediklerini ifade etti.

  • Mardin, Siirt, Bingöl ve Batman'da Şehit Aileleri ve Gaziler İçin İftar Programı Düzenlendi
    21:20 Mardin, Siirt, Bingöl ve Batman'da Şehit Aileleri ve Gaziler İçin İftar Programı Düzenlendi

    Mardin, Siirt, Bingöl ve Batman'da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla şehit aileleri ve gaziler için iftar programı düzenlendi. Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Tuncay Akkoyun, Mardin'de şehit aileleri ve gazilerle iftar yaptı. Siirt'te Vali Kemal Kızılkaya, Bingöl'de Vali Ahmet Hamdi Usta ve Batman'da Vali Ekrem Canalp de şehit aileleri ve gazilerle bir araya geldi.

  • Çorum Valisi Zülkif Dağlı, şehit aileleri ve gazilerle iftarda buluştu
    20:57 Çorum Valisi Zülkif Dağlı, şehit aileleri ve gazilerle iftarda buluştu

    Çorum Valisi Zülkif Dağlı, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla şehit aileleri ve gazilerle iftarda bir araya geldi. Dağlı, Çorum'un 423 şehidi ve 546 gazisi olduğunu belirtti. İftar programına, AK Parti ve CHP milletvekilleri ile diğer yetkililer de katıldı.

  • Adana Valiliği, Şehit Aileleri ve Gazilere İftar Verdi
    20:30 Adana Valiliği, Şehit Aileleri ve Gazilere İftar Verdi

    Adana Valiliği, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında şehit aileleri ve gazilere iftar verdi. Vali Yavuz Selim Köşger, iftarda yaptığı konuşmada, şehit ve gazilerin önemine vurgu yaptı ve vatan, millet, mukaddesat için canını vermenin gerekliliğini belirtti. İftarın ardından Kur'an-ı Kerim okundu ve şehitler için dua edildi. Programa kent protokolü de katıldı.

  • Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, Iğdır'da şehit aileleri ve gazilerle iftarda buluştu
    20:30 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, Iğdır'da şehit aileleri ve gazilerle iftarda buluştu

    Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Iğdır'da şehit aileleri ve gazilerle iftarda buluştu. Işıkhan, Iğdır Organize Sanayi Bölgesi'nde iş adamlarıyla bir araya geldikten sonra şehit aileleri ve gaziler için düzenlenen iftar programına katıldı. Programda şehitler için dualar edildi. Bakan Işıkhan, konuşmasında Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümünü kutladıklarını ve şehitlerin ve gazilerin hatırasına sahip çıkmanın önemini vurguladı.

  • Ağrı Valisi Mustafa Koç, Şehit Aileleri ve Gazilerle İftar Programında Buluştu
    20:24 Ağrı Valisi Mustafa Koç, Şehit Aileleri ve Gazilerle İftar Programında Buluştu

    Ağrı Valisi Mustafa Koç, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla şehit aileleri ve gazilerle iftar programında bir araya geldi. Vali Koç, Çanakkale Zaferi'nin önemini vurgulayarak, birlik ve beraberlik ruhunun daima canlı tutulması gerektiğini belirtti. İftar programında şehit aileleri ve gazilere oyuncak hediye edildi.

  • İzmir Büyükşehir Belediyesi Ramazan Sofralarında Bereketi Büyütüyor
    18:40 İzmir Büyükşehir Belediyesi Ramazan Sofralarında Bereketi Büyütüyor

    İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin her sene Ramazan sofralarında bereketi büyütmek için verdiği toplu iftar yemekleri sürüyor. Cumhuriyet Meydanı’nda yarın yapılacak büyük iftar yemeği organizasyonunda tasavvuf müziği dinletisi ve semazen gösterileri de olacak. Ayrıca çocuklar için pamuk şeker ve macun ikramında bulunulacak.

  • Şahinbey Belediyesi iftara beş kala ile vatandaşların yanında
    17:24 Şahinbey Belediyesi iftara beş kala ile vatandaşların yanında

    Şahinbey Belediyesi, iftara yetişemeyen vatandaşlar için 'İftara 5 Kala' projesi kapsamında kumanya dağıtımını sürdürüyor. Trafik yoğunluğu nedeniyle iftara yetişemeyen sürücüler ve otobüsteki vatandaşlar, belediye ekiplerinin dağıttığı kumanyalarla oruçlarını açtı.

  • Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Ayşe Ünlüce ile Şehit Yakınları ve Gazilerle İftarda Buluştu
    17:19 Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Ayşe Ünlüce ile Şehit Yakınları ve Gazilerle İftarda Buluştu

    Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Ayşe Ünlüce ile şehit yakınları, gazi ve aileleriyle iftarda bir araya geldi. İftar programında konuşan Başkan Ataç, Cumhuriyeti ve şehitleri savunacaklarını belirtirken, CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer ve EBB Adayı Ünlüce de şehitleri rahmetle anarak minnetlerini dile getirdi.

  • Şahinbey Belediyesi İftara Yetişemeyenlere Kumanya Dağıtıyor
    16:29 Şahinbey Belediyesi İftara Yetişemeyenlere Kumanya Dağıtıyor

    Şahinbey Belediyesi, İftara 5 Kala projesiyle trafikte kalan sürücüler ve otobüsteki vatandaşlara kumanya dağıtıyor. Ramazan ayında geleneksel hale getirilen proje ile vatandaşlar iftarlarını açabiliyorlar.

  • Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken ve Bursa esnafıyla iftarda buluştu
    16:04 Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken ve Bursa esnafıyla iftarda buluştu

    Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken ve Bursa esnafıyla Osmangazi Meydanı'nda düzenlenen iftarda bir araya geldi. Başkan Dündar, Osmangazi Meydanı'nın Bursa'nın yayalaşmasına katkı sağlayacağını belirtti.

  • AK Parti İl Başkanı Yücel Güngör, Denizli'de İlçe Ziyaretlerine Devam Ediyor
    15:09 AK Parti İl Başkanı Yücel Güngör, Denizli'de İlçe Ziyaretlerine Devam Ediyor

    Denizli'de yerel seçime sayılı günler kala AK Parti İl Başkanı Yücel Güngör, Kale ve Tavas ilçelerinde başkan adaylarıyla birlikte seçmenle buluştu. İl Başkanı Güngör, ayrıca iftar sofrasında orucunu açtıktan sonra Aktepe Mahallesi'nde düzenlenen mahalle mitingine katıldı.

  • Merkezefendi Belediyesi Adalet Mahallesi'nde İftar Sofrası Kurdu
    13:38 Merkezefendi Belediyesi Adalet Mahallesi'nde İftar Sofrası Kurdu

    Merkezefendi Belediyesi, gelenekselleşen Ramazan ayı iftar sofrasını Adalet Mahallesi'nde kurdu. Binlerce vatandaşın katıldığı iftar yemeğine Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan da katıldı. Başkan, konuşmasında birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.

  • Tuzla'da AK Parti Teşkilatı İftar Programında Bir Araya Geldi
    13:30 Tuzla'da AK Parti Teşkilatı İftar Programında Bir Araya Geldi

    Tuzla'da AK Parti teşkilat mensupları iftarda bir araya geldi. Başkan Yazıcı, birlik ve beraberlik vurgusu yaparak teşkilat üyelerine teşekkür etti.

  • Erzurum'da Ramazan Ayında Gece Kayağı Keyfi
    12:21 Erzurum'da Ramazan Ayında Gece Kayağı Keyfi

    Erzurum'da kayakseverler, ramazanın kayak sezonuna denk gelmesi nedeniyle iftardan sonraki zamanlarını aydınlatılmış pistlerde geçiriyor. Palandöken'de bulunan 55 pistte gece kayağı saatleri ramazan için değiştirilerek, kayakseverler 19.30-21.30 saatleri arasında pistlerde kayak yapabiliyor. İftardan sonra Palandöken'e gelen kayakseverlere semaverlerden çay ikram ediliyor. Erzurum Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Ejder3200 AŞ Genel Müdürü Selim Bağrıyanık, ramazanın Palandöken'de her yıl devam edeceğini belirtti. Kayak merkezindeki tesislerde iftar yapanlar direkt olarak kayağa başlayabiliyor ve günün yorgunluğunu atabiliyorlar. Palandöken'de gece kayağı operasyonu her gün devam ediyor ve misafirler bu uygulamadan memnun kalıyor. Palandöken'de saat 21.30'a kadar kayak yapılabilen Türkiye'deki ilk destinasyon olma özelliği taşıyor.

  • TİKA, Pakistan'da 1000 Kişilik İftar Sofrası Kurdu
    11:23 TİKA, Pakistan'da 1000 Kişilik İftar Sofrası Kurdu

    Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Pakistan'da ramazan ayında Baitul Mal işbirliğiyle yaklaşık 1000 kişilik iftar sofrası kurdu. Türkiye'nin Karaçi Başkonsolosu ve Baitul Mal Kurumu yetkilileri de programa katıldı. İhtiyaç sahipleri için düzenlenen iftar programı TİKA tarafından gerçekleştirildi.

  • Erzincan merkeze bağlı Çatalarmut köyünde toplu iftar programı düzenlendi
    10:58 Erzincan merkeze bağlı Çatalarmut köyünde toplu iftar programı düzenlendi

    Erzincan Valiliği himayelerinde merkeze bağlı Çatalarmut köyünde düzenlenen toplu iftar programına, Vali yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Emre Canpolat, kurum amirleri ve köy sakinleri katıldı. İftar programının ardından İl Özel İdaresi tarafından tasarlanan mobil sahne üzerinde köy çocukları 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü'ne özel İstiklal Marşını okuyup, Türk bayrağını açtılar. - ERZİNCAN

  • Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu Hemşehrileriyle İftar Programında Buluştu
    10:36 Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu Hemşehrileriyle İftar Programında Buluştu

    Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, Çarşı Mahalle Sosyal Yardımlaşma Derneği ile Ferat Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından düzenlenen iftar programına katılarak hemşehrileri ile bir araya geldi. Başkan Bakkalcıoğlu, iftar öncesinde ve sonrasında hemşehrileriyle sohbet etti ve 'hayırlı ramazanlar' diledi.

  • Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım vatandaşlar ile iftar programında buluştu
    10:17 Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım vatandaşlar ile iftar programında buluştu

    Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım ve AK Parti MKYK Üyesi Mahir Ünal, Ümraniye'de iftar programına katıldı. İftar sonrası vatandaşlarla sohbet eden Yıldırım, önerileri dinledi.

  • Erzincanlılar Ekşisu Mesire Alanı'ndaki doğal maden suyu ile iftar açıyor
    10:10 Erzincanlılar Ekşisu Mesire Alanı'ndaki doğal maden suyu ile iftar açıyor

    Erzincanlılar, Ekşisu Mesire Alanı'ndaki çeşmelerden akan doğal maden suyu ile iftar açıyor. Kent merkezine 14 kilometre mesafedeki mesire alanındaki ekşisu olarak adlandırılan doğal maden suyu, iftar sofralarının vazgeçilmezi. Araçlarıyla iftardan önce gelen vatandaşlar, yanlarındaki bidon ve şişeleri maden suyuyla doldurup evlerine götürüyor. Ramazanda hazmı kolaylaştırması, mineral ve tuz kaybını kısa sürede gidermesi nedeniyle tercih edilen doğal maden suyu, özellikle iftarda tüketiliyor. İftar öncesi doğal maden suyundan almaya gelen vatandaşlar, suyun özellikle böbrekte oluşan taşlar veya kristaller için şifa olduğunu belirttiler. Her yıl ramazan ayında Ekşisu'ya gelmenin Erzincanlılar için bir gelenek haline geldiğini belirten Cafer Eser, 'Ekşisu'ya geldik. Artık Erzincanlılar olarak Ekşisu bizim için bir geleneğimiz oldu. Her Ramazan gelip ekşi suyumuzu alıyoruz. İftarla beraber, sahurla beraber doya doya suyumuzu içiyoruz. Tanımayanları, bilmeyenleri Erzincan'a geldiklerinde Ekşisu'ya gelmelerini tavsiye ediyorum.' dedi.

  • Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım ve AK Parti MKYK Üyesi Mahir Ünal Ümraniye'de iftar programına katıldı
    10:09 Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım ve AK Parti MKYK Üyesi Mahir Ünal Ümraniye'de iftar programına katıldı

    Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım ve AK Parti MKYK Üyesi Mahir Ünal, Ümraniye'de iftar programına katıldı. İftar öncesinde seçim çalışmaları kapsamında vatandaşlarla bir araya geldiler ve daha sonra AK Parti ilçe Başkanlığı'nı ziyaret ettiler. İftar yemeğinde Yıldırım, vatandaşlarla sohbet etti ve önerilerini dinledi.

  • Erzincan Müftülüğü Gençlik Hizmetleri İftar Buluşmaları Düzenliyor
    10:00 Erzincan Müftülüğü Gençlik Hizmetleri İftar Buluşmaları Düzenliyor

    Erzincan Müftülüğü Gençlik Hizmetleri il koordinatörlüğü, Ramazan ayı faaliyetleri kapsamında gençlik merkezlerinde iftar buluşmaları düzenliyor. Gençler, sosyal ve manevi faaliyetlerin ardından bir araya gelerek iftar yapıyorlar.

  • Aydın'da düzenlenen iftar programı gençleri bir araya getirdi
    09:58 Aydın'da düzenlenen iftar programı gençleri bir araya getirdi

    Aydın İl Gençlik ve Efeler İlçe Gençlik Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen 'Gurbette Yalnız Değilsiniz' iftar programı, üniversiteli gençleri bir araya getirdi. İl Müftülüğü Ömer Kocaoğul salonunda gerçekleştirilen programda gençlere hitap eden İl Müftüsü Hasan Güneş, Ramazan ayının önemini vurgulayarak, gençlere örnek olmalarını ve anne-babalarını üzmeyecek davranışlarda bulunmalarını söyledi. İftar programına İl Müftü Yardımcıları, ilçe müftüleri ve öğrenciler de katıldı. Programın sonunda Güneş, gençlik koordinatörlüğüne ve emeği geçenlere teşekkür ederek, gençlere başarılar diledi.

  • Adalet Bakanı Tunç: 'Pandemiden, depremden ve dış gelişmelerden kaynaklanan olumsuz etkilerden sıyrılarak, halkımızın alım gücünü artırmaya devam...
    02:14 Adalet Bakanı Tunç: "Pandemiden, depremden ve dış gelişmelerden kaynaklanan olumsuz etkilerden sıyrılarak, halkımızın alım gücünü artırmaya devam...

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Bartın'ın Amasra ilçesinde katıldığı iftar programında, pandemi, deprem ve dış gelişmelerden kaynaklanan olumsuz etkilerden sıyrılarak halkın alım gücünü artırmaya devam edeceklerini belirtti. Bakan Tunç, Türkiye'nin gelişimi ve terörle mücadeledeki başarılarına değinerek, yeni dönemde halkın refahının artacağını vurguladı.

  • Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Olumsuz etkilerden sıyrılacağız ve alım gücünü artıracağız
    17 Mar Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Olumsuz etkilerden sıyrılacağız ve alım gücünü artıracağız

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Bartın'ın Amasra ilçesinde katıldığı iftar programında, pandemi, deprem ve dış gelişmelerden kaynaklanan olumsuz etkilerden hızla sıyrılacaklarını ve halkın alım gücünü artırmaya devam edeceklerini söyledi. Tunç, Türkiye'nin gelişimini ve kalkınmasını istemeyenlerin engellerine rağmen başarıyla aştıklarını belirtti ve yeni dönemde Türkiye'nin tüm olumsuz etkilerinden kurtularak halkın alım gücünün artacağını vurguladı.

  • Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki, Yalova'da iftar programında konuştu Açıklaması
    17 Mar Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki, Yalova'da iftar programında konuştu Açıklaması

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 75 bin konutun teslim edildiğini ve her ay 10 bin, 15 bin evin vermeye devam edileceğini açıkladı. Özhaseki ayrıca, Türkiye'nin yerin altında iki önemli sorunu olduğunu belirterek, terör örgütlerinin desteklenmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Deprem gerçekliğine de dikkat çeken Özhaseki, kentsel dönüşümün önemine vurgu yaptı.

  • AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, kadın kollarının iftar programına katıldı
    17 Mar AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, kadın kollarının iftar programına katıldı

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, partisinin kadın kollarının iftar programına katıldı. Karaaslan, partililere teşekkür ederek, yeni seçim sürecine değindi ve Samsun'da yapılan projeler hakkında konuştu. İftara, AK Parti Samsun İl Başkanı Mehmet Köse, AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Halit Doğan ve diğer partililer katıldı.

  • Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Aydınlılarla Ramazan İftarında Buluştu
    17 Mar Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Aydınlılarla Ramazan İftarında Buluştu

    Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Cumhuriyet Halk Partisi Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçı ile birlikte Efeler Atatürk Kent Meydanı'nda düzenlenen iftarda vatandaşlarla bir araya geldi. Çerçioğlu, paylaşım ayı olan Ramazan'ın bolluk, bereket ve barış getirmesini temenni ederek Aydınlılarla bir arada ramazan sofralarında buluşmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

  • Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Deprem Bölgesinin Yanındayız
    17 Mar Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Deprem Bölgesinin Yanındayız

    Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Malatya'da düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, deprem bölgesine destek verdiklerini ve deprem harcamalarında taviz vermediklerini belirtti. Yılmaz, devletin depremin yaralarını sarmak ve illeri daha iyi bir konuma getirmek için çalıştığını vurguladı. Ayrıca, merkezi bütçede deprem bölgesinin kalkınması için ciddi bir kaynak ayrıldığını söyledi.

  • Edirne'nin coğrafi işaretli lezzeti tava ciğeri, ramazan ayında da iftar sofralarında
    17 Mar Edirne'nin coğrafi işaretli lezzeti tava ciğeri, ramazan ayında da iftar sofralarında

    Edirne'ye gelen binlerce ziyaretçi, ramazan ayında tava ciğerini tercih ederek iftarlarını açıyor. Kentin yöresel lezzeti olan tava ciğeri, İstanbul ve çevre illerden gelen ziyaretçiler tarafından da tercih ediliyor. Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğeri Kalite Kontrol Derneği Başkanı Bahri Dinar, tava ciğerin dünyanın en hızlı pişen yiyeceklerinden biri olduğunu belirtti. Ramazan ayının bereketiyle birlikte kente gelen turistler, ekonomik hareketlilik sağlıyor.

  • Adana'da Ramazan Ayında Kebapçılara Akın
    17 Mar Adana'da Ramazan Ayında Kebapçılara Akın

    Adana'da Ramazan ayında kebap severler, iftarda kebapçılara akın ediyor. Kebabın başkenti Adana'da kebap ustaları, iftar saatinde pişirdikleri kebapları ve lezzetli meze ile salataları müşterilerine sunuyor. Adanalılar, iftarda kebapçılara giderek oruçlarını Adana kebap ile açıyor. Esnafın yüzü gülüyor ve işler iyi gidiyor. Kebap Adana'nın bir kültürüdür ve insanlar Ramazan'da da bu kültürü yaşatıyor.

  • Diyadin'de Yardıma Muhtaç Ailelere İftar Yemeği Hizmeti
    17 Mar Diyadin'de Yardıma Muhtaç Ailelere İftar Yemeği Hizmeti

    Ağrı'nın Diyadin ilçesinde, Ramazan ayının manevi atmosferi, yardıma muhtaç ailelerin sofralarına sıcak yemeklerle taşınıyor. Diyadin Kaymakamlığı, Belediyesi, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile Kızılay iş birliğiyle, yemek yapma imkanı olmayan yaşlı ve engelli vatandaşlara iftar yemeği ulaştırma hizmeti sunuyor.

  • Denizli Büyükşehir Belediyesi Dokuzkavaklar Mahallesi'nde Mahalle İftarı Düzenledi
    17 Mar Denizli Büyükşehir Belediyesi Dokuzkavaklar Mahallesi'nde Mahalle İftarı Düzenledi

    Denizli Büyükşehir Belediyesi, ramazan ayında her gün farklı bir mahallede düzenlediği iftar sofrasını Dokuzkavaklar Mahallesi'nde kurdu. Başkan Zolan, mahallenin gelişiminden bahsederek daha güzel hizmetler yapmayı diledi.

  • AK Parti Devrek Belediye Başkan Adayı Özcan Ulupınar, Gençlerle Buluştu
    17 Mar AK Parti Devrek Belediye Başkan Adayı Özcan Ulupınar, Gençlerle Buluştu

    AK Parti'nin Devrek Belediye Başkan adayı Özcan Ulupınar, genç nüfus için daha sosyal ve gelişmiş bir şehir vaadiyle seçim kampanyasını sürdürüyor. Ulupınar, gençlerle bir araya gelerek onların fikirlerini önemsediğini ve onlarla birlikte hareket edeceğini vurguladı. Ayrıca iş insanları ve ilçe sakinleriyle de samimi ilişkiler kurduğunu belirtti. Maden şehitlerinin aileleriyle de iftar programında buluşan Ulupınar, tüm şehitleri rahmetle anıyor.

  • Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, dernek başkanları ve site yöneticileriyle iftar programında buluştu
    17 Mar Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, dernek başkanları ve site yöneticileriyle iftar programında buluştu

    Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, dernek başkanları ve site yöneticileriyle iftar programında bir araya geldi. Bozkurt, projelerini bitiremediği için üzgün olduğunu belirtti.

  • Erzincan'ın Refahiye ilçesinde Valilik himayesinde iftar programı düzenlendi
    17 Mar Erzincan'ın Refahiye ilçesinde Valilik himayesinde iftar programı düzenlendi

    Erzincan Valiliği himayelerinde Refahiye Kaymakamlığı tarafından düzenlenen iftar programına Erzincan Vali Yardımcısı Mehmet Emre Canpolat, kurum müdürleri, öğrenciler ve çok sayıda Refahiyeli vatandaş katıldı. İftar programında yüzlerce kişi aynı sofrada buluşarak birlikte iftar yapmanın mutluluğunu yaşadı. Programda ilahiler okundu ve dualar edildi. İftar sonrası ise Hacivat-Karagöz oyunu gösterisi yapılarak eski ramazanlar hatırlatıldı.

  • Eskişehir'de Fatih Mahallesi'nde düzenlenen iftar yemeğinde vatandaşlar bir araya geldi
    17 Mar Eskişehir'de Fatih Mahallesi'nde düzenlenen iftar yemeğinde vatandaşlar bir araya geldi

    Eskişehir Fatih Mahallesi'nde genç muhtarın organize ettiği iftar yemeğinde mahalle sakinleri bir araya geldi. Hayırseverlerin desteğiyle düzenlenen iftara yoğun katılım sağlandı ve mahalleli, emeği geçenlere teşekkür etti. Muhtar Eda Yıldırım, birlik ve beraberlik içinde güzel bir akşam geçirdiklerini belirtti.

  • Eyüpsultan Belediyesi Ramazan Ayında İftar Trafikte Olanlara İftariyelik Dağıtıyor
    17 Mar Eyüpsultan Belediyesi Ramazan Ayında İftar Trafikte Olanlara İftariyelik Dağıtıyor

    Eyüpsultan Belediyesi, Ramazan ayı boyunca iftar saatinde trafikte olan vatandaşlara iftariyelik ikramlarında bulunuyor. İftardan 15 dakika önce dağıtılan iftariyelikleri Belediye Başkanı Deniz Köken de vatandaşlara ulaştırıyor.

  • Kilis Tava: Osmanlı Mutfağından Günümüze Damak Çatlatan Lezzet
    17 Mar Kilis Tava: Osmanlı Mutfağından Günümüze Damak Çatlatan Lezzet

    Osmanlı mutfağından günümüze kadar ulaşan Kilis tava, damak çatlatan lezzetiyle iftar sofralarının da vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Yörede doğal ortamda yetişen kuzunun etinin usta ellerde zırhtan geçirilmesiyle yapılan Kilis tava, domates, sarımsak, maydanoz, kırmızı biber ve baharatlarla tatlandırılıyor. Pideyle tüketilen Kilis tava, kendine has lezzetiyle ramazan ayında da iftar sofralarını süslüyor. Kilis Belediyesinin girişimleriyle 2022 yılında Türk Patent ve Marka Kurumunca coğrafi işaretle tescillenen yemeğin il dışından da rağbet görmeye başladığını dile getiren kasap Uğur Kırşanlıoğlu, ramazanda lahmacun, oruk kebabı, patlıcan kebabı da yaptıklarını ancak en çok Kilis tavanın talep gördüğünü belirtti.

  • MÜSİAD Muğla Şubesi, Huzurevi ve Yaşlı Bakım Evleri İçin İftar Programı Düzenledi
    17 Mar MÜSİAD Muğla Şubesi, Huzurevi ve Yaşlı Bakım Evleri İçin İftar Programı Düzenledi

    MÜSİAD Muğla Şubesi, huzurevi, yaşlı bakım evi ve devlet çocuk evlerinde kalanlar için iftar programı düzenledi. İftar programına Muğla Valisi İdris Akbıyık, Muğla Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Yakup Kütük ve MÜSİAD Muğla Şube üyeleri katıldı. Programda MÜSİAD Muğla Şube Başkanı Nevzat Aykaç, derneğin faaliyetleri hakkında bilgi verdi ve Ramazan ayının önemine vurgu yaptı.

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Düziçi ve Osmaniye'de halka hitap edecek
    17 Mar CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Düziçi ve Osmaniye'de halka hitap edecek

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Düziçi ve Osmaniye'de halka hitap edecek, daha sonra Adana'nın Ceyhan ve Seyhan ilçelerinde halk buluşmasında vatandaşlara seslenecek. Ayrıca, CHP Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Zeydan Karalar'ın proje tanıtım toplantısına ve iftar programına katılacak.

  • Çine Belediyesi İftar Sofralarında Buluşuyor
    17 Mar Çine Belediyesi İftar Sofralarında Buluşuyor

    Çine Belediyesi, ilçe sakinlerini iftar sofralarında bir araya getirmeye devam ediyor. Belediye Başkanı Mehmet Kıvrak, birlikte iftar yapmanın, gelenekleri yaşatmanın ve yardımlaşmanın mutluluğunu paylaştı.

  • Uluslararası Demokratlar Birliği Brüksel'de iftar programı düzenledi
    17 Mar Uluslararası Demokratlar Birliği Brüksel'de iftar programı düzenledi

    Uluslararası Demokratlar Birliği (UID), Belçika'nın başkenti Brüksel'de bir iftar programı düzenledi. Türkiye'nin Brüksel Büyükelçisi Bekir Uysal, Türkiye'nin AB Daimi Temsilcisi Büyükelçi Faruk Kaymakcı ve birçok siyasetçi, iş insanı ve gazeteci davete katıldı. UID Bölge Başkanı Enis Çimen, ramazan vesilesiyle bir araya gelmekten memnuniyet duyduklarını belirtirken, UID Genel Başkan Yardımcısı Ali Kılınç da UID'nin dayanışma, yardımlaşma ve birlikte yaşam kültürünü korumak için kurulmuş bir teşkilat olduğunu vurguladı. Türkiye'nin Brüksel Büyükelçisi Bekir Uysal ise ramazan ayının barış ve selamet bulma ayı olduğunu ifade ederek, dünyadaki zulümlerin son bulması için ramazanın bir vesile olması gerektiğini söyledi. Türkiye'nin AB Daimi Temsilcisi Büyükelçi Faruk Kaymakcı ise ramazanın dayanışma ve paylaşma duygularını pekiştirdiğini belirterek, çatışmaların son bulması ve barışın gelmesi için temennilerde bulundu.

  • Otobüs durağında unutulan çantadan kıyafet çıktı
    17 Mar Otobüs durağında unutulan çantadan kıyafet çıktı

    Kırşehir'in Cacabey meydanındaki otobüs duraklarında unutulan çanta, bomba imha uzmanları tarafından patlatıldı. Kontrollü şekilde patlatılan çantanın içinden kıyafet çıktı. İftar sonrası halkın yoğun olarak kullandığı Cacabey meydanında güvenliği sağlayan yaya devriyeler tarafından fark edilen sahipsiz çanta fark edildi. Polis, alınan önlemlerin ardından çantayı patlattı ve içinden kıyafet çıktı. İncelemelerin ardından trafik tekrar normale döndü.

  • YediHilal Derneği, Şehzadebaşı Camisi'nde Medine Usulü İftar Programı Düzenledi
    16 Mar YediHilal Derneği, Şehzadebaşı Camisi'nde Medine Usulü İftar Programı Düzenledi

    YediHilal Derneği, Şehzadebaşı Camisi'nin avlusunda geleneksel hale gelen Medine usulü iftar programını düzenledi. Programa 1700 kişi katıldı ve yer sofrasında oruç açıldı. İftar programına dernek yetkilileri ve davetliler de katıldı. Program, akşam namazının kılınmasıyla sona erdi.

  • Batı Trakya'da Soydaşlar Toplu İftar Programı Düzenledi
    16 Mar Batı Trakya'da Soydaşlar Toplu İftar Programı Düzenledi

    Batı Trakya'nın Sofulu Belediyesine bağlı Büyük Derbent köyünde Türk soydaşlar, camide toplanarak toplu iftar programı düzenledi. Gümülcine Başkonsolosu Aykut Ünal, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı İbrahim Şerif ve birçok soydaşın katıldığı iftar programında, Başkonsolos Ünal bir konuşma yaparak bu tür etkinliklerin birlik ve beraberlik duygusunu pekiştirdiğini belirtti. Aynı akşam İskeçe'nin Demircik köyünde de toplu iftar programı düzenlendi.

  • Tahran Yunus Emre Enstitüsü öğrencilerini iftar programında buluşturdu
    16 Mar Tahran Yunus Emre Enstitüsü öğrencilerini iftar programında buluşturdu

    Tahran Yunus Emre Enstitüsü, Türk mutfağının lezzetlerinin sunulduğu iftar programında öğrencilerini bir araya getirdi. İran'da dil öğretimi ve kültürel çalışmalar yapan enstitü, Türkçe öğrenen ve eğitim gören öğrencileri Mehmet Steakhouse'ta bir araya getirerek Ramazan'ın bereketini paylaştı. İftar programına katılan öğrenciler, Türk yemeklerini deneyimlediklerini ve güzel bir akşam geçirdiklerini belirtti.

  • Samsun Havza'da Mahalle Sakinleri 20 Yıldır Birlikte İftar Açıyor
    16 Mar Samsun Havza'da Mahalle Sakinleri 20 Yıldır Birlikte İftar Açıyor

    Samsun'un Havza ilçesine bağlı Ilıca Mahallesi sakinleri, 20 yıldır birlikte iftar açma geleneğini sürdürüyor. Mahalle gençleri yemekleri servis yaparak bu geleneğin yaşatılmasına katkıda bulunuyor. Mahalle sakinleri, her gece bir araya gelerek birlik ve beraberliklerini pekiştiriyor.

  • İBB Başkanı İmamoğlu, Muhtarlarla İftar Yemeğinde Buluştu
    16 Mar İBB Başkanı İmamoğlu, Muhtarlarla İftar Yemeğinde Buluştu

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, iftar yemeğinde muhtarlarla bir araya geldi. İmamoğlu, muhtarlık makamının demokratik sistemin temeli olduğunu ve seçilmişlere olan saygıdan taviz verilmeyeceğini belirtti. İmamoğlu, muhtarlarla iş birliğini güçlendirmek için Muhtarlık Daire Başkanlığı'nı kurduklarını ve muhtarların ihtiyaçlarını karşılamak için çaba gösterdiklerini ifade etti.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: Emeklilere bayram ikramiyesinde yüzde 50 artış
    16 Mar Cumhurbaşkanı Erdoğan: Emeklilere bayram ikramiyesinde yüzde 50 artış

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'daki Türkiye Yüzyılı Emekçileri İftar Buluşması'nda yaptığı konuşmada, emeklilere bayram ikramiyesinde yüzde 50 artış yapıldığını ve ödemelerin 2-5 Nisan arasında yapılacağını açıkladı. Ayrıca, asgari ücret desteğinin 700 liraya çıkarıldığını, memurların aylıklarında yüzde 50'ye yakın artış sağlandığını ve işçilerde sendikalaşma oranının yüzde 15'i geçtiğini belirtti.

  • Gençlik ve Spor Bakanı Aşkın Bak, Bahçelievler'de iftar programına katıldı
    16 Mar Gençlik ve Spor Bakanı Aşkın Bak, Bahçelievler'de iftar programına katıldı

    Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Bahçelievler'de düzenlenen iftar programına katılarak, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Bahçelievler'e yaptığı hizmetleri ve Türkiye'de yaşanan spor devrimini vurguladı. Programa Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır ve çok sayıda vatandaş da katıldı.

  • MÜSİAD İzmir, Şehit ve Gazi Aileleri İle İftar Etkinliği Düzenledi
    16 Mar MÜSİAD İzmir, Şehit ve Gazi Aileleri İle İftar Etkinliği Düzenledi

    MÜSİAD İzmir, gerçekleştirilen iftar etkinliğinde şehit ve gazi aileleri, yaşlılar evinde kalan büyükler ve öğrencileri ağırlarken, genç-yaşlı onlarca vatandaş iftar çadırında oruçlarını açtı.

  • CHP Balıkesir İl Başkanlığı, Yeryüzü Sofrası'nı Mekik Sokak'ta kurdu
    16 Mar CHP Balıkesir İl Başkanlığı, Yeryüzü Sofrası'nı Mekik Sokak'ta kurdu

    CHP Balıkesir İl Başkanlığı tarafından düzenlenen geleneksel 'Yeryüzü Sofrası', bu yıl Mekik Sokak'ta gerçekleştirildi. İftar öncesi hazırlıkların yapıldığı alana gelen CHP Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Akın, vatandaşlarla fotoğraf çektirdi. Akın, iftar sonrası yaptığı konuşmada, herkesi kucaklayarak bir olacaklarını ve güzel bir Balıkesir için gece gündüz çalışacaklarını belirtti. İftar programına CHP Balıkesir İl Başkanı Erden Köybaşı, Karesi İlçe Başkanı Yücel Erişen, belediye başkan adayları ve partililer katıldı.

  • Özgür Özel: 'İsrail'in Ticaretini Kim Ayakta Tutuyorsa Filistin'e İhanet Ediyordur'
    16 Mar Özgür Özel: "İsrail'in Ticaretini Kim Ayakta Tutuyorsa Filistin'e İhanet Ediyordur"

    CHP Milletvekili Özgür Özel, Antalya'da bir iftar programında yaptığı konuşmada, Filistin'deki katliama dikkat çekerek, Filistin ile dayanışmanın İsrail ile yapılan ticareti durdurmakla mümkün olduğunu belirtti. Özel, ayrıca deprem bölgesine yardımda bulunan yerel yöneticilere teşekkür etti ve Filistin'de kalıcı bir ateşkes ve barış talep etti.

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Filistin'de Kalıcı Bir Ateşkes ve Barış Diliyor
    16 Mar CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Filistin'de Kalıcı Bir Ateşkes ve Barış Diliyor

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Antalya'da düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, Filistin'deki saldırılara son verilmesi ve kalıcı bir ateşkes sağlanması için barış dilediklerini belirtti. Özel, Filistin davasına destek vermenin İsrail ile yapılan ticareti durdurmakla mümkün olduğunu ifade etti.

  • Bozkurt Belediyesi Çambaşı Mahallesi'nde İftar Sofrası Kurdu
    16 Mar Bozkurt Belediyesi Çambaşı Mahallesi'nde İftar Sofrası Kurdu

    Bozkurt Belediyesi, Ramazan ayında gelenekselleşen iftar programlarına hız kesmeden devam ediyor. Çambaşı Mahallesi'nde kurulan iftar sofrasında mahalle sakinleri bir araya geldi.

  • Merkezefendi Belediyesi'nin Muratdede Mahallesi'nde düzenlediği toplu iftar programına binlerce kişi katıldı
    16 Mar Merkezefendi Belediyesi'nin Muratdede Mahallesi'nde düzenlediği toplu iftar programına binlerce kişi katıldı

    Merkezefendi Belediyesi'nin Ramazan ayında geleneksel hale getirdiği mahalle iftarları aralıksız devam ediyor. Başkan Doğan, 'Allah tuttuğumuz oruçları, ettiğimiz duaları kabul etsin' dedi.

  • Sinop'ta Türkeli Meslek Yüksekokulu Öğrencilerine Ücretsiz İftar Programları
    16 Mar Sinop'ta Türkeli Meslek Yüksekokulu Öğrencilerine Ücretsiz İftar Programları

    Sinop'un Türkeli Meslek Yüksekokulu'nda, esnafların desteği ile öğrencilere ücretsiz iftar programları düzenleniyor. İftar programları, öğrencilerin Ramazan ayını daha verimli ve manevi bir şekilde geçirmelerini sağlamayı amaçlıyor. İlçe esnaflarının desteğiyle gerçekleştirilen bu girişim, hem öğrencilere destek olmayı hem de toplum dayanışmasını güçlendirmeyi hedefliyor.

  • Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Hacılar ilçesinde vatandaşlarla iftar sofrasında bir araya geldi
    16 Mar Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Hacılar ilçesinde vatandaşlarla iftar sofrasında bir araya geldi

    Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Hacılar ilçesinde vatandaşlarla iftar sofrasında ve teravih namazında bir araya geldi. İftar programında konuşan Başkan Büyükkılıç, 'Biriz, beraberiz, hep beraber Kayseri'yiz. Belediyecilik zaten bizim işimiz' dedi.

  • Başkan Muhittin Böcek Korkutelililer Derneği'nde İftar Buluşmasında
    16 Mar Başkan Muhittin Böcek Korkutelililer Derneği'nde İftar Buluşmasında

    Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Muhittin Böcek, Korkutelililer Derneği'nin iftar buluşmasına katıldı. Başkan Böcek, doğup büyüdüğü topraklara hizmet etmenin gurur ve onurunu yaşadığını söyledi.

  • Bursa Büyükşehir Belediyesi, Gazze'deki Soykırımın Son Bulması İçin Çalışacak
    16 Mar Bursa Büyükşehir Belediyesi, Gazze'deki Soykırımın Son Bulması İçin Çalışacak

    Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Ali Mersin, Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu ile birlikte düzenlenen 'İftardan İnfaka Gazze' programında yaptığı konuşmada, Gazze'deki soykırımın sona ermesi için insanlığın üzerine düşeni yapacaklarını belirtti. Programda ayrıca Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu Başkanı Murat Eryağan, Bursa İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır ve diğer katılımcılar da Filistin halkına desteklerini dile getirdi.

  • Aksaray'ın coğrafi işaret belgeli tahinli pidesi Ramazan ayının vazgeçilmezi oldu
    16 Mar Aksaray'ın coğrafi işaret belgeli tahinli pidesi Ramazan ayının vazgeçilmezi oldu

    Aksaray'ın coğrafi işaret belgesine sahip olan tahinli pide, Ramazan ayında iftar öncesi uzun kuyruklar oluşturan vatandaşların vazgeçilmezi haline geldi. Tahinli pide, taze olarak hazırlanıp odun ateşinde pişirilerek satışa sunuluyor. Sade ve şekerli olmak üzere 2 çeşit tahinli pide tercih edilenler arasında yer alırken, vatandaşlar tahinliye olan özlemlerini dile getiriyor.

Advertisement