Polisten Kaçmak İçin 3. Kattan Atladı - Son Dakika
Güncel

Polisten Kaçmak İçin 3. Kattan Atladı

Polisten Kaçmak İçin 3. Kattan Atladı

İstanbul'da gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda kemerlerin içerisine gizlenmiş, Avrupa ülkelerine sevk edilmeye hazır 138 kilo eroin ele geçirildi.

07.06.2014 14:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul'da gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda kemerlerin içerisine gizlenmiş, Avrupa ülkelerine sevk edilmeye hazır 138 kilo eroin ele geçirildi. 8 kişinin gözaltına alındığı operasyonda zanlılardan biri polisten kaçmak için 3. kattan atlayarak yaralandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri gelen bir ihbar üzerine çalışma başlattı. Yapılan fiziki takiplerinin ardından Büyükçekmece'de belirlenen üç katlı bir binaya 4 Haziran 2014 tarihinde operasyon yapıldı. Operasyonda 1779 Kemer'in içerisine gizlenmiş 138 kilo eroin ele geçirildi.

Daha önceki yıllarda da aynı yöntemle yapılan uyuşturucu kaçakçılığına aşina olan polis ekipleri, üç katlı binada bulunan 138 kilo eroine, 1 tabanca ve eroin imalatında kullanılan mallara el koydu. Polis, eroin işini organize eden ve onlara yardım eden 8 kişiyi gözaltına aldı.

Edinilen bilgiye göre, Türkiye'nin doğusundan kalıp halinde gelen eroin, zanlılar tarafından mikser makinesiyle toz haline getirildi. Ardından, gramaj hesabıyla şeffaf poşetlere doldurulan toz eroin, kontrol noktalarında, X-RAY cihazına yakalanmaması için karbon kağıtlarıyla kapatıldı. Kapatıldıktan sonra kemerlerin arasına yapıştırılan eroinin, en son olarak dikiş makinesiyle dikilip sevkiyata hazır hale getirildiği öğrenildi

Öte yandan, aynı operasyonda gözaltına alınan ve organizatör olduğu iddia edilen Ö.K'nin kardeşinin de 2 yıl önce aynı yöntemle uyuşturucu kaçakçılığı yaptığı iddiasıyla tutuklandığı öğrenildi.

OPERASYON POLİS KAMERASINDA

Nefes kesen operasyon, polis kamerası tarafından da saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde polisin, şafak vaktinde operasyon yapılacak adrese doğru yola çıkıyor. Operasyon öncesi olası bir silahlı çatışmaya karşı tedbir almaları için telsizden yapılıyor. 3 katlı binayı basan ekipleri, kapıları kırarak içeri giriyor ve zanlılar gözaltına alınıyor.

ZANLILARDAN BİRİ ÜÇÜNCÜ KATTAN ATLADI

Baskın esnasında kaçmak için zanlılardan A.K. isimli şahıs, imalathane deposu olarak kullanılan binanın üçüncü katından atladı. A.K. isimli şahıs olay yerinde sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalesi yapıldıktan sonra hastaneye kaldırıldı. Öte yandan uyuşturucu imalathane deposu olarak kullanılan üç katlı binanın içinde yapılan aramalar, kemerlerin arasına zulalanmış uyuşturucular, zanlılardan A.K. isimli şahsın binanın üçüncü katından kaçmak için atladığı pencerenin gösterilmesi ve zanlının gelen sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalesi yapıldıktan sonra sedyeyle ambulansa alınıp hastaneye kaldırılması da polis kamerasına yansıdı.

Operasyon sonrasında gözaltına alınan ve organizatör konumunda olduğu öne sürülen 3 zanlının suçu birbirlerinin üzerine attığı, tekstilci olduklarını ve tekstil işi için orada olduklarını söylediği belirtildi - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement