Polisten göstericilere "müdahale" tatbikatı - - Son Dakika
Güncel

Polisten göstericilere "müdahale" tatbikatı -

Polisten göstericilere "müdahale" tatbikatı -

Bartın Emniyet Müdürlüğü ekipleri, tatbikat kapsamında yasa dışı eylem yapan gruba müdahale etti.

19.07.2014 00:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bartın Emniyet Müdürlüğü ekipleri, tatbikat kapsamında yasa dışı eylem yapan gruba müdahale etti.

Karayolları 156. Şefliğinin bahçesinde düzenlenen tatbikatta, senaryo gereğince göstericiler, toplantıyı sabote etmek istedi.

Toplantıyı engellemeye çalışan, yasa dışı örgütlerle bağlantılı olabileceği düşünülen 20 kişilik grubun yürüyüşe geçtiği bilgisi üzerine Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekipleri, olay yerine sevk edildi.

Göstericilerin geldiği yolu barikat kurarak kapatan güvenlik güçlerinin uyarılarını dikkate almayan grup üyeleri, ellerindeki pankartlarla çevik kuvvet barikatına saldırıya geçti.

Molotofkokteylinin yanı sıra taş atan grubun taşkınlığı devam edince polis, cop ve biber gazı kullanarak grubu etkisiz hale getirdi.

Üst aramasının ardından gözaltına alınan göstericiler, minibüsle emniyete götürüldü.

Bu arada, görüntü alınmasını engellemek isteyen çevik kuvvet ekipleriyle gazeteciler arasında kısa süreli arbede çıktı.

- İl Emniyet Müdürü Altınok

Bartın Emniyet Müdürü Mehmet Altınok, gazetecilere yaptığı açıklamada, toplumsal olaylarda çevik kuvvetin olayları önlemede etkin gücü olduğunu söyledi.

Kente tayin edilen 2'si bayan 20 polis memurunun toplumsal olaylara müdahalede üst düzey başarı sağlayabilmesi için eğitim çalışması yaptıklarını anlatan Altınok, şöyle konuştu:

"Tatbikat öncesinde çevik kuvvet ve yedek çevik kuvvet personelimiz temel eğitiminden geçmiştir. Bu eğitim İstanbul, Ankara ve diğer illerdeki eğitimle aynı formatta yapılmaktadır. Asıl amacımız, başta çevik kuvvet olmak üzere, diğer güvenlik kuvvetlerimizin halkımızın yasal toplantı, yürüyüş hakkını rahatlıkla yerine getirmesini sağlamaktır. Tabii bu tür eylemlerde yasa dışı örgütler, insanların hak ve hukukunu sabote etmek isteyen, masum insanların hayat tarzına karışıp sınırlama getirmek isteyen gruplar da olabiliyor. Amacımız, bu kişileri etkisiz hale getirip, hukukun karşısına çıkarmaktır. İnsanlar sadece yasal haklarını kullansın. Tabii bu haklarını kullanırken de başkalarının haklarına tecavüz etmesin. Bu amaç doğrultusunda bu eğitimler ciddi şekilde yapılmıştır."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Polisten göstericilere 'müdahale' tatbikatı - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement